Prachtige gebouwen, weelderige paleizen en nostalgische koffiehuizen: Wenen heeft het hele jaar door alle troeven in handen voor een indrukwekkend bezoek.

Waarom dan precies in de periode rond kerst en nieuw naar Oostenrijk trekken? Omdat de stad dan nog meer leeft dan anders. De donkere dagen en het sneeuwtapijt halen het beste van Wien naar boven en de stad wordt een romantisch, authentiek feestparadijs.

Gezelligheid troef! Verwarm je tijdens de winterse nachten aan de vele warme dranken of ga schaatsen. Je wordt ondergedompeld in de feestpret van de Wiener en hun kinderen. Geniet van de keizerlijke grandeur van een prachtige stad. En trek je beste kleren aan voor een zinderende nieuwjaarsnacht.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Trein naar Wenen

We ontmoeten elkaar in Brussel waar we op de trein naar Wenen stappen. De ideale gelegenheid om elkaar al wat beter te leren kennen voor de reis echt begint. Nadat we ingecheckt zijn in onze hostel , gaan we op zoek naar een leuk restaurantje.

dag
02

Vanuit de hoogte

We starten onze trip aan de bekende Stephansdom. De ‘Steffl’, zoals de Weners hun kathedraal liefdevol noemen, werd tijdens Tweede Wereldoorlog gebombardeerd. De renovatie was een symbool van hoop tijdens de wederopbouw van het land. We beklimmen de zuidertoren, van waaruit we een uniek uitzicht krijgen over de stad. Om twaalf uur staan we stil bij het Ankeruhr. Dan komen twaalf figuren tevoorschijn die elk een periode uit de Weense geschiedenis vertegenwoordigen.

Onze Weense gids toont ons niet alleen de meest bijzondere plekjes van de binnenstad, ze leert ons ook de eindejaarsrituelen van de Weners kennen. Nadien warmen we ons op in een van de talrijke koffiehuizen. Wat drink je het liefst? Brauner, Verlängerter of een Melange? Keuze te over.

Als afsluiter sporen we naar Nussdorf, een dorpje aan de rand van de Weense bossen. Op de top van de Kahlenberg krijgen we een mooi beeld van de stad. We genieten in een ‘heuriger’, een Weense wijntaverne, van heerlijke wijn, een smakelijk Oostenrijks buffet en traditionele Schrammelmusik. Dansen is toegelaten.

dag
03

Mag ik deze dans?

We beginnen de dag zoals we de vorige afsloten: met muziek. Het interactieve Haus der Musik leidt je doorheen de fascinerende geschiedenis van de muziek. Grijp je kans om je eigen wals te componeren of de Wiener Philharmoniker te dirigeren.

Na de middag bezoeken we de Staatsopera, een prachtig gebouw. Droom weg naar 1869, toen Mozarts ‘Don Giovanni’ hier voor het eerst werd opgevoerd.

Op de kleurrijke Naschmarkt prijzen honderden marktkramers hun producten aan. We vinden er alle ingrediënten om ’s avonds lekker te kokerellen. Is je muzikale honger nog niet gestild, dan kan je een operavoorstelling of concert meepikken.

dag
04

Walsend het nieuwe jaar in

Vandaag wordt een keizerlijke dag! Eerst trekken we naar de Schloss Schönbrunn. Deze voormalige zomerresidentie van de Habsburgers is een van de topattracties van de stad. We horen de sneeuw onder onze voeten kraken in de tuinen en parken, bezoeken de oudste dierentuin ter wereld en bezichtigen het imposante Palmenhaus. Ook de moeite waard: het koetsenmuseum. Wist je dat er acht paarden nodig waren om de loodzware keizerskoets voort te trekken?

Daarna halen we onze feestkledij uit de kast en doffen ons op voor een schitterende feestavond. We trekken de binnenstad in, samen met de vele Weners. Langs het Silvesterpfad genieten we van de talloze concerten met een glas glühwein of bubbels. Op het ritme van de Weense wals dansen we het nieuwe jaar in!

dag
05

Katerontbijt

Op 1 januari mogen we wat langer slapen. We hebben wel een afspraak om 11 uur op het stadhuisplein om er in de openlucht te smullen van het traditionele Katerfrühstück of ‘katerontbijt’. Ondertussen luisteren we naar het Wiener Philharmoniker Nieuwjaarsconcert, dat wereldwijd wordt uitgezonden op tv. Wij krijgen het te zien op een groot scherm. Sfeer verzekerd!

Na een bezoek aan het originele Hundertwasserhaus gaan we naar het Wiener Prater-park. Wandel over de witte paadjes en leef je uit op de kermisattracties. Als toemaatje springen we op het honderd jaar oude reuzenrad. Overdag een prachtzicht op de Weense binnenstad, ’s avonds een unieke blik op de verlichte straten.

Afsluiten doen we in de pittoreske wijk Spittelberg. We zoeken een gezellig restaurant en klinken op het nieuwe jaar en op het fantastische Wenen.

dag
06

Welk museum kies je?

Op onze laatste dag in Wenen trekken we naar het museumkwartier. Ontdek de artistieke kant van de stad in het Kunsthistorische Museum of de Belvedere. Liever iets luchtigers? Neem dan een kijkje in het koffiemuseum, of proef van de lekkernijen in het Schnapsmuseum. Vandaag stelt ieder zijn eigen dagmenu samen.

Na een rondje shoppen naar nieuwjaarscadeaus komen we terug samen in een Weens koffiehuis. Onze laatste Weense koffie wordt nog lekkerder met een stukje Sachertorte erbij.

dag
07

Auf Wiedersehen!

De trein brengt ons terug naar het thuisfront, zeven feestelijke dagen in het feeërieke Wenen later. Hopelijk brengen we de sneeuw mee naar Brussel!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • trein Brussel-Wenen (h/t)
 • alle overrnachtingen op basis van kamer en ontbijt (appartement)
 • Winter Pass Schönbrunn
 • wandeling met gids
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

stadswandelingen


Onze voorwaarden