La Réunion doet je meteen denken aan Hawaii, maar dichter bij huis. Het eiland heeft alles: indrukwekkende landschappen, vulkanische activiteit, koraalriffen, unieke fauna en flora, woestijn… Er zijn ontelbare wandelmogelijkheden, waaronder drie GR-routes, waarvan wij één zullen doen. Zet je schrap voor een actieve en adembenemende reis naar een minder bekende maar prachtig eiland.

Indrukwekkende en unieke natuur: zowel in en uit het water

Le Piton de Neige is de hoogste top van La Réunion met een hoogte van 3071 meter. Ondanks wat de naam doet vermoeden, ligt er zelden sneeuw op de top. Het eiland is alles behalve plat wat zorgt voor indrukwekkende landschappen, wandelingen en biodiversiteit. We doen de GR3, le Tour du Cirque de Mafate, een vierdaagse wandeling dat enkel te voet bereikbaar is. Hierbij slapen we in berghutten en gîtes.  

Daarnaast doen we meerdere kortere wandelingen om de vele watervallen te bewonderen. Je ziet ze overal!

La Réunion is ook gekend voor haar onderwaterwereld: koraalriffen, dolfijnen, walvissen. We gaan walvissen spotten met respect voor de dieren. La Réunion zet veel in op duurzaamheid en heeft charters in voege om de natuur en dus ook de dieren te beschermen. Verder genieten we van de prachtige en unieke natuur op het eiland. Wist je dat La Réunion 850 inheemse plantensoorten heeft?

De top van de Indische Oceaan

We wandelen naar de Piton de Neige, op 3001 meter waar we een adembenemend zicht krijgen op het eiland. Het waren pittige hoogtemeters, 1662,44m om exact te zijn, verspreid over twee dagen. Onderweg logeren we in een gîte, om vervolgens de tweede dag de laatste hoogtemeters te beklimmen en beloond te worden met een zonsopgang op de top van de Indische Oceaan. Adembenemend!

Het mooiste dorp van Frankrijk en de Blue Lava tunnel

We bezoeken de hoofdstad van La Réunion, Saint-Denis en zijn strand in La Bacherois. We maken tijd om de geschiedenis van het eiland te leren kennen en bezoeken onder andere Hell-Bourg. We wanen ons hier even terug in de tijd want ooit was dit dorp een kuuroord. Maar er zijn ook andere manieren om de geschiedenis van La Réunion te bekijken: geologie. De vulkanische activiteit van het eiland geeft zijn geheimen prijs wanneer we de recent ontdekte Blue Lava Tunnel ontdekken. We leren er meer over de vulkanische activiteit op het eiland en over de geschiedenis van de tunnel, dat tot 22000 jaar ver gaat. We mogen dit met onze eigen ogen gaan bewonderen want we gaan onder de grond zelf gaan kijken.

 

We slapen voornamelijk in guesthouses en gîtes en verplaatsen met eigen vervoer.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

reisdag

We zien elkaar aan het station en vertrekken met de trein naar Parijs om onze vlucht naar Saint-Denis te nemen. Tijd genoeg om bij te praten en de groep verder te leren kennen. Bij het landen, kijk je beter uit het raam want je kan het eiland op zijn geheel bewonderen, inclusief watervallen en kraters!

dag
02
03

Bezoek aan de hoofdstad

We acclimatiseren en wandelen rond in Saint-Denis, de hoofdstad van La Réunion.

Vlakbjj Saint-Denis ligt La Bacherois, waar we het strand vinden. Langs de kustlijn kunnen we dolfijnen en walvissen spotten. We blijven hier voor een prachtige zonsondergang.

dag
04
05

Prachtige gebouwen en de geschiedenis van Hell-Bourg

We reizen door naar Hell-Bourg, wat in de groene kater van Salazie ligt. We passeren ook nog Cascade de Voile de la Mariée, een adembenemende zicht over verschillende kleinere watervallen. Niet veel verder ligt Hell-Bourg, wat wordt gezien als één van de mooiste dorpen van Frankrijk. We lopen langs prachtige Creoolse huizen en de kleurige gevels. Je zou bijna vergeten dat Hell-Bourg ooit een kuuroord was. Vanuit Hell-Bourg kan je prachtige wandelingen doen. We maken tijd om naar één van de vele viewpoints te wandelen. Een opwarmertje voor onze vierdaagse.

dag
06

De krater van Trou de Ter

We zetten onze reis verder en verplaatsen ons naar onze eerste gîte. Hier zal morgen onze vierdaagse starten. Vlakbij is er echter nog één stop die we moeten doen: de prachtige Trou de Ter bezoeken, een krater waar vanop 300 meter een waterval naar beneden valt. Indrukwekkend!

De site is zelf ontoegankelijk maar een belvedère biedt een prachtig uitzicht op deze buitengewone watervallen.

dag
07
10

GR3 - Cirque de Mafate

Eén van de hoogtepunten van onze reis! De Cirque de Mafate is de GR3-route van 37 kilometer op het eiland. Met 3729 hoogtemeters over vier dagen, is het best een pittige wandeling. Ook het weer en de soms steile stukken maken het een zware 4-daagse. Een goede basisconditie is vereist. Het brengt ons in een cirkel terug naar ons beginpunt. Onderweg slapen we in berghutten en gîtes. Het gebied is UNESCO-werelderfgoed en enkel bereikbaar te voet of per helikopter. Doordat het gevrijwaard is gebleven van vervuiling, herbergt de regio een enorme biodiversiteit. We wandelen de Cirque de Mafate van berghut naar berghut. We hoeven geen tent of kampeermateriaal mee te dragen, maar doen heel wat hoogtemeters.

dag
11
13

Even rust in Saint-Paul

We verplaatsen ons naar het westen van het eiland, richting Saint-Paul en maken tijd om te relaxen. Saint-Paul ligt aan de kust en we genieten volop van het strand en de zee.  Er is tijd om te zwemmen en te genieten van de warmte. De tweede dag in Saint-Paul gaan we walvissen spotten. We gaan aan boord van de catamaran en gaan op zoek. We krijgen daarnaast de tijd om te snorkelen en van de omgeving te genieten. 

dag
14
15

Tweedaagse naar het plafond van de Indische Oceaan

Vandaag rijden we naar Cilaos en starten we van daaruit onze tweedaagse hike naar Piton de Neige, op 3001 meter hoogte. Cilaos ligt in het hart van La Réunion en is vernoemd naar de krater waar het in ligt, la Cirque de Cilaos, en er is maar één weg naar en van het dorp, de ‘Rue aux 400 virages’. Een waar avontuur! Eénmaal aangekomen op 1200 meter hoogte, parkeren we de wagens en begonnen we de wandeling naar het hoogste punt van La Réunion. Deze tocht doen we in twee dagen tijd en onderweg overnachten we in een gîte. Na 1600 hoogtemeters worden we verwend met eindeloze landschappen. Van hieruit zien we het volledige eiland! Piton de Neige wordt niet voor niets het ‘plafond van de Indische Oceaan’ genoemd.

dag
16

Cilaos

Na onze pittige tweedaagse doen we het iets rustiger aan vandaag. We gaan het kleine dorpje Cilaos ontdekken. Een beetje rondlopen in het dorpje en genieten van de bergen rondom ons waar we de dagen voordien gewandeld hebben.

Wist je dat je hier één van de enige wijnen kunt vinden dat op de zuidelijke hemisfeer gemaakt wordt?

dag
17

Le Tampon - Blue Lava tunnel

Ondertussen zijn we aangekomen in het westen van het eiland, om van hieruit het eiland op een andere manier te ontdekken: de geologische geschiedenis. Saai? Alles behalve! Vanuit Saint-Louis bezoeken we de Blue Lava Tunnel, een vulkaankrater/tunnel van 22000 jaar oud. Sommige uitbarstingen zijn echter vrij recent. Een gids vertelt ons hier meer over en we gaan dit met onze eigen ogen gaan ontdekken onder de grond. We overnachten in Le Tampon, je leest het goed!

dag
18

Les Plaines

We maken ons klaar voor een totaal andere omgeving: les plaines. Deze locaties liggen op het plateau van het eiland, op 1000 meter hoogte en is anders van klimaat. Deze regio leunt tegen steile rotswanden gevormd door de vulkanen op La Réunion, is minder bergachtig en heeft een rijke vegetatie. Hier vinden we ook het bos van Bélouve, dat ook op de lijst van UNESCO-werelderfgoed staat, veel inheemse boomsoorten zoals de Acacia Heterophylla, dat gebruikt wordt voor traditionele meubels. De sprookjesachtige sfeer in het bos en de vele wandelpaden zijn een bezoek meer dan waard!

dag
19

Plaine des Sables - de woestijn van La Réunion

We sluiten de reis af met nog een hoogtepunt. Vanuit Le Tampon doen we een dagtocht naar de Plaine des Sables, een vulkanische woestijn met de berg Piton de la Fournaise of ‘Her Majesty la Fournaise’, één van de actiefste vulkanen ter wereld.. Je denkt dat het ver rijden is als je uit het klimaat van les Plaines komt, maar niets is minder waard. Le Plaine des Sables is één van de hoogtepunten tijdens deze reis en het voelt een beetje alsof we op de maan aan het wandelen zijn door de dorre, rode rotsachtige ondergrond.

dag
20

Au revoir, La Réunion

Aangezien we een nachtvlucht hebben, kunnen we tot het laatste moment genieten! We spenderen onze laatste dag in Saint-Denis, daar waar ons avontuur begon. We praten na over de prachtige momenten tijdens onze reis, gaan samen op restaurant en klinken op de geweldige ervaring. Voldaan van de fantastische landschappen, de prachtige uitzichten en de mooie natuur keren we terug naar België.

dag
21

aankomst in België

We komen aan in Parijs waar we de trein nemen naar ons vertrouwde België.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • TGV Brussel-Parijs (heen en terug)
 • vlucht Parijs-Saint Denis (heen en terug)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (guesthouses & gîtes)
 • huurwagens ter plaatse
 • excursie whale and dolphin watching
 • Blue lava tunnel
 • bezoek brouwerij
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • overige toegangsgelden
Reisbudget
€ 480
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad
 • 1x vierdaagse wandeling met 3729 hoogtemeters verspreid over die vier dagen, 38 kilometer in totaal
 • 1x tweedaagse tot 3001 meter (1600 hoogtemeters), 7,6 kilometer in totaal
 • 1x dagtocht, weinig hoogtemeters, 9,8 km 
 • 2x stadswandeling
 • Meerdere kortere wandelingen van 3-5u met steeds wat hoogtemeters.

La Réunion is bergachtig wat wandelen pittiger maakt. Divers klimaat: het kan er 35 graden zijn maar ook 15 graden en regenen. Er heersen veel microklimaten.

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 110 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden