Cultuurstad Boedapest verrast op elke straathoek. Via de vele interessante musea, verkwikkende heilbaden, boeiende theaters, indrukwekkende kerken, gezellige koffiehuizen, leuke bars en rustgevende parken leren we de hoofdstad van Hongarije kennen.

Grondige kennismaking

We reizen terug in de tijd en ontdekken de geschiedenis van Boeda en Pest. In de heuvels van Boeda strekken we de benen. Na een bezoek aan Szentendre is iedereen in de ban van het kunstenaarsstadje. In de ontelbare gezellige restaurants genieten we van lekkere strudel, goulash en andere specialiteiten. Daarbij vergeten we de lokale wijnen niet.

Verknocht aan Boedapest

Zijn het de vele bezienswaardigheden, de gezellige cafés en koffiehuizen, de levendige winkelstraten of de Donau die Boeda en Pest van elkaar scheidt die de stad zijn unieke sfeer geven? Eén ding is zeker: Boedapest betovert iedereen! Beleef zelf hoe onweerstaanbaar aantrekkelijk en charmant deze stad is.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

welkom in Boedapest!

We vliegen van Zaventem naar Boedapest. Na aankomst nemen we onze intrek in ons hostel en verkennen we de omgeving.

dag
02

in Boeda

In het stadsgedeelte Boeda kuieren we langs mooie, oude huizen, waarvan vele uitkijken op de Donau. De Varhegy en de Gellérthegy zijn de klim waard. De burcht, de burchtgrotten, het vissersbastion, de Matthiaskerk, het koninklijk paleis, de Elizabethbrug en de citadel … bezienswaardigheden in overvloed!

dag
03

architectonische parels

In de voormiddag bezoeken we de overdekte markt met de schitterende metaalstructuur, ontworpen door Gustave Eiffel. Na de lunch verkennen we een ander gedeelte van Boedapest. Van Station-West wandelen we via het parlement, de nationale trots van de Hongaren, naar de Andrassystraat, een bouwkundig staaltje van vernuft. Via het Heldenplein eindigen we in het prachtige stadspark.

’s Avonds proeven we van de Hongaarse keuken. Samen kiezen we een restaurantje uit het overvloedige aanbod.

dag
04

cultuur en ontspanning

Deze voormiddag bezoeken we een museum. Het Etnografisch Museum, het Lizt-museum of het Museum voor Toegepaste Kunst? Of liever nog een ander museum? De opties liggen voor het rapen.

In de namiddag volgen we de promenade aan de Donau. Daarna is het tijd voor ontspanning op het eiland Margareta, zowat het mooiste park van het land. Hier zijn geen auto’s toegelaten.

Wat dacht je van een verkwikkende sessie in een thermaalbad? Ongetwijfeld een aanlokkelijk plan na het vele wandelen van de voorbije dagen.

dag
05

van de wereld

Vandaag staan Visegrad en Szentendre op het programma. Visegrad behoort tot één van de mooiste plekken van Hongarije waar de ruïnes afsteken tegen de eeuwige heuvels en rivier. Szentendre met een netwerk van nauwe steegjes en zijn zeven kerken is een charmante topper in Hongarije. In het sprookjeslandschap wanen we ons even in een andere wereld.

dag
06

de kameraden verzameld

Eerst bezoeken we het standbeeldenpark. In dit unieke openluchtmuseum kunnen Boedapest-fans hun hart ophalen. Naast de kameraden Marx, Engels en Lenin, staan hier sculpturen en standbeelden uit de tijd van het communisme. Toen sierden ze de straten en pleinen.

Daarna maken we een wandeling in de heuvels van Boeda. Onze laatste avond in Boedapest kunnen we inzetten met een concert.

dag
07

naar keuze

Na een week hebben we nog zo veel plekken niet kunnen zien. Iedereen mag vrij op ontdekkingstocht. Tijdens de terugvlucht kan je je reisgenoten tips geven. Misschien levert dat al voldoende inspiratie om het volgende reisprogramma naar Boedapest in te vullen!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Boedapest (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (hostel)
 • pas openbaar vervoer (7 dagen)
 • transport naar Visegrad en Szentendre (h/t)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • toegangsgelden
Reisbudget
€ 220
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen - een gewone conditie volstaat

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 11 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden