Turijn en Milaan ademen elegantie en creativiteit uit! Milaan wordt gedomineerd door de Duomo, de chique winkelstraten en het bekende voetbalstadion. Turijn wordt gekenmerkt door de Mole Antonelliana, de indrukwekkende pleinen en de hoge zuilengaanderijen. Beide steden bieden talrijke gekende en ongekende schoonheden die we tijdens deze citytrip samen zullen ontdekken!

De vreemde eendjes in de Italiaanse bijt

In Turijn en Milaan resten maar weinig Romeinse overblijfselen. Milaan en Turijn zijn qua uitzicht dan ook geenszins te vergelijken met hun buursteden Rome, Venetië of Firenze. Tijdens deze dubbele citytrip beleef je bijgevolg Italië op de meest hedendaagse manier. Verleden, heden en toekomst gaan er hand in hand: bruisende historische stadscentra, hedendaagse wijken en in ontwikkeling zijnde woon- en kantoorwijken. Milaan en Turijn vertegenwoordigen meer dan eens het Italië van de 21ste eeuw. 

Winkelwalhalla, voetbaltempel en auto-industrie

Milaan wordt steevast geassocieerd met mode, design, shoppen en voetbal. Niet moeilijk, want bijna in geen enkele andere stad speelt mode zo’n grote rol. Er zijn dan ook nergens zoveel ontwerpers en modelabels te vinden als in Milaan. Versace, Dolce e Gabbana, Prada,... allemaal zijn ze hier gevestigd. Ook wat betreft de designwereld staat Milaan bekend als een stad van gerenommeerde ontwerpers en jong talent. Daarnaast vormt Milaan de thuisbasis van twee van de beste voetbalploegen van Europa. Bij shopaholics en voetbalfans heeft deze stad dan ook een streepje voor. 

Turijn wordt vaak in één adem genoemd met de auto-industrie. De stad was jarenlang de thuishaven van de Fiat-fabriek. Turijn is ondertussen echter niet meer de grauwe industriestad van weleer, maar heeft een heuse metamorfose ondergaan.

De Milanese en Turijnse keuken

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, staan niet alleen pizza en pasta op de menukaart. Zo kent de Milanese keuken enkele karakteristieke gerechten, waaronder: risotto, ossobuco, cotoletta en panettone. Turijn vormt op zijn beurt de culinaire hotspot op het vlak van slow food. Je kan in Turijn uitgebreid genieten van alles wat lokale producenten te bieden hebben. Daarnaast hebben Turijners een enorme voorliefde voor chocolade. Pasticceria’s en gelateria’s zijn dan ook talrijk aanwezig. Milaan en Turijn staan daarbij bekend om hun erg uitgebreide aperitivo’s. Aan lekker eten en tussendoortjes alvast geen tekort, smullen maar! 

Kortom...

De perfecte citytrip voor iedereen die eens wat anders verwacht van een Italiaanse stad! We verkennen de verschillende historische en moderne wijken, maar zoeken ook de rust op in de parken en aan Lago Maggiore. We reizen met de hogesnelheidstrein naar Italië, ter plaatse maken we gebruik van het openbaar vervoer en onze eigen benen. Overnachten doen we in hippe hostels in het midden van de stad.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Op weg naar Turijn

 We vliegen naar Milaan en treinen dan verder naar Turijn. Nadat we ons geïnstalleerd hebben in de hostel gaan we op zoek naar een gezellig Italiaans restaurant en klinken we op een fijne citytrip!

dag
02

De artistieke parel

We starten met een wandeling doorheen het stadscentrum. Turijn staat bekend om zijn vele mooie pleinen, zoals het Piazza Castello, het Piazza Carlo en het Piazza Vittorio. Ook is Turijn rijk aan groenzones. Een van de romantische parken die we zeker een bezoekje zullen brengen, is het Parco del Valentino. Dit park vormt de favoriete plek voor ontspanning en verkoeling bij menig inwoner van Turijn. Tijdens onze ontdekkingstocht doorheen de stad, brengen we ook een bezoek aan het Museo della Sindone. In dit museum komen we alles te weten over de befaamde ‘Lijkwade van Turijn’. 

We bezoeken ook het Nationale Filmmuseum. Dit museum is ondergebracht in de Mole Antonelliana, het meest iconische gebouw van Turijn. Het museum biedt een kijk op de binnen- en buitenlandse filmgeschiedenis. Na het bezoek nemen we de panoramische lift. Een adembenemend uitzicht wacht ons op.

’s Avonds zakken we af naar de wijk Quadrilatero Romano, waar de vele bars en restaurants heerlijke lokale gerechten serveren.

dag
03

Omringd door de Alpen

Deze voormiddag laten we het stadscentrum even achter ons en brengen we een bezoek aan Superga. Deze heuvel torent 669 meter uit boven de stad. Een oude kabeltrein brengt ons naar de top. De rit slingert tussen Turijnse villa’s en bossen. Eens boven verkrijgen we een fenomenaal uitzicht over Turijn, met de Alpen op de achtergrond. Ook een bezoekje aan de Basilica di Superga, waar vele leden van de Turijnse familie van Savoye begraven liggen, mag niet ontbreken.

