Malta, Gozo en Comino liggen in het hart van de Middellandse Zee, tussen Sicilië en Tunesië. Hier hangt plezier in de lucht en zijn de weergoden altijd in een goed humeur. Heb jij er zin in?

Met Britse toets

Langs de kust van Malta wisselen sfeervolle haventjes, kreken, grotten en zandstranden elkaar af. Op dit honingkleurige eiland loert de geschiedenis om elke hoek. Feniciërs, Romeinen, Arabieren, Spanjaarden en Engelsen hebben er voet aan wal gezet. Dat merk je in de architectuur, de taal, de ambachten en de keuken.

Historische voltreffer

Valletta staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de topbezienswaardigheden van het Middellandse Zeegebied. De Maltese hoofdstad verken je makkelijk te voet.

Helemaal zen

Ondanks de bouwwoede van de Maltezers zijn grote delen van het eiland nog ongerept en is de tijd er blijven stilstaan. Zo vinden we rust en stilte aan de Dingli Cliffs en op Gozo, een eilandje dat drie keer kleiner is dan Malta.

Seizoen bepaalt levensritme

In de landbouwdorpen op Gozo zie je nog paard en kar . Tijdens het voorjaar is het eiland bedekt met bloeiende kruiden en akkers. Terwijl het er in de zomer heerlijk naar oleander, bougainville en geraniums geurt. Haast overal zie je de Middellandse Zee. De stranden zijn klein en charmant en in sommige grotten kan je zwemmen of snorkelen.

Desolate eilandenpracht

Het kleine Comino lokt dagelijks excursieboten naar zijn Blue Lagoon, het paradijselijke turkooizen water tussen Comino en het mini-eilandje Cominotto.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

naar Malta

We vliegen van Brussel naar de Maltese hoofdstad Valletta. We installeren ons in ons hostel waar we de eerste vier dagen zullen verblijven.

dag
02

Valletta doorkruisen

Vandaag wandelen we door Valletta, als werelderfgoed van UNESCO een van de topbezienswaardigheden in het Middellandse Zeegebied. Bij voldoende interesse bezoeken we het stervormige Fort St. Elmo, in 1565 het enige fort op het schiereiland dat zowel Grand Harbour als de Marsamxett Harbour bestreek. Tegenwoordig beschikt het gebied over twee historische attracties: de Malta Experience en de Knights Hospitallers onder de Sacra Infermeria. 

We zetten onze wandeling verder in Vittorioso, vanaf 1530 de zetel van de ridders van St-Jan. In 1565 hield de stad als laatste wijkplaats stand tegen de Ottomaanse invasie. In het spoor van de ridders belanden we in een van de meest bruisende gedeeltes van Malta, met zicht op de Grand Harbour, de grootste en meest dramatische haven van het Middellandse Zeegebied. 

dag
03

kleurenpracht in Blue Grotto

Vroeg in de ochtend schepen we in voor een tocht langs de zeegrot Blue Grotto. De sprankelende kleuren van het kobaltblauwe water en de groene, oranje en paarse mineralen komen het beste tot hun recht in de vroege ochtendzon en bij kalme zee.

Daarna bezoeken we Hagar Qim en Mnajdra, twee verweerde megalithische tempels, of we gaan afkoelen in Ghar Lapsi, een natuurlijk lido. We verkennen de zuidkust verder tot aan de Dingli Cliffs, het meest spectaculaire stuk van de kustlijn. Vervolgens trekken we landinwaarts naar de Busket Gardens, een park met tal van boomsoorten.

Voor het avondmaal keren we terug via Rabat en Mdina.

dag
04

natuurlijk zwembassin

Vandaag bezoeken we het zuiden van Malta waar we kunnen relaxen in Peter’s Pool. Dit natuurlijke zwembassin, halverwege het schiereiland Delimara, wordt gevormd door een smalle, diepe inham. Grote, platte rotsen vormen comfortabele zonneterrassen en het water is makkelijk toegankelijk.

Afsluiten doen we in een visrestaurant op de kade van Marsaxlokk Bay, een schilderachtige vissershaven.

dag
05

bloemen, zout en zwemmende nonnen op Gozo

De ferry brengt ons naar Gozo. Na het inchecken maken we een wandeling van ruim 10 km. Het afwisselende parcours voert ons door een vallei waar wilde bloemen welig tieren, naar zoutpannen met een fascinerende volksgeschiedenis en naar Dar Madre Margeherita of het Nonnenklooster. Dit zomerhuis wordt gebruikt door Maltese nonnen. Misschien zien we ze buiten naaien of breien, of zwemmen in de zee, getooid in hun habijt.

Voor zonsondergang nemen we de bus naar Dwejra Point, waar vroeger de reusachtige rotsboog Azure Window prijkte. Vorig jaar stortte de boog uiteindelijk in, maar de omgeving is nog steeds indrukwekkend. Vissersboten bieden tochtjes aan door de kloof in de kalksteenrots en door de zeegrotten aan de andere kant. Tegenover de overblijfselen van Azure Window rust de immense monoliet Fungus Rock. De rots dankt zijn naam aan de zeldzame parasitaire plant die hij huisvest.

dag
06

ecotoer

We krijgen de unieke kans om samen met een lokale herder verse kaas te maken. Uiteraard gaan we die ook proeven, tijdens onze lunch met de lokale bevolking. Later in de namiddag trekken we naar de hoofdstad Victoria (Rabat), waar we genieten van een terrasje.

dag
07

kajakken naar Comino

Vandaag gooien we onze spieren los. We kajakken naar het kleine eiland Comino (als de weergoden dit toelaten), befaamd voor zijn Blue Lagoon met kristalhelder turkooizen water. Al peddelend verkennen we het natuurreservaat van Comino met zijn verschillende grotten. Ook zwemmen, snorkelen en een verkenning van het eiland staan op het programma.

dag
08

even uitrusten

Niets staat vast vandaag. We nemen de tijd om uit te rusten.

dag
09

afscheid van Malta en Gozo

Jammer genoeg is de tijd aangebroken om afscheid te nemen. Vanuit Malta vliegen we terug naar Brussel.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 11
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Malta (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachting op basis van kamer en ontbijt (hostel & farmhouse)
 • openbaar vervoer ter plaatse
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • overige toegangsgelden
Reisbudget
€ 290
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

dagwandelingen en kajaktocht

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 19 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Sommige activiteiten (boottocht Blue Grotto & kayaktoer) zijn afhankelijk van het weer.
Mogelijks moeten wij aanpassingen in het programma doorvoeren.

Corona-beleid voor inschrijvingen tot en met 29 juni 2021

Van veel zaken zijn de prijzen in deze bijzondere omstandigheden nu nog niet gekend. Om toch geen maanden te moeten wachten, is de prijs van je reis dus een richtprijs onder voorbehoud.  Als de definitieve prijs hoger ligt dan de richtprijs, krijg je de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren. 

Je hoeft in deze onzekere tijden geen voorschot te betalen. Je zal tijdig (zo snel mogelijk maar ten laatste een maand voor vertrek) een mail krijgen met bevestiging of de reis doorgaat en met betaalinstructies. 

Meer info over deze regeling vind je hier.

Vanaf 30 juni: normale inschrijvingsvoorwaarden

Voor inschrijvingen vanaf 30 juni stappen we weer over op de normale voorwaarden. Je betaalt dan bij je inschrijving een voorschot van 30%. Mocht KrisKras de reis tóch moeten annuleren, krijg je dit bedrag uiteraard terugbetaald.

Sowieso gelden op alle KrisKras-activiteiten de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden