Cultuurstad Boedapest verrast op elke straathoek. Via de vele interessante musea, verkwikkende heilbaden, boeiende theaters, indrukwekkende kerken, gezellige koffiehuizen, leuke bars en rustgevende parken leren we de hoofdstad van Hongarije kennen.

Grondige kennismaking

We reizen terug in de tijd en ontdekken de geschiedenis van Boeda en Pest. In de heuvels van Boeda strekken we de benen. 

Verknocht aan Boedapest

Zijn het de vele bezienswaardigheden, de gezellige cafés en koffiehuizen, de levendige winkelstraten of de Donau die Boeda en Pest van elkaar scheidt die de stad zijn unieke sfeer geven? Eén ding is zeker: Boedapest betovert iedereen! Beleef zelf hoe onweerstaanbaar aantrekkelijk en charmant deze stad is.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

welkom in Boedapest!

We vliegen van Zaventem naar Boedapest. Na aankomst nemen we onze intrek in ons hostel en verkennen we de omgeving.

dag
02

in Boeda

In het stadsgedeelte Boeda kuieren we langs mooie, oude huizen, waarvan vele uitkijken op de Donau. De Varhegy en de Gellérthegy zijn de klim waard. De burcht, de burchtgrotten, het vissersbastion, de Matthiaskerk, het koninklijk paleis, de Elizabethbrug en de citadel … bezienswaardigheden in overvloed!

dag
03

architectonische parels

In de voormiddag bezoeken we de overdekte markt met de schitterende metaalstructuur, ontworpen door Gustave Eiffel. Na de lunch verkennen we een ander gedeelte van Boedapest. Van Station-West wandelen we via het parlement (bezoek optioneel), de nationale trots van de Hongaren, naar de Andrassystraat, een bouwkundig staaltje van vernuft. Via het Heldenplein eindigen we in het prachtige stadspark.

’s Avonds proeven we van de Hongaarse keuken. Samen kiezen we een restaurantje uit het overvloedige aanbod.

dag
04

cultuur en ontspanning

Deze voormiddag bezoeken we een museum. Het Etnografisch Museum, het Lizt-museum of het Museum voor Toegepaste Kunst? Of liever nog een ander museum? De opties liggen voor het rapen.

In de namiddag volgen we de promenade aan de Donau. Daarna is het tijd voor ontspanning op het eiland Margareta, zowat het mooiste park van het land. Hier zijn geen auto’s toegelaten.

Wat dacht je van een verkwikkende sessie in een thermaalbad? Ongetwijfeld een aanlokkelijk plan na het vele wandelen van de voorbije dagen.

dag
05

op de fiets

Nadat we de historische bezienswaardigheden verkend hebben, is het tijd om buiten de gebaande paden te treden en op zoek  te gaan naar wat Boedapest de unieke en bruisende stad maakt die het vandaag is. We springen op de fiets en verkennen de verborgen plekjes van Boedapest. We eindigen onze begeleide fietstocht op een terrasje aan de Donau en proberen er ‘langos’, het Hongaarse streetfood uit...

dag
06

de kameraden verzameld

Eerst bezoeken we het standbeeldenpark. In dit unieke openluchtmuseum kunnen Boedapest-fans hun hart ophalen. Naast de kameraden Marx, Engels en Lenin, staan hier sculpturen en standbeelden uit de tijd van het communisme. Toen sierden ze de straten en pleinen.

Daarna nemen we afscheid van deze mooie stad… Wie weet komen we nog eens terug?

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Boedapest (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (hostel)
 • pas openbaar vervoer (7 dagen)
 • begeleide fietstoer (inclusief toegang Vasarely museum)
 • toegang thermaal bad
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 220
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen, fietstocht (23 km/5u) - een gewone conditie volstaat

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 11 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden