Ecuador is een klein maar divers land. Je vindt er alles wat Zuid-Amerika te bieden heeft op de grootte van een zakdoek: besneeuwde vulkanen, adembenemende landschappen, het indrukwekkende Amazonewoud, oorverdovende watervallen, kleurrijke indianenstammen en koloniale steden.

Trekken in de Andes

De hoofdstad van Ecuador is de op één na hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Dat heeft allemaal te maken met het Andesgebergte. We beklimmen vulkanen, genieten van een treinrit tussen de bergtoppen en zwemmen in een kratermeer. In Ecuador loop je met het hoofd in de wolken.

De groene woestenij

We varen op de Amazonerivier het grootste regenwoud ter wereld binnen. Zet je schrap voor een groot avontuur in de jungle. Ontmoet kaaimannen, papegaaien en roze dolfijnen.

Kleurrijke indianen

Op visite bij enkele authentieke indianenstammen! We nemen deel aan hun rituelen en volgen hun spoor door de jungle.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

aankomst in Zuid-Amerika

Van Zaventem vliegen we naar de grootste stad van Ecuador: Guayaquil. We maken een korte wandeling langs de Grote Oceaan op de mooie boulevard van Malecon2000. Tijdens de zonsondergang in de kleurrijke wijk Las Peñas heffen we een glaasje op wat een fantastische reis gaat worden!

dag
02
03

koloniaal erfgoed in Cuenca

's Ochtends ruilen we het drukke Guayaquil voor de eeuwige lente van Cuenca. De Cathedral de La Inmaculada Concepción, met haar blauwe koepels, is hét uithangbord van het stadje dat barst van het koloniale erfgoed. Wie dat wil, kan de authentieke indianendorpjes Gualaceo, Chordeleg en Sigsig in de buurt bezoeken. De inwoners bewerken goud en zilver en staan bekend om hun karakteristieke panamahoeden.

dag
04

mysterieuze moerassen

We wandelen in Cajas, een moerasgebied op 4000 m hoogte. Het gebied baadt in mysterie. Dit Nationaal Park telt meer dan 200 meren en wordt vaak gehuld in mistslierten. Natuurliefhebbers kunnen een eerste keer hun hart ophalen in dit schitterend gebied.

dag
05

een retourtje Duivelsneus

Vandaag staat een spectaculaire treinrit op het programma naar de Duivelsneus, een bergtop in de Andes. De bijna 3 uur  durende rit is een deel van een in onbruik geraakt traject tussen Guayaquil en Quito. Het spectaculairste deel is zo steil dat men een ingenieus zigzag-systeem uitwerkte om bovenaan te geraken. We bekomen ’s avonds in een hostel in Alausi.

dag
06
08

wellness en avontuur

We reizen naar het levendige stadje Baños, waar we verwelkomd worden door het gebrul van de Tungurahua, Ecuadors felste vulkaan. Dit bruisende stadje dankt zijn naam aan de natuurlijke waterbaden die verwarmd worden door de vulkaan. De levensgenieters onder ons kunnen heerlijk relaxen in een van de hotsprings. Na de wellness werken we ons weer in het zweet. We ondernemen een mountainbiketocht naar de watervallen in de bergachtige omgeving.

dag
09
10

het kratermeer van Quilotoa

We blijven in de sfeer van de vulkanen. 's Ochtends verlaten we Baños en passeren we de vulkanen Tungurahua en de hoogste vulkaan van Ecuador, namelijk de Chimborazo. Dit is het punt dat het dichtst bij de zon gelegen is ter wereld. ‘s Avonds komen we dan aan in Quilotoa, een 3800 m hoge vulkaan die een prachtig turquoise kratermeer herbergt. Volgens de lokale bevolking heeft het meer geen bodem. Na een avondje acclimatiseren hebben we de keuze tussen wandeling van ongeveer zes uur rondom het kratermeer of een kayaktocht op het water.

We trekken ’s avonds verder naar de voet van de vulkaan Cotopaxi, waar we de nacht doorbrengen in een leuke hostel.

dag
11

dominante vulkaantop

We stappen ’s morgens in een minibus die ons voert door het Nationaal Park van de op één na hoogste berg van Ecuador. De Cotopaxi staat bekend als een van de mooiste vulkanen in Zuid-Amerika. Wie extra hoogtemeters wil maken, kan klimmen tot aan de refuge Jose F. Rivas op een hoogte van 4864 m. Waar we ons ook bevinden, de top van de Cotopaxi domineert het adembenemende uitzicht. Die top verdwijnt langzaam aan de horizon als we ’s avonds naar Santo Domingo reizen.

dag
12
13

luisteren naar indianen

In de voormiddag plannen we een natte wandeling.

Na de middag trekken we naar de Tsáchila-indianen waar we feestelijk worden verwelkomd. Een lid van het dorp geeft ons een uitgebreide uiteenzetting over hun levensomstandigheden en we wonen een avondceremonie bij. 

We hebben vooral contact met de jonge mensen, de oudere mensen leven eerder teruggetrokken en verkiezen om minder contact te hebben met toeristen.

dag
14
15

Mindo en het regenwoud

Een lokale bus brengt ons van Santo Domingo naar een ander mooi plaatsje in Ecuador, het cloudforest van Mindo, waar we een stevige wandeling naar enkele watervallen kunnen maken. Steile groen bergen volledig bedekt met groene bossen maken hier het landschap. Massa’s vogelsoorten en vlinders kleuren alles in.

dag
16

de poort van de jungle

Een lange busrit brengt ons via Quito naar Lago Agrio. Dit wordt onze uitvalsbasis om Cuyabeno, een natuurreservaat in het Amazonewoud, te ontdekken. De komende dagen observeren we de rijkdom van het regenwoud: kaaimannen, apen, leguanen, slangen, roze dolfijnen, kleurrijke vogels, noem maar op. Het groene avontuur kan nu echt beginnen.

dag
17
20

4-daagse jungletrekking

We varen met een gemotoriseerde kano richting onze ecolodge. Onderweg vormen we een eerste indruk van de machtige rijkdom die in en langs de Amazonerivier schuilt. 's Avonds nemen we een verfrissende duik in de waterrijkste rivier ter wereld en zwijmelen bij de mooie zonsondergang.
Vroeg in de ochtend nemen we de boot. We gaan op zoek naar unieke vogels en we trachten een glimp op te vangen van de unieke roze Amazonedolfijnen. Een gids geeft de geheimen van het oerwoud prijs. Hij vertelt over het leven van de plaatselijke bevolking, de geneeskracht van de planten en het omvangrijke dierenrijk. De apen luisteren aandachtig mee.

We maken kennis met een lokale bevolkingsgroep, de Siona, en dompelen ons onder in hun cultuur. Ze leren ons het plaatselijke gerecht casabe klaarmaken, een soort pannenkoek op basis van bewerkte en gedroogde cassavewortels. Na het vallen van de avond gaan we op zoek naar kaaimannen, fascinerende insecten en nachtvogels. De oerwoudgeluiden laten je nooit meer los.
Op de laatste dag in het reservaat brengt een kano ons terug naar ons vertrekpunt. Cuyabeno, we zullen je nooit vergeten! We laten de vochtige jungle achter ons en betreden opnieuw de bewoonde wereld. Een lange busrit brengt ons naar Quito. Van de haast onbewoonde jungle naar grootstedelijke woestenij in één dag: ook dat is Ecuador.

dag
21
24

uitrusten en afronden in Quito

Een lokale bus brengt ons naar de hoofdstad Quito, de op een na hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Even bekomen van ons Amazone-avontuur is een absolute must. De smalle straatjes in de oude binnenstad behoren tot UNESCO Werelderfgoed.

Enkele mogelijk activiteiten:

We brengen een bezoek aan de plaatselijke vulkaan. Via een kabelbaan bereiken we de top, die ons een adembenemend uitzicht over de metropool schenkt. Indien er nog voldoende energie aanwezig is kunnen we er nog een mooie wandeling maken?

23 km ten noorden van Quito ligt La Mitad del Mundo – het middelpunt van de wereld – een complex waar een Franse expeditie in de 18e eeuw de ligging van de evenaar vastlegde.

dag
25

aankomst in Brussel

Aan alle mooie liedjes komt een eind. Ecuador, het was een waar genoegen.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 11
Inbegrepen
 • vlucht Brussel – Guayaquil / Quito – Brussel
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (pensions)
 • alle transport ter plaatse
 • inkom en gids Parque Nacional Cajas
 • hotsprings in Baños
 • mountainbiketocht Ruta Cascadas
 • inkom Quilotoa
 • inkom en gids Parque Nacional Cotopaxi
 • trein Nariz del Diablo
 • gegidste wandeling naar Rio Cristal
 • rondleiding Tsachila-familie
 • toegang Mitad del Mundo
 • teleferico Quito
 • 4-daagse in het Amazonewoud (op basis van vol pension)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • overige toegangsgelden
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

inclusief 4-daagse jungletrekking en enkele bergtochten op grote hoogte: een goede basisconditie is een vereiste.

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 114 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
 • Inenting gele koorts is strikt aanbevolen

Onze voorwaarden