Het Verre Oosten, daar behoort onder meer Japan toe. Heerlijke sushi, indrukwekkende tempels en een verbluffende natuur zijn de voornaamste ingrediënten van deze mystieke archipel in de Stille Oceaan.

Back to the future

Wie Japan zegt, denkt aan bruisende winkelstraten, flikkerende neonreclame, de nieuwste computersnufjes en torenhoge wolkenkrabbers in Tokio. Maar evenzeer aan het serene verleden van de prachtige tempels in Kyoto, de elegantie van de geisha’s, relaxeren in een eeuwenoude onsen en de betoverende stilte van Japanse tuinen.

Natuur en citytrippen

Japan is een aaneenschakeling van eilandjes. De ferry is dus ons ideale transportmiddel. Fietsen op Miyajima met zicht op de torii, wandelen op de groene Osumi-eilanden en rond Mount Fuji … Japan heeft bijzonder veel natuurpracht te bieden. We sluiten de reis af in Tokio waar we ons vijf dagen onderdompelen in deze stad der steden. Musea, tempels, winkels en restaurants van wereldformaat.

Sushi, ramen, sashimi

Alleen al de Japanse keuken is reden genoeg om naar het land van de rijzende zon te reizen. Jammer dat we geen 24 uur per dag honger hebben, want dit is gastronomie in haar meest verfijnde vorm. Afwerking, details en een explosie van smaken zullen je visie op eten voorgoed veranderen.
Deze reis is een boeiende afwisseling van natuur en cultuur waarbij we met het perfect georganiseerde openbaar vervoer rondreizen. Overnachten doen we in guesthouses, in een ryokan of in een capsulehotel voor de liefhebbers.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
02

vliegreis naar het Verre Oosten

Ons vliegtuig landt in Tokio. Konichiwa, we zijn helemaal klaar voor ons avontuur in Japan!

dag
03
04

vele superlatieven in Osaka

We treinen naar de stad Osaka. Wat een aangename eerste kennismaking met het hedendaagse Japan! Daar zal de heerlijke keuken van Osaka wel iets mee te maken hebben. We genieten van de drukte in Kita met zijn spectaculaire Umeda Sky Building als ijkpunt en  van de hippe winkeltjes en bars in Amerikamura. Ook het impressionante Osaka-jō, het openluchtmuseum van oude landhuizen en het Nationaal Etnologisch Museum kunnen ons bekoren.

’s Avonds komt de stad pas helemaal tot zijn recht met de flitsende lichtreclames en een overvloed aan de lekkerste maaltijden. We overnachten in Osaka.

dag
05

met de kogeltrein naar Hiroshima

Over de pijlsnelle Shinkansen of hogesnelheidslijn sporen we in amper anderhalf uur naar Hiroshima. We onderbreken de rit voor een bezoek aan een van de mooiste kastelen van Japan: het Himeji-kasteel, dat dateert uit de zestiende eeuw. Na de middag reizen we verder naar Hiroshima.

dag
06

dé bom

Voor velen is deze stad voor eeuwig verbonden aan de verwoestende kracht van de atoombom tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1945. Toch is het vandaag geen deprimerende bestemming. Meer nog, het loont de moeite om enkele dagen in Hiroshima te verblijven. Vandaag bezoeken we de Atomic Bomb Area en het Peace Memorial Park.

dag
07

Miyajima

Vanuit Hiroshima maken we een uitstap naar Miyajima, een eilandje dat prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en ook bekend staat als Itsukushima. We zien er de wereldbefaamde torii van de Itsukushima-jinja, een shintoschrijn dat wel op het meer lijkt te drijven.

We ontdekken het eilandje met zijn vele tempels. Schrik niet, overal lopen halftamme herten rond, wel honderden. We overnachten in Hiroshima.

dag
08
10

wandelen op Yakushima

We nemen de Shinkansen van Hiroshima naar Kagoshima. Daar reizen we met de ferry verder naar de Ōsumi-eilanden, die bestaan uit Tanegashima en Yakushima. 

We kiezen voor het prachtige Yakushima, in 1993 door UNESCO beschermd. Het groene mysterieuze eiland vormt het uitgelezen decor voor indrukwekkende wandeltochten. We warmen eerst op met een korte wandeling van enkele uren, de dag nadien staat een stevige tocht op het programma. ’s Avonds nemen we de ferry terug naar Kagoshima.

dag
11

traditioneel logeren in een ryokan

Vandaag is relaxen het toverwoord. We vertrekken vroeg en nemen de trein en minibus naar Kurokawa Onsen, een van de mooiste Japanse dorpjes met heetwaterbronnen. Stop met zoeken! Dit is de perfecte plaats om ons te laten verwennen in een echte ryokan.

dag
12

onderweg naar Kyoto

De tocht naar Kyoto neemt wel wat tijd in beslag. 

Daarom onderbreken we de rit met een bezoek aan Fukuoka, de hoofdstad van Kyūshū. We brengen een bezoek aan de prachtige Nanzoi-tempel. 

Fukuoaka is een jonge kosmopolitische stad die vooral ’s avonds tot zijn recht komt met veel gezellige straatkraampjes en cafeetjes.

dag
13
15

om Japan te begrijpen, moet je Kyoto kennen

Drie dagen Kyoto op het programma. Deze fantastische stad staat symbool voor Japan. Het is een absolute must als je wil weten waar Japan om draait. Met zijn 17 UNESCO-sites, ruim 1600 boeddhistische tempels en meer dan 400 shintoschrijnen is Kyoto een culturele wereldtopper.

Niet alleen de oude architectuur maakt de stad zo aantrekkelijk, ook de zinderende geisha-dansen, de bovenaardse Kabuki-theatervoorstellingen en het ruime aanbod winkeltjes, bars en restaurants charmeren de bezoekers. Op drie dagen tijd zullen we alle wijken ontdekken: Southern en Northern Higashijama, Bamboo Grove en Okochi Sanso.

dag
16
17

Nara, nog een culturele motor van Japan

We sporen naar Nara, na Kyoto de belangrijkste culturele stad van Japan. We bezoeken er de hoofdsites in Nara Park. Op de tweede dag staan Nishinokyō en Ikaruga op ons programma.

dag
18
23

Tokio en Mount Fuji

Tokio beschrijven is een waanzinnige opdracht. De neonverlichte straten met ultramoderne wolkenkrabbers staan op ons netvlies gebrand. Excellente musea, prachtige parken en ontroerende schrijnen staan naast chique boetieks; überhippe buurten met maffe jongeren naast drukke zakenwijken. Alles is bereikbaar met een overgeorganiseerd metrosysteem en drukte is nooit chaotisch. 

We hebben vijf dagen om deze metropolis te ontdekken. We zullen moeten kiezen, maar er is voor elk wat wils. 

De wijken Asakusa en Ueno hebben een meer traditionele architectuur. Je vindt er onder meer het Tokyo National Museum, het grootste museum van Japanse kunst, en Ueno-Kōen, het eerste publieke park van het land.

Yamanote is het zakendistrict en de financiële wijk van de stad. Ginza en Tsukiji zijn de evenknie van Fifth Avenue in New York. Shop until you drop, tot laat in de avond is het hier over de koppen lopen om koopjes te doen. En misschien wonen we een tonijnveiling bij in de wereldbefaamde vismarkt Tsukiji.

In Shinjuku en Shibuya tonen megagrote videoschermen en flikkerende neonreclames een hypermoderne kant.

Uiteraard bezoeken we ook het postkaartuithangbord van Japan: we maken een excursie naar Mount Fuji, de besneeuwde vulkaan vlak bij Tokio.

Om de dagen bovendien als een echte Japanner te vullen, smullen we van het overheerlijke eten dat op elke straathoek te vinden is of laten we ons ’s nachts gaan in de karaokebar. Of golf je liever op het dak van een wolkenkrabber? 

dag
24

sayonara!

Aan alle goede dingen komt een einde. Vandaag reizen we terug naar Brussel. Eén ding staat al vast: België zal bijzonder rustig en verlaten aanvoelen na drie weken Japan.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 11
Inbegrepen
 • vlucht Brussel - Tokio (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle transport ter plaatse (openbaar vervoer)
 • alle overnachtingen (pension, guesthouse, ryokan)
 • toegangsgelden Osaka
 • toegang Himeji kasteel
 • toegang Peace Memorial Museum
 • huur fiets Hiroshima
 • verblijf in half pension in ryokan in Kurokawa
 • toegangsgelden in Kyoto
 • toegangsgelden in en rond Nara
 • daguitstap naar Mount Fuji
 • toegang skytree tower in Tokio
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • toeristentaks
Reisbudget
€ 750
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

stads- en natuurwandelingen, fietsen.

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 82 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • INTERNATIONAAL PASPOORT VERPLICHT (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
Praktisch

Corona-beleid voor reizen in 2021

Van veel zaken zijn de prijzen in deze bijzondere omstandigheden nu nog niet gekend. Om toch geen maanden te moeten wachten, is de prijs van je reis dus een richtprijs onder voorbehoud.  Als de definitieve prijs hoger ligt dan de richtprijs, krijg je de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren. 

Je hoeft in deze onzekere tijden geen voorschot te betalen. Je zal tijdig (zo snel mogelijk maar ten laatste een maand voor vertrek) een mail krijgen met bevestiging of de reis doorgaat en met betaalinstructies. 

Sowieso gelden op alle KrisKras-activiteiten de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over deze regeling vind je hier.
Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden