Laat je meevoeren door de betoverende schoonheid van het noorden van Marokko. Hier word je overdonderd door de grootsheid van het Rifgebergte en de magie van steden als Tanger, Chefchaouen en Asilah.

Ideale afwisseling

Voor deze reis moet je houden van wat actie. Best heb je ook geen last van hoogtevrees, want we stappen en klimmen drie dagen lang in het Rifgebergte. De overige dagen van deze indrukwekkende reis is het al genieten wat de klok slaat. Je culturele en culinaire honger wordt meer dan gestild. Wedden dat je na dit avontuur een hevige fan bent van Marokko?

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

vliegen naar Tanger en acclimatiseren

We spreken af op de luchthaven van Zaventem voor onze vlucht naar Tanger. Vandaar reizen we verder naar Chefchaouen, waar we genieten van onze eerste avondmaaltijd samen in Marokko: een heerlijke tajine met muntthee.  

dag
02

de blauwe stad

Te voet verkennen we Chefchaouen, een van de meest schilderachtige steden van Marokko in het Rifgebergte. Volgens sommigen is het zelfs de mooiste stad van het hele land. Een gids neemt ons mee op stap door het oude stadsgedeelte en vertelt ons meer over de lokale geschiedenis en cultuur. Uiteraard bezoeken we ook de kashba, een van de vele trekpleisters van de stad. 

’s Avonds kunnen we in een van de sfeervolle restaurants aan Plaza Uta el-Hammam eten.

dag
03
05

3-daagse trektocht in het Rifgebergte

Tijdens deze 3-daagse trektocht stappen we elke dag zo’n 5-6 uur. We wandelen op onze eerste dag langs de berg Chouihat en passeren verschillende lieflijke dorpjes. Op onze tweede dag stappen we naar Akchour. Daarvoor komen we lang de rivier Farda en de ‘de brug van God’. Die nachten slapen we in een gîte. Na onze laatste dag, die ons naar de watervallen van Akchour brengt, keren we met de taxi terug naar Chefchaouen. 

dag
06

relaxen in Chefchaouen, daarna naar Asilah

Onze benen kunnen wel wat rust gebruiken. Vandaag is ideaal om de nog eens het wondermooie Chefchaouen in te duiken voor dat ene souvenir. Of om gegarandeerd indrukwekkende foto’s te nemen. Of laat je liever het stof van de voorbije trekking van je scrubben in een hamam? 

In de late namiddag nemen we afscheid van Chefchaouen en reizen we naar de kuststad Asilah. 

dag
07

op verkenning in Asilah

Asilah is een kunstenaarsstadje dat bekend staat om zijn witte medina, zijn stadsmuren en zijn zeer levendige culturele leven. We wandelen in het oude stadsgedeelte via Bab Homar, de zuidelijke toegangspoort  tot de medina, langs het Ibn Khaldoun-plein waar de Al Hamra-toren staat, een Portugese donjon uit de 15e eeuw. Met een beetje geluk kunnen we de portier van het paleis van Raissouli overtuigen om ons binnen te laten, ook al is het enkel toegankelijk tijdens het festivalseizoen. Als het mooi weer is, kunnen we ook naar het strand.

In een kuststad moet je vis eten en dat is ook de keukenspecialiteit in Asilah. De keuze voor ons avondmaal staat al vast!

dag
08

van Asilah terug naar Tanger

In de voormiddag bezoeken we in Asilah nog de haven. We zien er de vissers hun netten leegmaken. Die buit zal helaas bij anderen op het bord belanden, want wij moeten stilaan terug naar Tanger. Na de busrit maken we daar nog een leuke avondwandeling.

dag
09

laaste afscheid van Marokko in Tanger

De cirkel is rond. Maar dat betekent ook dat vandaag onze terugvlucht op het programma staat. Wat zullen we dit bruisende, kleurrijke land missen!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Tanger (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (hostel en gîte)
 • alle transport ter plaatse
 • gids in Chefchaouen en Asilah
 • 3 daagse trektocht (incl. gids, transport en overnachtingen op basis van half pension)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 100
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Stadswandelingen en 3-daagse trekking in Rifgebergte (5 à 6 u. stappen per dag)

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 40 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • INTERNATIONAAL PASPOORT VERPLICHT (tot op datum van terugreis)

Onze voorwaarden