Bruisende steden, indrukwekkende natuurpracht en afgelegen vissersdorpjes: Oost-India heeft meer dan voldoende troeven in huis voor een memorabele rondreis. Laat je betoveren door de opzwepende Indiase sfeer!

Tijdens deze 20-daagse groepsreis wisselen we culturele uitstappen af met een bezoek aan afgelegen dorpen en opwindende (boot)tochten door mystieke mangroves en nationale parken. 

Uiteraard bewonderen we eeuwenoude tempels en verwennen we onze smaakpapillen. Een van de mooiste treinritten van India brengt ons langs felgroene rijstvelden, woeste rivieren en donkergroene wouden. Klaar om in het energieke Oost-India te duiken?

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
03

op ontdekking in het culturele Kolkata

Eenmaal geland in Kolkata – het vroegere Calcutta – duiken we meteen de stad in voor een verkenningstocht vol geuren, kleuren, geluiden en indrukken. De volgende dag bezoeken we enkele bezienswaardigheden zoals het Victoria Memorial, het Indiase Museum en de St. Paul’s Cathedral. We flaneren door de smalle steegjes propvol kraampjes. In Maidan, een uitgestrekt stadspark aan de oevers van de rivier Hooghly, bekomen we van de hectische dag. 

Op dag 3 loodst een lokale gids ons langs de spirituele plekken van de stad. Zo passeren we verschillende gaths, waar de lokale bevolking haar doden cremeert aan de oevers van de rivier. Tussendoor genieten we van heerlijke curry’s, kruidige theeën en zoete lekkernijen. Liefhebbers kunnen de nieuwste Bollywoodfilm meepikken.

dag
04
05

Bengaalse tijgers spotten in uitgestrekte mangroves

We ruilen het hectische Kolkata in voor het rustgevende Sundarbans National Park, het grootste mangrovegebied ter wereld en UNESCO-Werelderfgoed. Het park telt kilometers uitgestrekte bossen, tal van eilanden en rivieren en zelfs een stuk jungle. Hier krioelt het van de tropische vogels, krabben en vissen. Tijdens een boottocht maken we kans om die van dichtbij te spotten. ’s Avonds overnachten we in een ecodorp op een van de talrijke eilanden. 

Na een korte nachtrust zijn we vroeg uit de veren. Met een boot ontdekken we de weelderige jungle. Hou je fototoestel in de aanslag, want hier leven onder andere krokodillen, dolfijnen, reuzehagedissen, herten en uiteraard de Bengaalse tijger. ’s Avond keren we terug naar Kolkata om te overnachten. 

dag
06

Visakhapatnam

We stappen de trein op richting havenstad Visakhapatnam, een rit die een hele dag duurt. Maar van verveling is geen sprake: in elk station verkopen locals lekkernijen en specialiteiten. Ook de couleur locale maken deze trip tot een beleving op zich. Visakhapatnam mag dan een grote stad zijn, met haar glooiende heuvels en uitgestrekte stranden kan je hier zalig relaxen. 

Vanaf nu reizen we samen met een gids van Grassroutes die ons alles vertelt over het leven van de Adhivasi-groepen in Odisha.

dag
07
08

Semiliguda

Bij het buitenrijden van Visag bezoeken we de vissershaven en schuiven mee aan met de pelgrims in de eeuwenoude Simachalamtempel. Langs de Eastern Ghats zigzaggen we verder naar Semiliguda en installeren ons voor de nacht.

We maken een prachtige wandeling door de heuvels en bezoeken dorpjes van de oudste inheemse bevolkingsgroepen van India: de Gaddava, Mali en Paroja.

dag
09
11

Goudagouda village

In Kunduli bezoeken we de grootste tribal weekmarkt en proeven we van alle exotische kruiden en ingrediënten. In Chandoori Sai komen we alles te weten over pottenbakken tijdens een workshop.
We maken korte wandelingen in de omliggende heuvels en bezoeken opnieuw verschillende dorpjes van de Mali en Paroja. Tijdens een Dhemsa dansvoorstelling leven we ons helemaal in de mystiek van deze bevolkingsgroepen.

dag
12
13

Baliguda

Onze reis brengt ons dieper in Odisha, de ochtendtrein reist langs bossen en een hele reeks tunnels. Dit is één van de mooiste treinritten van India.

Samen met de mensen van High Hope, een community ontwikkelingsproject, spelen we met de kinderen en jongeren. De Desia Kondh community staat bekend voor de gezichtstatouages van de vrouwen.

dag
14

trektocht langs de vissersdorpen van Chilika Lake

We zetten koers richting Chilika Lake, een van de grootste lagunes van Azië en de habitat van talloze trekvogels én dolfijnen. Tijdens een wandeltocht verkennen we verschillende vissersdorpen en verorberen we kraakverse visgerechten. Een spectaculaire zonsondergang sluit deze heerlijke dag af, waarna we kamperen onder de sterren. 

dag
15
17

fietsen in en rond het idyllische Puri

Het pittoreske Puri staat bekend om zijn smalle steegjes, heilige koeien, gezellige souvenirwinkels en levendige avondmarkt. Met de fiets verkennen we het groene platteland rond de oude stad en bezoeken we traditionele schilderateliers. In Konark bewonderen we de prachtige Zonnetempel. Meteen wordt duidelijk waarom deze tempel een plaats op de UNESCO-Werelderfgoedlijst bemachtigde.

In Raghurajpur zien we traditionele schilders aan het werk en onder de palmbomen bewonderen we de Gotipua, een traditionele dans.

dag
18
20

terugtocht naar Kolkata en Brussel

We trekken terug het binnenland in richting Kolkata voor onze vlucht naar Brussel. Daar nemen we afscheid en vertellen we vrienden en familie in geuren en kleuren over onze onvergetelijke Indiase ervaringen. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Kolkata (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (pension, guesthouses, tent aan Chilika lake, homestays)
 • alle transport ter plaatse (openbaar vervoer en af en toe privé-vervoer)
 • 2-daagse begeleide tour in de Sundarbans
 • 11-daagse begeleide tour in Odisha
 • gegidste wandeling in Kolkata
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • visum (zelf online aan te vragen - Je krijgt hiervoor alle nodige info van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.)
Reisbudget
€ 220
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

matig actief: wandelen en fietsen. Door het klimaat en het uitzonderlijke karakter van deze reis is een flexibele ingesteldheid vereist

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 86 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
 • visum verplicht (zelf online aan te vragen - Je krijgt hiervoor alle nodige info van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.)

Onze voorwaarden