Terug beneden, kunnen we het Palazzo Reale bezoeken. Bij het zien van de rijkelijke plafondschilderingen, de wapengalerij en de elegante balzaal, zal je ongetwijfeld wegdromen naar het Turijn van weleer. 

In de namiddag ontdekken we Lingotto, de wijk waar de voormalige Fiat-fabriek gevestigd is. Hier bestaat de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan het Museo dell’Automobile. Dit museum werd in 1956 opgericht als toonzaal voor unieke wagens. Momenteel biedt het een meer uitgebreide kijk op de geschiedenis van de auto-industrie.

dag
04

De stijlvolle metropool

We hebben nog een vrije voormiddag in Turijn zodat iedereen kan kiezen wat hij/zij nog wil zien. Daarna nemen we de trein naar Milaan, een trip van 2 uur. Na aankomst verkennen we het stadscentrum. We starten bij de Duomo, een van de grootste en bekendste kathedralen ter wereld. De bouw ervan duurde maar liefst zes eeuwen. Bij goed weer beklimmen we het dak, waar we van tussen de pinakels een prachtig uitzicht krijgen. Daarna bezoeken we de befaamde winkelgalerij Vittorio Emanuelle II. Ook een bezoek aan het indrukwekkende Castello Sforzesco, het achterliggende Parco Sempione en het kunstzinnige Cimiterio Monumentale ontbreken niet op onze ontdekkingstocht. Tijdens onze wandeling worden we continu verleid door de stijlvolle vitrines en mooie gevels.

’s Avonds trekken we naar Brera, een van de gezelligste wijken van de stad. Hier genieten we tussen de Milanezen van een lekkere aperitivo.

dag
05

Leonardo da Vinci is overal

Vandaag staat  voor een deel in het teken van Leonardo da Vinci, de schilder/ ingenieur/ architect/... Hij verbleef een groot deel van zijn leven in Milaan. We overleggen vooraf  tijdens de vertrekvergadering vast wat wel allemaal willen bezoeken (op basis van beschikbaarheid): het Nationaal Museum voor Wetenschap en Techniek, waar verschillende van zijn uitvindingen te bewonderen zijn? Of liever naar La Vigna di Leonardo ? Of trekken we naar het klooster Santa Maria delle Grazie, waar we zijn meesterwerk ‘Het Laatste Avondmaal’ kunnen bezichtigen?

In de namiddag wandelen we door de wijk Navigli. Ooit liepen hier talrijke waterwegen waarlangs voedingsmiddelen en bouwmaterialen Milaan bereikten. Veel van deze kanalen zijn ondertussen gedempt, maar wat overblijft vormt het decor van een buitengewoon gezellig stadsleven. 
‘s Avonds vinden we ongetwijfeld wat lekkers in een van de vele trendy restaurants en hippe bars in dit stadsgedeelte.

dag
06

Boottocht op het Lago Maggiore

We laten het drukke stadsleven van Milaan even achter ons en nemen de trein naar Stresa. Met een veerboot maken we een tocht over het magische Lago Maggiore. Denk helblauw water en besneeuwde Alpen op de achtergrond. Tijdens onze boottocht ontdekken we de Borromeïsche eilanden, met hun prachtige paleizen en romantische parken. De weelderige salons doen onze verbeelding op hol slaan. Wanneer we flaneren door de Italiaanse tuinen, zijn we koning te rijk. ’s Avonds brengt de trein ons terug naar Milaan.

dag
07

Vrije dag voor terugkeer

We vliegen terug naar België, met heerlijke Italiaanse herinneringen!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 11
Inbegrepen
 • vlucht Brussel/Milaan (h/t)
 • alle overnachtingen (hostel)
 • alle transport ter plaatse
 • Torino + Piemonte Card (2 d)
 • toegang tot Duomo di Milano (incl. museum + beklimming dak)
 • boottrip op Lago Maggiore
 • bezoek aan Isola Bella & Isola Madre
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 210
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen

Praktisch

Corona-beleid voor inschrijvingen tot en met 29 juni 2021

Van veel zaken zijn de prijzen in deze bijzondere omstandigheden nu nog niet gekend. Om toch geen maanden te moeten wachten, is de prijs van je reis dus een richtprijs onder voorbehoud.  Als de definitieve prijs hoger ligt dan de richtprijs, krijg je de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren. 

Je hoeft in deze onzekere tijden geen voorschot te betalen. Je zal tijdig (zo snel mogelijk maar ten laatste een maand voor vertrek) een mail krijgen met bevestiging of de reis doorgaat en met betaalinstructies. 

Meer info over deze regeling vind je hier.

Vanaf 30 juni: normale inschrijvingsvoorwaarden

Voor inschrijvingen vanaf 30 juni stappen we weer over op de normale voorwaarden. Je betaalt dan bij je inschrijving een voorschot van 30%. Mocht KrisKras de reis tóch moeten annuleren, krijg je dit bedrag uiteraard terugbetaald.

Sowieso gelden op alle KrisKras-activiteiten de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden