Zuid-west-India is een droombestemming voor wie houdt van adembenemende natuur en rust, maar ook bruisende grootsteden wil ontdekken. Mediteren, avontuurlijk verkennen, verrukkelijk eten én compleet ontspannen: tijdens deze reis kan het allemaal. Echt 'the best of both worlds"!

Yoga, natuur en genieten in het rustige Goa

Op deze wervelende trip proef je het echte India. We landen in Mumbai, maar reizen meteen door naar het rustige Goa. Dit unieke stukje Azië is met haar uitgestrekte stranden, Portugese koloniale architectuur en pittoreske kerkjes de ideale start van onze rondreis. Groene wouden vol exotische dieren groeien er tussen watervallen en specerijenvelden. In de hoofdstad Panaji waait het koloniale verleden door de smalle steegjes. We logeren hier op een specerijenplantage en verblijven nadien drie dagen in een yogaretreat.

Eindigen in knotsgekke metropool Mumbai

Na 12 dagen rust en natuur in Goa laten we ons volledig meeslepen in het kleurrijke, chaotische Mumbai. De stad is van iedereen: dromers, harde werkers, filmsterren, arme bedelaars, vissers … Allemaal zoeken ze hun plekje in een smeltkroes van culturen. Mumbai is de thuishaven van Bollywood, de imposante Aziatische filmindustrie, maar ook van de grootste sloppenwijken van het continent. De machtige Britse koloniale architectuur, hippe bars, overdekte bazaars en verborgen tempels, maken dat de stad onder je huid kruipt.
You can take the kid out of Mumbai, but you can’t take Mumbai out of the kid. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
03

van Mumbai naar Palolem

Na een lange vlucht komen we aan in de grootste stad van India: Mumbai. De metropool ontdekken is voor later, dus na een deugddoende nachtrust en overweldigende eerste indruk, nemen we op dag 2 al de nachttrein richting Goa, de kleinste provincie van het land. 

Om langzaam in het Indische ritme te komen, settelen we ons in Palolem. Dit opkomende kuststadje kon ondanks het toenemende toerisme een erg ongedwongen sfeer behouden. Het strand zelf lijkt recht van een postkaart geplukt: authentiek, idyllisch en vol met palmbomen. We genieten er van de zon en wagen ons met kajaks op de Arabische Zee. 

dag
04
06

spice it up!

We trekken noordwaarts richting de Dudhsagar-plantage. Deze serene specerijenboerderij is omgeven door groene wouden en ligt vlakbij het Bhagwan Mahaveer Wildlife Sanctuary, een oase van rust met tal van exotische vlinders en vogels. Na een deugddoende lunch brengen we een bezoek aan de plantage.

Op onze tweede dag in het gebied verkennen we de Dudhsagar-waterval. Met de jeep doorkruisen we het Bhagwan Mahaveer Wildlife Sanctuary, tot aan de voet van de waterval. Hoog tijd voor een verfrissende duik! In de namiddag staat een fikse wandeling langs de rivier op het menu. We eindigen aan de oudste tempel van Goa: Tambdi Surla. 

Ook de dag erop trekken we onze stappers aan: een tocht langs slaperige dorpjes en rijstvelden in de voormiddag, en een wandeling op de plantage zelf in de namiddag, zijn de kers op de taart van deze driedaagse. 

's Avonds rijden we door naar Panjim.

dag
07
08

Portugese architectuur

Na een rijkelijk ontbijt rijden we verder naar Panjim, de hoofdstad van Goa aan de Mandovi-rivier. In de smalle straten van de Fontainhas-wijk is de Portugese koloniale sfeer nog heel sterk voelbaar. We bezoeken er Our Lady of the Immaculate Conception, een parelwitte kathedraal uit de 17de eeuw. 

Ook tijdens de lunch zijn de koloniale invloeden niet weg te denken: Indische en Portugese ingrediënten worden in Goa naar hartenlust gecombineerd tot lekkere visgerechten. ’s Avonds gaan we aan boord van een cruise over de Mandovi, waar live-optredens en dans centraal staan. Een avond om naar uit te kijken! Vanuit Panjim bezoeken we de dag erop Old Goa, de oude hoofdstad van de provincie. Grote delen van de stad zijn vervallen, maar wat overblijft, is de moeite waard. Veel van de indrukwekkende kerken uit de Portugese tijd zijn er overigens nog steeds in gebruik. 

dag
09
11

Yoga in Mandrem

Tijd voor een pauze. We nemen onze intrek in Ashiyana, een yogaretreat in Mandrem, vlakbij het strand. Drie dagen genieten we van de natuur, gezond eten en het zand tussen onze tenen. Tot rust komen is ons enige doel: mediteren, chanten en yoga, zo veel je maar wil. Helemaal ontspannen nemen we ’s avonds de bus naar Anjuna. 

dag
12

de hippies van Anjuna

Je bent pas echt in Goa geweest, als je Anjuna hebt gezien. De bijzondere kuststad was dertig jaar geleden een toevluchtsoord voor Westerse hippies, die er hun spullen verkochten op de markt om te kunnen blijven. In het hoogseizoen kan je er op woensdag nog steeds allerlei koopjes doen: kruiden, thee, koffie, textiel … Is de markt al in winterslaap, dan verdiepen we ons in het culinaire India met een leuke kookworkshop. 

dag
13
14

machtig Mumbai

Na 14 dagen in India zijn we klaar voor het knotsgekke Mumbai. De miljoenenstad biedt te veel om op te noemen: Bollywoodcinema, het schitterende Chhatrapati Shivaji treinstation, de chaos van het Bazaar District en de prachtige zonsondergang aan Girgaum Chowpatty: slechts enkele van de hoogtepunten in deze smeltkroes van mensen en culturen. 

Het contrast tussen het landelijke Goa en de metropool kan niet groter zijn. Net dat maakt India zo ongelofelijk boeiend. 

dag
15

terug naar België

Na een wervelende twee weken, is het tijd om in te pakken. Stiekem moffelen we een stukje India in onze valies, en keren we terug naar huis, waar de lente op ons wacht.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel – Mumbai (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (guesthouse, in yoga retreat half pension, op de spice farm vol pension)
 • alle transport ter plaatse (trein, bus, taxi, rickshaw)
 • activiteiten en toegangsgelden volgens programma:3-daags verblijf op spice farm in vol pension, 3-daags verblijf op yoga retreat in half pension, avondcruise op Mandovi rivier, huur kajak Palolem
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 180
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Dagwandelingen en halve dagwandelingen, zwemmen, yogaworkshops, het klimaat kan deze reis wel zwaarder maken.

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 155 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
 • VISUM VERPLICHT

Onze voorwaarden