Tijdens deze trip door jungle, groene heuvels en theeplantages ontmoet je een heterogene mix van bevolkingsgroepen zoals de Malay, de Chinezen en de Indiërs. We pauzeren op bekoorlijke ‘bounty-eilanden’.

Tijdens deze trip door jungle, groene heuvels en theeplantages ontmoet je een heterogene mix van bevolkingsgroepen zoals de Malay, de Chinezen en de Indiërs. We pauzeren op bekoorlijke ‘bounty-eilanden’. Zonnen op maagdelijk witte stranden, snorkelen boven een wonderlijke onderwaterwereld van kleurrijke koraalriffen, duizenden exotische vissen en reuzenschildpadden, ... Zalig!

We verplaatsen ons met lokale transportmiddelen over het vasteland van Maleisië: van een luxueuze aircobus door het broeierige Kuala Lumpur tot een boot dwars door de azuurblauwe Zuidchinese zee . We slapen in eenvoudige guesthouses.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
04

eerste indruk

We vliegen naar Kuala Lumpur. Zoals in elke metropool, is het er bijzonder chaotisch. Enerzijds heerst er in de kosmopolitische hoofdstad, met zijn bevolking van anderhalf miljoen mensen, een hectische drukte.  Anderzijds zie je hier na zonsondergang ook een ander Azië, wanneer de jachtige, vaak westers aandoende atmosfeer wegebt. De verschillende moskeeën, tempels en koloniale gebouwen in de stad worden dan sprookjesachtig verlicht en de straten en pleinen vullen zich met venters en hun mobiele keukentjes. De lokale bevolking komt op deze ontmoetingsplaatsen samen om te eten en om nieuwtjes uit te wisselen. Chinezen, Indiërs en Malay, elk met hun eigen religie en gebruiken, leven er vredig naast elkaar.

We doen een foodtour en leren zo alvast de lekkerste Maleisische gerechten kennen én de kleine kantjes van de stad.

’s Avonds is het ambiance in de stad: terrasjes, coole café’s of echte clubs, …

dag
05
07

Into the green

Na een aantal dagen wennen aan het klimaat en het tijdsverschil in het drukke Kuala Lumpur zijn we helemaal klaar voor de tropische natuur in Taman Negara National Park. Ongeveer 4343 km² tropisch laagbos wordt hier beschermd. Diepe grotten vol vleermuizen, snelstromende rivieren, eeuwenoude bomen, hangbruggen, we slaan ons overal doorheen over de aangelegde wandelpaden. Er is een enorme keuze aan routes dus we kiezen zelf welke stukken van dit prachtige stukje natuur we ontdekken en over de hangbruggen krijgen we zicht op de kruinen van de bomen waar we met wat geluk verschillende apensoorten zien slingeren.

Tijdens een nachtelijke trip vergroten we de kans om grotere zoogdieren te spotten.

We overnachten in Kuala Tahan, onze uitvalsbasis voor het park.

dag
08
10

traditie troef

We reizen naar Kota Bharu met een tussenstop in Dabong, een dorp in Selantan.

Kota Bharu is gelegen in een tijdloos gebied waar traditionele levensstijlen de regel zijn. Tot voor kort was deze kust afgesneden van de rest van het land door het bergachtige binnenland. De oostkust ondervond minder de gevolgen van het kolonialisme. Hier ligt het centrum van de Maleisische kunst en kunstnijverheid. Een excursie biedt ons de mogelijkheid om een aantal artisanale ambachten te ontdekken.

dag
11
13

waan je in een Bounty-reclame

De Perhentian eilanden: ware droomeilanden met hagelwitte stranden, turkooizen zeewater en wuivende palmbomen. Met een zichtbaarheid tot 20 meter (!) diep, bieden de koraalriffen rond de eilanden ongekende snorkelmogelijkheden. Het lijkt wel een aquarium vol gekleurde tropische vissen, levend koraal, ongevaarlijke haaien en reuzenschildpadden. Tijdens een snorkeltour zwemmen we met wat geluk tussen (ongevaarlijke) haaien en en zeeschildpadden. Een buitengewone ervaring in de onderwaterwereld! Verder kan je er lekker luieren en genieten van heerlijke, kraakverse vis. Na enkele dagen in dit paradijs wil je er voorgoed blijven!

dag
14
15

my cup of tea

We reizen verder naar de hoger gelegen en koelere Cameron Highlands. Een welkome afwisseling na de stomende temperaturen.

Naast de uitgestrekte theeplantages, waar het productieproces van thee van a tot z wordt uitgelegd. ’s Avonds genieten we van een drankje bij een gezellig kampvuur. 

dag
16
17

Georgetown

We reizen verder naar het schiereiland Penang en installeren ons in haar hoofdstad Georgetown.

Deze stad wordt gekenmerkt door koloniale bouwstijlen en is in 2008 erkend door UNESCO als werelderfgoed. Maar Georgetown staat ook bekend voor z’n streetfood en dit testen we zeker eens  uit! 

dag
18
19

Melaka

We nemen een privé-minibus die ons rechtstreeks naar Melaka brengt, een pracht van een gerestaureerde stad die sinds 2002 het label UNESCO werelderfgoed krijgt. Alhoewel al veel toeristen de stad ontdekten blijft Melaka zeker de moeite van het bezoeken waard. Luide gemotoriseerde disco-tuktuks bollen door de straatjes, gevels en huizen uit de Nederlandse koloniale periode nodigen uit om binnen te kijken, en ook één van de charmantste Chinese wijken van het land met zijn tempels en binnenplaatsen liggen verstopt in de steegjes.

dag
20
22

een laatste eiland

Om Maleisië in schoonheid af te sluiten rijden we naar Mersing waar we de boot nemen naar Pulau Tioman.

Dit eiland heeft alles in huis om iedereen te bekoren: prachtige stranden, kristalhelder water, koraalrif en 12 000ha jungle.

We brengen een bezoek aan het Juara Turtle Project. Hier worden eitjes van zeeschildpadden in veiligheid gebracht en worden gewonde zeeschildpadden tijdelijk opgevangen.

Bij Suhadi Mahadi leren we de kunst van het batiken. We huren een fiets om ons te verplaatsen op het eiland.

dag
23
25

op de retour

Helaas, aan alle sprookjes komt een einde. We reizen terug naar de Maleisische hoofdstad.

Op één van de vele marktjes vind je vast nog een leuk souvenir en na een sfeervolle laatste afscheidsavond moeten we terug naar huis. We nemen de ochtendvlucht naar huis.

Leeftijd
18 tot 24 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 11
Inbegrepen
 • vlucht Brussel – Kuala Lumpur (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (guesthouses)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • toegang tot alle nationale parken
 • foodtour in KL
 • excursie vanuit Dabong
 • activiteiten vanuit Tanah Rata
 • boottocht en snorkeltrip Perhentianeilanden
 • nachttour Taman Negara
 • canopy walk Taman Negara
 • Batik class Pulau Tioman
 • huur fiets Pulau Tioman
 • Join for Water-bijdrage
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • KrisKras-begeleiding
 • begeleide fietstour in Kuala Lumpur
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 450
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

dagwandelingen; door het klimaat en de soms moeilijke reisomstandigheden is een flexibele ingesteldheid vereist

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 120 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
Praktisch

Corona-beleid voor reizen in 2021

Van veel zaken zijn de prijzen in deze bijzondere omstandigheden nu nog niet gekend. Om toch geen maanden te moeten wachten, is de prijs van je reis dus een richtprijs onder voorbehoud.  Als de definitieve prijs hoger ligt dan de richtprijs, krijg je de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren. 

Je hoeft in deze onzekere tijden geen voorschot te betalen. Je zal tijdig (zo snel mogelijk maar ten laatste een maand voor vertrek) een mail krijgen met bevestiging of de reis doorgaat en met betaalinstructies. 

Sowieso gelden op alle KrisKras-activiteiten de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over deze regeling vind je hier.
Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden