Denk jij bij Lanzarote in eerste instantie aan strandtoerisme of aan César Manrique, de bekendste architect van het eiland? Er is meer, veel meer en allemaal te ontdekken tijdens deze KrisKras-reis! Wie vorig seizoen naar De Mol keek, kon al een voorproefje zien. Niet alleen zijn er prachtige zandstranden in overvloed, maar het vulkanische Timanfaya National Parc en de verschillende lavagrotten laten een woestere kant zien. Zo wisselen woestijnen en spookdorpen elkaar af met groene oases van witgekalkte huisjes en donker lavagebied. En dit met een vleugje prachtige architectuur. Al goesting gekregen om mee te gaan?

Lanzarote, een avontuurlijke roadtrip 

We zorgen in het programma voor heel wat afwisseling. Zo ontdekken we de fauna en flora van Lanzarote te voet, met de e-bike, de kajak en met de boot of duiken we het water in met snorkel om achteraf neer te ploffen op het strand. We worden telkens getrakteerd op onvergetelijke uitzichten. Er staan ons dus een aantal uitdagingen te wachten maar in groep is het zoveel gemakkelijker om die te overwinnen, toch? ’s Avonds bestaat het menu uit ontspannen en genieten van de heerlijke Spaanse keuken en lokale wijnen. Van actie tot heerlijk ontspannen, deze reis is de perfecte combo van beide. 

In de buurt van Arrecife slapen we in een knusse B&B, terwijl we in het noorden kunnen genieten van de rust. In het zuiden van het eiland logeren we dan weer in een kleinschalig hotel bij de locals. Of daar een zwembad is? Uiteraard! Want ook in september kan het hier nog tropisch en zwoel worden.   

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

flaneren in Arrecife

Vandaag zijn we vroeg uit de veren want we nemen vanuit Zaventem met een tussenstop het vliegtuig naar de hoofdstad van het Spaanse eiland Lanzarote: Arrecife. Na het ophalen van onze huurwagens snuiven we op het gemak de eerste sfeer op in deze mooie stad. We brengen een bezoekje aan de kleurrijke bootjes in Charco de San Ginés en flaneren langs het Castillo San José en de promenade van Arrecife. We kiezen een gezellig restaurantje uit voor onze eerste tapasavond. Bij deze staat de vakantiemodus officieel aan! 

dag
02

Op hoogtestage met onze e-bike

We starten de dag sportief met een pittige e-biketour van 60km. En die extra elektrische aandrijving is nodig want heel wat Belgische wielrenners komen tijdens de winter in Lanzarote op hoogtestage. We beklimmen de Montaña de Tinachuache, slalommen door het heuvelachtige landschap en geven onze ogen de kost. In de namiddag doen we ons tegoed aan een stevige dosis cultuur. Zo trekken we naar de Fundación César Manrique, de kunstgalerij van de bekendste architect op dit eiland, een naam die we nog regelmatig zullen horen vallen tijdens deze reis.  

dag
03

Een dagje ondergronds in de lavagrotten

Vandaag brengen we een bezoek aan een van de hoogtepunten op dit eiland: de Cueva de los Verdes, een 6,5km lange tunnel doorheen donkere lavagrotten. Een gids vertelt ons alles over het vulkanische Lanzarote en de unieke biotoop van de grotten. Met wat geluk komen we hier de eerste blinde krabbetjes tegen, het nationaal symbool van Lanzarote. Nadien trekken we naar Jomeos del Agua, een complex waar muziek, architectuur en natuur hand in hand gaan. En ook de bekende Jardín de Cactus kan vandaag niet ontbreken. De dag afsluiten doen we aan de Mirador del Rio, het hoogste uitkijkpunt van het eiland. Slapen doen we vandaag niet langer in het bruisende Arrecife. We ruilen de stad voor een rustigere logeerplek.

dag
04

alle hens aan dek!

