Beeld je in: met een klein groepje 3 weken lang toeren langs de westkant van de Verenigde Staten. Een zonovergoten decor van uitnodigende stranden, hoge bergen, desolate woestijn, adembenemende natuurparken. Afgewisseld met flaneren door hippe steden.

We doorkruisen maar liefst 4 staten. De grootste brok is voor California, maar ook Arizona, Nevada en Utah komen aan de beurt.

Aan ongeloof grenzende schoonheid

In het onherbergzame woestijnlandschap van Death Valley voelen we de zinderende hitte. We dromen weg bij de schoonheid van de roze bizarre rotsformaties in Bryce Canyon, de steile wanden van de Zion Canyon en de kletterende watervallen in Yosemite National Park. En ten slotte is er de Grand Canyon, magistraal en onvergetelijk!

Als een echte filmster

Steden wisselen natuurwonderen af. In glitterstad Las Vegas lijkt het alsof New York, Parijs, Monte Carlo en Venetië samengepropt werden in een stad op zakformaat. In San Francisco zien we ‘live’ de Golden Gate Bridge, de meest gefotografeerde brug ter wereld.

Het bruisende Los Angeles – synoniem voor Beverly Hills, Malibu en Hollywood – trakteert ons op verrukkelijke stranden met palmbomen, musea en exclusieve winkels, maar ook op miserie en straatleven.

Actieve road trip

Tijdens deze reis overbruggen we veel afstanden met de minibus. We slapen in jeugdherbergen of gelijkaardig. Verwacht je aan een levendig en druk programma.

Jonger dan 21 jaar?

Denk er aan dat je ’s avonds niet toegelaten wordt in de bars.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog vóór de effectieve reis van start gaat, ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat - afhankelijk van de reis - een paar weken of maanden voor vertrek door.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment dat praktische afspraken gemaakt worden voor het vertrek (waar, wanneer,…) en voor tijdens de reis.

Niet zeker wat er allemaal in je bagage moet, of over welk soort schoenen je best meeneemt? Op de vertrekvergadering krijg je een antwoord op al je vragen.

Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen!

dag
01

over de oceaan

Los Angeles, here we come! Maar eerst moeten we nog zo’n 10 000 km vliegen, voordat we de westkant van de VS bereiken.

dag
02

de engelenstad

‘The city of Angels’ is een kleurrijke jungle van winkels, eettenten, palmbomen en vooraanstaande musea. Hier zijn zon, zee en plezier nooit veraf …

dag
03

iedereen beroemd

Voor we de natuurparken induiken, verkennen we eerst de exclusieve buitenwijken van LA. Klinkende namen, zoals Beverly Hills en Hollywood met zijn Sunset Boulevard, spreken tot ieders verbeelding en kunnen niet genegeerd worden in deze miljoenenstad.

dag
04

viva Las Vegas

Vandaag steken we staatsgrens tussen California en Nevada over. We trekken er naar de enige neon-oase-stad midden in de woestijn. Nog een tip: het is een legaal gokparadijs …
Inderdaad: Las Vegas!

Het lijkt alsof we een bezoek brengen aan New York, Parijs, Monte Carlo en Venetië samen, maar dan in zakformaat. Genieten van de sfeer en het geld in de portemonnee houden, is hier de boodschap.

dag
05
06

de moeder van alle ravijnen

Vandaag trekken we naar het Grand Canyon National Park. Door de eeuwen heen heeft de rivier de Colorado flink haar best gedaan om een diepe kloof uit te slijten in de hoogvlakte. Ze is 1829 meter diep geraakt en legt verschillende geologische lagen bloot.

Onderweg kunnen we halt houden bij de Hoover Dam: een reusachtige stuwdam uit 1935 en groter dan de grootste Egyptische piramide.

Na de eerste kennismaking halen we op onze 2de dag hier de stapschoenen boven voor de confrontatie met de Grand Canyon.

Dit natuurlijke wereldwonder verkennen gaat gepaard met een blakende zon, straffe afdalingen en lastige beklimmingen. Ongetwijfeld keren we moe, maar vooral ook tevreden, terug.

dag
07

een roze meesterwerk

Bryce Canyon National Park ligt in de staat Utah. Na de Grand Canyon ben je al wat natuurschoon gewoon, maar wedden dat dit park je ook naar adem doet happen van bewondering?

Het is een hoogvlakte op zo’n 2500 tot 2800 meter. Eigenlijk is het geen canyon, maar een bassin. De wanden bestaan uit wel 60 lagen zachte kalksteen met alle denkbare nuances tussen roze en wit. De groteske structuren zijn gevormd door erosie, een volledig natuurlijk proces. De vreemde en fantastische vormen behoren tot de meest kleurrijke ter wereld. Van zonsop- tot -ondergang zijn deze kleurpatronen en tinten aan verandering onderhevig.

We rijden nog naar Zion Park en zoeken dan ons bed op.

dag
08

smal, smaller, smalst

Een leuke manier om Zion park te verkennen is ‘The Narrows’-route. Deze tocht gaat door de bedding van de rivier. Hoe verder we stappen, hoe smaller de kloof wordt. Heel indrukwekkend, maar je moet wel een geoefende stapper zijn.

dag
09

een natuurlijke hoogoven

Death Valley National Park ligt in een van de onherbergzaamste en heetste woestijngebieden ter wereld; het heeft zijn naam niet gestolen.

We beginnen met een bezoekje aan Furnace Creek en het Visitor Center. Zabriskie Point geeft ons een ontzagwekkend uitzicht over de ‘vallei des doods’, een plek om niet snel te vergeten.

Badwater ligt 86 meter onder het zeeniveau en wint daarmee de titel van ‘laagst gelegen punt in het westelijk halfrond’.

Dante’s View ligt vlakbij, waar we op een hoogte van 1669 meter genieten van het uitzicht.

dag
10
11

Yosemite National Park

Het Yosemite National Park is een parel onder de nationale parken. Je ziet hier een landschap met grillig gevormde bergtoppen, ruisende watervallen, glooiende dalen en imposante bossen. Honderden soorten vogels en zoogdieren zijn hier thuis. Dit is een uniek natuurgebied dat zich op hoogtes van 600 tot 3369 meter bevindt.

Sta je te popelen om al dat moois van dichtbij te bewonderen? Trek je stapschoenen aan, vandaag is het zover! We hebben de keuze uit verschillende wandelpaden die ons langs de meest idyllische plekjes in dit park leiden.

dag
12
15

Frisco

Met spijt in het hart nemen we afscheid van die ontzagwekkende natuurparken, maar niet getreurd, vandaag rijden we naar San Francisco! De stad van de flower power, de zon en de zee. We kunnen met eigen ogen de Golden Gate Bridge, de meest gefotografeerde brug ter wereld, aanschouwen. En dat is niet alles. Oude tramstellen en steile straten zijn nog altijd opvallend aanwezig in het stadsbeeld. Wist je dat sommige straten een hellingspercentage tot 31,5% hebben?
We gaan deze bruisende stad ook per fiets verkennen.

Cow Hollow is een wijk in San Francisco waar oude Victoriaanse woningen een facelift kregen. Nu is het een hip stadsgedeelte met trendsettende boetieks en cafeetjes. De naburige wijk, Pacific Heights, is ook een ‘place to be’. Een heus winkelparadijs in combinatie met monumentale Victoriaanse woningen.

Ook San Francisco heeft zijn Chinatown. Hier woont, na New York, de tweede grootste Chinese gemeenschap buiten Azië. Het straatleven hier, de traditionele muziek en de vele animatie zorgen voor een kleurrijk spektakel.

Vanuit San Francisco nemen we de ferry naar Alcatraz. Dit eiland huisvestte een tijdlang een zwaar beveiligde gevangenis, maar ondertussen is het natuurgebied.

dag
16
17

on the road

Langs de indrukwekkende kustweg van San Francisco naar Los Angeles houden we halverwege halt in San Louis Obispo. Het is een klein studentenstadje met enkele opmerkelijke gebouwen, waaronder werk van Frank Lloyd Wright.

Voor we verder rijden naar ‘the City of Angels’ strekken we de benen in het surfparadijs Santa Cruz.

Nog steeds langs dezelfde kustweg komen we ‘s anderendaags aan in het exclusieve Santa Barbara. Mooie stranden en palmbomen lonken uitnodigend …

dag
18

it’s showtime

Malibu, Santa Monica, Venice, … Deze bekende buitenwijken van LA doen bij de meesten een belletje rinkelen.

Bij het horen van de naam Malibu denkt iedereen spontaan aan het surfparadijs met knappe mensen op prachtige stranden. Wij gan dat proefondervindelijk onderzoeken. Santa Monica is een heel elegante badplaats en op Venice Beach worden we getrakteerd op een modeshow. Kijken en bekeken worden is de boodschap.

dag
19
20

cultureel LA

Vandaag is het de beurt aan Downtown LA. Het hart van deze dynamische stad heeft zoveel te bieden aan geschiedenis, architectuur en musea.

Grote klassenverschillen kunnen niet genegeerd worden, de 15 000 daklozen zijn hiervan droeve getuigen.

dag
21
22

onvergetelijke ervaringen rijker

Mooie liedjes duren niet lang … De vakantie zit er bijna op. We hebben alleen nog een lange terugreis af te leggen.

Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Los Angeles (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (jeugdherberg en hostel)
 • transport per minibus (20 d)
 • toegang nationale parken
 • toegang Alcatraz
 • huur fiets (1 d)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 950
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen en enkele stevige dagtochten, fietstocht

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 212 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • INTERNATIONAAL PASPOORT VERPLICHT (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
 • ESTA verplicht (online aan te vragen reisvergunning)

Onze voorwaarden