Mullerthal heeft een adembenemend landschap en een rijke geschiedenis. Tijdens deze 4-daagse actieve reis verkennen we te voet deze prachtige streek. Op amper drie uur rijden ligt de regio Mullerthal in Luxemburg, beter gekend als Klein Zwitserland. Toch beland je er meteen in een totaal ander landschap dan onze eigen Ardennen, dankzij de uitzonderlijk gevormde rotsformaties en nauwe kloven.

Stevige trektochten

Het Mullerthal ligt op amper 3 uur rijden. Ter plaatse gebruiken we vooral onze eigen benen en voeten: de beste manier om deze prachtige streek in detail te verkennen. Op het programma staat onder andere een 2-daagse trektocht waarbij je je eigen rugzak draagt. Met hoogteverschillen van 164 m tot 396 m bereiken we geen superhoogtes, maar hier en daar maken we toch een pittige klim. Je hoeft dus geen topsporter te zijn, maar een goede conditie is aanbevolen.

Indrukwekkende burchten en een oude stad

Overal in het landschap zien we talrijke mooie burchten, die we niet links kunnen laten liggen. We passeren even langs de ruïne van Beaufort en bezoeken het kasteel van Vianden. Ook Echternach – de oudste stad van Luxemburg én de hoofdstad van Mullerthal – staat op het programma. We logeren in jeugdherbergen en in een trekkershut.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Van Gent via Beaufort naar Echternach

Vanaf de eerste dag ontdekken we waarom deze bestemming zo aantrekkelijk is.

Onze eerste wandeling start aan de kasteelruïne van Beaufort. Via het dorp stappen we naar het bos. Over een afstand van ongeveer 10 km verkennen we voor de eerste keer de rotsformaties en bossen in de regio. Onderschat het parcours niet, beschouw het als een opwarming voor de volgende 2 dagen. Met hoogtes tussen 194 m en 396 m, hebben we na deze uitstap al 423 hoogtemeters op de teller.

Na onze wandeling rijden we naar onze eerste overnachtingsplaats: de jeugdherberg in Echternach. Daarna trekken we de stad in, op zoek naar een gezellig restaurant. Zalig genieten we na op een terrasje in deze kleine, maar intrigerende stad. ’s Avonds bereiden we ons voor op de 2-daagse trektocht.

dag
02
03

Trekking langs de Wolvenkloof, het Labyrint en de Perekop

Bij het krieken van de dag vatten we onze 2-daagse trekking aan. We dragen zelf onze rugzak met ongeveer 10 kg aan slaapzak, eten en kookspullen.

Via de Mullerthal-trail wandelen we van Echternach naar Consdorf, een tocht van ongeveer 24 km. Tijd genoeg om waanzinnige rotsformaties zoals de Wolvenkloof, het Labyrint en de Perekop te bewonderen.

Ongeveer 8 uur later – pauzes inbegrepen – bereiken we onze eindbestemming van dag 1: onze trekkershut. Hebben we nog energie over om zelf te koken of gaan we op restaurant? 

Ook de volgende dag zijn we vroeg uit de veren om te genieten van de ochtendzon. Vandaag wandelen we ongeveer 22 km terug naar Echternach. Bereid je voor op erg nauwe kloven. Haal die zaklamp uit en doe die rugzak maar af, anders geraak je er niet door. Daarnaast zijn de weidse bossen en de prachtige vergezichten een lust voor het oog. 

Na deze stevige 2-daagse waarbij we bijna 1000 m klommen, laten we ons met plezier verwennen. We schuiven onze voeten onder de tafel van een van de vele restaurants. Daarna keren we terug naar de jeugdherberg in Echternach voor een zalige nachtrust.

dag
04

Cultuur in Echternach en Vianden

Vandaag schakelen we een paar versnellingen lager. Liefhebbers kunnen nog een laatste keer de benen strekken met een wandeling aan het meer van Echternach. Ook een stadswandeling in het historisch centrum is een optie. ‘s Middags rijden we door naar Vianden. We verkennen de stad en bezoeken het kasteel dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Ofwel wandelen we naar het monument, ofwel nemen we de stoeltjeslift. Als afsluiter genieten we nadien nog van een ijsje op een terras aan het kasteel.

Een geweldige ervaring rijker keren we in de vooravond terug huiswaarts.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • alle overnachtingen (2 x jeugdherberg op basis van kamer en ontbijt, 1 x trekkershut)
 • toegang kasteel Vianden
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 90
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Zeer actief : stevige wandeltocht en een 2-daagse trektocht van 46 km, waarbij je zelf je rugzak draagt.

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden