Het zuiden van Engeland staat synoniem voor indrukwekkende kastelen, grote groene tuinen, gezellige pubs, steile kliffen en een golvend landschap. Je waant je in een andere wereld terwijl het toch vlakbij is. Ideaal voor een 4-daagse trip!

Tijdens deze reis slapen we in hostels en kleine hotels, en verplaatsen we ons met de minibus. Onze maaltijden eten we gezellig op restaurant en in pubs.

De vele gezichten van de natuur

Om het typische karakter van de streek te ontdekken maken we enkele mooie wandelingen. Telkens belichten we een ander aspect. Zo ervaar je de ontzagwekkende kracht van de zee bij het zien van de Seven Sisters. De ongereptheid van de natuur kan je aanschouwen in het beschermd natuurgebied New Forest en we proberen het mysterie van Stonehenge te ontrafelen.

Indrukwekkende bouwwerken

Een reis naar Zuid-Engeland zonder een kasteelbezoek is onvolledig! We kiezen meteen voor de top: Leeds Castle. Stijlen en smaken verschillen, dat zien we in The Royal Pavilion.

In the city …

We zijn er zeker van dat de levendigheid van Brighton en Bath, de witte zandstranden van Bournemouth, en de ‘White Cliffs’ van Dover indruk zullen maken. Deze steden bieden je ook de gelegenheid om de typische Engelse keuken te leren kennen.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

de straat oversteken

Vroeg in de ochtend rijden we vanuit Gent naar Calais, waar we aan boord gaan van de ferry. Tijdens de overtocht krijgen we een steeds beter zicht op de fameuze White Cliffs. Na anderhalf uur varen, komen we in Dover aan.

We rijden meteen door naar Beachy Head. In de namiddag maken we onze eerste  wandeling langs de Engelse zuidkust. En wat voor een: de tocht leidt ons langs de mooiste en hoogste krijtrotskliffen van Groot-Brittannië, de ‘Seven Sisters’. 

Na de wandeling rijden we door naar Brighton, de grootste en belangrijkste zeebadplaats van Engeland. Brighton is een levendige stad. Voor ons is het de ideale plaats voor een eerste kennismaking met de unieke Britse pubs.

dag
02

van Brighton naar New Forest

In de voormiddag wandelen we rond door ‘The Lanes’ in het oude hart van Brighton, een puzzel van gezellige straatjes met toffe pubs, boetieks en antiekwinkels. We slenteren rond op de pier, die omgebouwd is tot een heus pretpark met de bijhorende attracties. Bizar!

We brengen samen een bezoek aan het prachtige Royal Pavilion, dat oosters is ingericht. Het bouwwerk is een mengeling van de Indische en Arabische stijl. Een absolute must!

In de namiddag rijden we naar New Forest, een eeuwenoud beschermd natuurgebied met reusachtige bomen, kronkelige paden en zeldzame wild- en vogelsoorten. Het is er heerlijk wandelen en dat is precies wat wij daar zullen doen. Omdat we volop van de natuur willen genieten, wordt het een rustige wandeling van een 3-tal uurtjes. We overnachten vlakbij Stonehenge.

dag
03

mysterieus raadsel en Bath

Vandaag begeven we ons richting prehistorie. En meer bepaald naar Stonehenge, een magische plaats vol ‘stenen’. De stenen menhirs van Stonehenge blijven wetenschappers boeien. Was dit nu het centrum van een eredienst of was het een sterrenwacht? Ons oordeel wordt niet gevraagd, maar het blijft een mysterieuze plek met twee concentrische cirkels bestaande uit monolieten, trilieten en dwarsliggende stenen. Een must als je reist naar Zuid-Engeland.

Genoeg mysterie voor vandaag, ’s middags rijden we een klein uurtje naar Bath en gaan we op ontdekkingstocht in deze gezellige stad. We zoeken een gezellig restaurantje en laten ons onderdompelen in de sfeer van een echte Engelse pub. Cheers mate!

dag
04

Leeds Castle

Rise and shine! Vandaag rijden we vanuit Bath verder naar Leeds Castle want zeg nu zelf, wat is Engeland zonder een Castle? Leeds Castle is niet het minste van de vele kastelen die Engeland rijk is. Tijdens de middeleeuwen was dit de favoriete verblijfplaats van de Engelse koninginnen. De imposante vesting is gebouwd op 2 eilanden middenin een meer. De inrichting van het kasteel is absoluut de moeite, maar het grote park met onder meer vijvers, beken, watervallen en doolhoven bekoort zo mogelijk nog meer. De ideale afsluiter van een rijk gevulde trip doorheen Zuid-Engeland.

Aan alle mooie liedjes komt een eind en na een korte rit belanden we terug in Dover, waar we de ferry nemen naar Calais. We rijden terug naar België waar we in de late avond arriveren.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • overtocht Calais-Dover (h/t)
 • toegang Royal Pavilion
 • alle overnachtingen met ontbijt
 • toegang Stonehenge
 • toegang Leeds Castle en tuinen
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 100
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

wandelingen tussen 5-11 km (1-4 u. stappen) met hoogteverschillen van 60-115 m

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • De Britse overheid moet nog bepalen vanaf welke datum in 2021 voor korte verblijven nog enkel met een geldig paspoort gereisd zal kunnen worden. Het zou dus kunnen dat je voor deze reis een internationaal paspoort nodig hebt. Vermoedelijk zal een visum niet nodig zijn. Het visum is nooit inbegrepen in de prijs van de reis.
Praktisch

Corona-beleid voor reizen in 2021

Van veel zaken zijn de prijzen in deze bijzondere omstandigheden nu nog niet gekend. Om toch geen maanden te moeten wachten, is de prijs van je reis dus een richtprijs onder voorbehoud.  Als de definitieve prijs hoger ligt dan de richtprijs, krijg je de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren. 

Je hoeft in deze onzekere tijden geen voorschot te betalen. Je zal tijdig (zo snel mogelijk maar ten laatste een maand voor vertrek) een mail krijgen met bevestiging of de reis doorgaat en met betaalinstructies. 

Sowieso gelden op alle KrisKras-activiteiten de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over deze regeling vind je hier.
Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden