Wie zegt dat je ver moet reizen om je even helemaal in een andere wereld te wanen? Met de minibus zetten we koers richting de Loirevallei. Een streek die heel wat in haar mars heeft en die moeiteloos een plaatsje zal veroveren in jouw vakantieherinneringen. Of je nu houdt van cultuur of natuur, of misschien gewoon de tijd wil voorbij laten glijden met wat lekkers bij de hand, het kan er allemaal. Kortom, de ideale bestemming voor wie er even tussen uit wil.

Er bestaat geen betere manier om de streek te ontdekken dan te voet en per fiets. Langs de oevers van de ondoorgrondelijke Loire en haar zijrivieren trekken we erop uit om kennis te maken met de pracht van streek. Al fietsend banen we ons een weg door pittoreske dorpjes, vlakke weides en wijngaarden. Onderweg houden we halt bij de wijnboer om te genieten van al het lekkers dat de streek te bieden heeft. Ook de kazen uit deze omgeving genieten wereldfaam. En dat zullen we geweten hebben. We gaan op bezoek bij een geitenboerderij en kijken mee achter de schermen. En vooral, we proeven ook mee. Dit is pas genieten zoals god in Frankrijk. 

Wie Loirevallei zegt, denkt meteen aan kastelen. En inderdaad, deze trip zou niet volledig zijn zonder een kasteelbezoek. Daarvoor hebben we niet het minste uitgekozen, integendeel. Chambord doet nog steeds waarvoor het ooit gebouwd werd … indruk maken. 

We sluiten af in Tours, een levendige universiteitsstad. We kuieren nog even door de historische steegjes, kijken onze ogen uit naar het rijke culturele erfgoed en sluiten onze tijd in Frankrijk af met een lekkere maaltijd in een gezellige bistro op één van de vele pleintjes die de stad rijk is.  

We reizen met de minibus en overnachten in een gezellige gîte mét zicht op de Loire.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Château de Chambord

Met de minibus vertrekken we naar de Loirevallei. In de loop van de namiddag vallen we meteen met de deur in huis of zeg maar, kasteel. We komen ogen te kort in dit hoogstaand staaltje architectuur. Met maar liefst 440 kamers maakt Chambord niet alleen indruk door zijn omvang maar ook door de bouwstijl. Op de dakterrassen kan je niet anders dan je vergapen aan de vele torentjes en schouwen. Eentje voor elke dag van het jaar om precies te zijn. Je zal het merken, kosten noch moeite werden gespaard. Bereid je dus maar voor om overdonderd te worden. We rijden nog een uurtje verder en installeren ons in onze gîte en genieten er van een gezellige avond.

dag
02

Tuinen van Villandry & fietsen rond Chinon

Hou je van kuieren, verborgen hoekjes en prachtige herfstkleuren? Dan ben je in de wereldberoemde tuinen van het kasteel van Villandry aan het juiste adres. Woorden schieten te kort om deze betoverende renaissancetuin te beschrijven. We wandelen samen door de siertuin, slaan af naar de kruidentuin met aromatische planten en we komen tot rust in de muziektuin. Wie wil kan verstoppertje spelen in het labyrint. Dit is volop genieten van het herfstzonnetje en de duizelingwekkende kleuren van dit seizoen. 

In de namiddag verkennen we tijdens een fietstocht van een drietal uurtjes (38 km) de streek tussen Chinon en Candes. We wanen ons terug in de tijd. We fietsen door wijngaarden, kleurige landschappen en langs rivieroevers. In Candes kunnen we even uitblazen en genieten van de Loire en de Vienne die samen vloeien. In een streek als deze kan je er niet om heen … wijn. We houden dan ook even halt bij een lokale wijnboer om te proeven wat hij in de aanbieding heeft. Wie weet vind je er wel een paar aanwinsten voor je kelder. 

Na inspanning komt ontspanning. Het dorpje Chinon is goed bewaard gebleven en de pittoreske steegjes leiden allen omhoog naar het kasteel. De trap of de lift, de keuze is aan jou. De tavernes en bistro’s lonken en we doen ons te goed aan nog een glaasje wijn of een warme chocolademelk. 

dag
03

Geitenkaas en kastelen

We trekken erop uit in de omgeving  van Chenonceaux voor een stevige wandeling (8 km) langs de oevers van de Cher. We komen voorbij het kasteel van Chenonceau, een fotogeniek juweeltje uit de Franse Renaissance met een oogverblindende zuilengalerij over de rivier. Meteen het opvallendste kenmerk want het kasteel werd volledig op het water gebouwd. 

Wie Frankrijk zegt, denkt meteen ook aan kaas. We brengen een bezoek aan de ‘Ferme du Cabri au Lait’. Hier wordt overheerlijke geitenkaas geproduceerd. De gastvrouw neemt ons op sleeptouw en leidt ons met plezier door de boerderij heen. We gaan natuurlijk niet naar huis zonder  te proeven. 

Het kleine stadje Amboise zal je aangenaam verrassen. Aan de ene kant heb je het majestueuze kasteel, aan de andere kant een prachtig domein waar Leonardo da Vinci nog gewoond heeft. Samen met de oude leien daken domineren ze het uitzicht van dit gezellige stadje. We kuieren even rond en snuiven de sfeer op. 

De avond brengt ons aan de overkant van de Loire. We genieten er van een hartverwarmende maaltijd en vooral, van een schitterend zicht op het kasteel. 

dag
04

Pittoresk Tours

We sluiten dit koninklijk tripje af met een bezoek aan Tours. Deze stad vol levendige pleinen, oude pittoreske steegjes en vol historisch erfgoed is het ontdekken meer dan waard. We vergapen ons aan de oude werkmanshuizen, lopen de prachtige kathedralen even binnen en slaan nog een voorraadje streekproducten in de ‘halles de Tours’,  een overdekte markthal vol lokale producten. We slenteren rond en genieten volop van deze laatste aanblik. Daarna zetten we koers richting Gent. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 8
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • alle overnachtingen (gîte)
 • toegang kasteel van Chambord
 • toegang tuinen van Villandry
 • huur fiets
 • degustatie wijn
 • rondleiding geitenboerderij en degustatie kaas
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 100
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

fietstocht van 38 km, wandeling van 8 km

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden