Wie kerstmarkt zegt, zegt Keulen! Maar deze authentieke stad heeft nog meer te bieden. Op deze citytrip ontdekken we enkele highlights.

Op slechts twee uur treinen ligt Keulen, opgebouwd rondom de Rijnrivier. Deze 2000 jaar oude stad combineert historiek met hedendaagsheid. In deze heerlijk authentieke wijken wordt écht geleefd. Tijdens deze citytrip zullen we dat allemaal zelf ontdekken. Bovendien geeft de warme kerstsfeer nog een extra toets aan alle gezelligheid. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

treinen tegen hoge snelheid naar Keulen

‘s Morgensvroeg spreken we af in het Brussel-Zuid-station om de trein te nemen. In hartje Keulen arriveren we waar de imposante dom meteen zorgt voor een eerste goede indruk. We zetten onze bagage af in onze hostel. Met een gids trekken we het oude stadsdeel in voor een eerste verkenning. Daarna gaan we naar de Koln Triangle, de hoogste toren van de stad, zodat we ons een goed beeld kunnen vormen. 

‘s Avonds zoeken we een gezellig plekje om te eten. Aan restaurants geen gebrek, daarom focussen we op das Belgisches Viertel, rond de Rudolfplatz, een buurt met veel toffe bars en eethuisjes. 

dag
02

kerstmarkthoppen in Keulen

Nog voor het ontbijt nemen we de U-Bahn naar Ehrenfeld, een hippe buurt in Keulen met veel streetart en leuke koffiehuisjes. We verwennen onszelf met een heerlijke brunch en verkennen vervolgens de buurt. Verwacht je aan leuke winkeltjes en een bruisende, jonge sfeer. Nadien gaan we voluit voor de kerststemming. We bezoeken de grootste kerstmarkten van Keulen. Elke markt heeft z’n eigen vibe en identiteit. Soms wandelen we, soms nemen we de metro, want sommige markten liggen een eind uit elkaar. 

dag
03

chocoladeafsluiter

Om de kerstsfeer compleet te maken, bezoeken we het befaamde chocolademuseum. Daar ontdek je hoe chocolade wordt gemaakt van a tot z. Goed nieuws: er mag ook geproefd worden! We stappen daarna al dat lekkers er weer af tijdens een mooie wandeling langs de Rijn, een oase van rust tussen al het kerstgedruis. Uitrusten kan op de trein. Voor we het goed en wel beseffen, staan we terug in Brussel.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • trein Brussel-Keulen (h/t)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • alle overnachtingen (hostel)
 • rondleiding met gids (1.5 u)
 • toegang KölnTriangle
 • toegang chocolademuseum
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 90
Activiteitsgraad

stadswandelingen, wandeling langs de Rijn (3u)


Onze voorwaarden