We maken ons klaar voor een tocht met de veerboot langs de Chinijo archipel en La Graciosa. Eens aangekomen op dit kleine eiland verkennen we het kleine haventje en ontdekken we de mooie fauna en flora met een pittige wandeling (7km). Wie zin heeft, kan nadien genieten van een verfrissende duik of kan zich wagen aan een portie snorkelen. ’s Avonds maken we tijd voor een lekkere (veggie) bbq of we pikken een gezellig restaurant uit in de buurt.  

dag
05

spookdorpjes, fatamorgana’s en een bizarre wijnproeverij

Onze neus brengt ons richting het zuiden. Maar niet zonder de nodige tussenstops. Eerst brengen we een bezoekje aan vissersdorpje Famara, gekend voor zijn prachtige okergele stranden én hoge golven. Met wat geluk zien we enkele surfers de golven trotseren. Onze tocht zetten we verder na Haría, een witgekalkt dorpje als fatamorgana in de woestijn. Ook aan Stratified City laten we ons even zien. In deze oude steengroeve zien we de ruïnes van de vroegere mijnen en een oud spookdorp. Onze laatste stop is La Geria. Wijnranken worden er op de rotsachtige vlaktes in kuilen ondergebracht om ze te beschermen tegen de wind. Dit levert niet alleen prachtige foto’s op, maar ook een heerlijk, verfrissende witte wijn.  

dag
06

vulkanen beklimmen in Timanfaya National Parc

We binden onze wandelschoenen aan want een gids neemt ons mee op pad door Timanfaya National Parc, een natuurgebied gelegen bovenop een paar actieve vulkanen. Het wordt een pittige tocht want een avontuurlijke route van 14km neemt ons mee door verlaten lavaland en langs de Montañas del Fuego. We krijgen er ook een geothermische demonstratie te zien en dineren vlakbij de grootste vulkaan. Onze maaltijd wordt er klaargemaakt op basis van lavawarmte. Tegen de avond genieten we van een aantal mooie uitzichten. Denk maar aan Los Hervidores en Charco Verde en de mooie zoutvlakten van Salinas de Janubio. Deze Insta-post maakt iedereen jaloers! 

dag
07

een wonderlijke onderwaterwereld

Vandaag wordt een verfrissende dag. In de voormiddag trekken we met de kajak langs de vulkanische zuidkust van Lanzarote en dobberen we langs grillige landschappen en  onderwatergrotten. Nadien is er tijd voor luieren aan het strand. Optioneel kan je ook een bezoek brengen aan het Museo Atlántico, een onderwatermuseum met prachtige tentoonstellingen op maar liefst 14m diep. Na een duikinitiatie kan je het museum een bezoekje brengen. Is duiken niets voor jou? Dan kan je verschillende onderdelen van het museum ook met de snorkel bezoeken. 

dag
08

iAdios Lanzarote!

Voor we terugvliegen richting Brussel brengen we nog een bezoek aan Las Grietas, het Antilope Canyon van Lanzarote. Daarna keren we met mooie reisherinneringen in onze bagage terug naar huis. Lanzarote is veel meer dan strand en luilekkeren? We told you! 

Tijd om uit te pakken, na te genieten en… te dromen van die volgende KrisKras-reis? 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Vlucht Brussel-Arrecife (h/t)
 • luchthaventaksen
 • transport ter plaatse met huurwagens
 • alle overnachtingen (op basis van kamer&ontbijt)
 • fietsverhuur (e-bikes) voor dagtocht
 • toegang tot Fundación César Manrique, Cueva de los Verdes en Jomeos del Agua
 • veerboot naar La Graciosa
 • wijntour in La Geria
 • gegidste wandeling in Timanfaya National Parc
 • kajaktocht (halve dag)
 • annulatie- en reisbijstandsverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join-For-Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

(dag)wandelingen in bergachtig gebied (14 km, 7 km), e-biketocht  (60 km), kayaktocht (3u) 


Onze voorwaarden