Waarom een reis naar Canada een verre droom laten, als je hem gewoon in vervulling kan brengen? Als je met ons meevliegt naar Oost-Canada, staat je een geweldige mix van natuur en cultuur te wachten.

City hopping

Met een minibus doorkruisen we Oost-Canada en bezoeken we enkele hippe steden. We starten in Toronto, waar we bovenop de CN Tower meteen de stad perfect overschouwen. In de hoofdstad Ottawa observeren we de wissel van de wacht. En last but not least raken we betoverd door de gezellige kronkelende straatjes van Montréal en Québec. 

Imposante natuur

We wisselen de steden af met een indrukwekkende natuur. Zo verkennen we vanuit onze kano de vele meren van het Algonquin Provincial Park. We wandelen in de dichte bossen van het Mont Tremblant Park. Overal kunnen we dieren zoals beren en elanden, aanschouwen in hun natuurlijke habitat. Aan de kustlijn van Baie-Sainte-Cathérine schepen we in op een catamaran op zoek naar walvissen. Nog een hoogtepunt is ons bezoek aan de spectaculaire Niagara Falls, waar een boottocht ons tot aan de rand van de watervallen brengt.

On the road

Slapen doen we in jeugdherbergen, B&B’s of typische roadmotels. Ben je op zoek naar een mengeling van rustgevende natuurpracht en bruisende steden? Twijfel niet langer, deze reis door Oost-Canada is je op het lijf geschreven!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog vóór de effectieve reis van start gaat, ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat - afhankelijk van de reis - een paar weken of maanden voor vertrek door.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment dat praktische afspraken gemaakt worden voor het vertrek (waar, wanneer,…) en voor tijdens de reis.

Niet zeker wat er allemaal in je bagage moet, of over welk soort schoenen je best meeneemt? Op de vertrekvergadering krijg je een antwoord op al je vragen.

Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen!

dag
01

over de oceaan naar Toronto

We vliegen naar Toronto, de grootste metropool van Canada. Nadat we onze intrek hebben genomen in onze jeugdherberg, werken we onze jetlag weg, zodat we fris en monter deze multiculturele wereldstad kunnen ontdekken.

dag
02

als een toerist

We starten met een verkenningstocht van Toronto. We wandelen langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk maar aan het ‘financial district’, het Casa Loma, het oude en nieuwe stadhuis en het trendy Yorkville met zijn gezellige boetiekjes en cafeetjes.

We hangen de toerist uit en flaneren langs de Queen’s Quay Terminal, een promenade gevuld met souvenirwinkels en straatmuzikanten.

dag
03

Niagara Falls

We verlaten Toronto en rijden naar de Niagara Falls. Bereid je voor op nattigheid, want we gaan vandaag zo dicht mogelijk bij de Niagara Falls. Je kan ze haast aanraken! Eerst stappen we aan boord van de Hornblower cruiseboot. Door een wolk van mist varen we tot aan de rand van de watervallen. Nadien is het tijd voor de attractie ‘Journey behind the falls’. Via tunnels wandelen we achter de watervallen en komen we op een observatieplatform, waar we dit wereldwonder van bovenaf bewonderen. 

’s Avonds komen we ogen te kort als we langs Clifton Hill wandelen. Deze toeristische straat staat vol kermisattracties. Wil je golfen in het decor van Jurassic Park of praten tegen de geest in de fles van Aladdin? Hier kan het allemaal.

dag
04

Niagara Falls

ijd om een laatste blik te werpen op de Niagara Falls. Via een houten promenade wandelen we langs de rivier die leidt naar de watervallen. De draaikolken en stroomversnellingen die we hier zien, behoren tot de mooiste en gevaarlijkste van de wereld. 

dag
05

ijswijn proeven

Onze tocht leidt ons naar de Niagaravallei, een landschap gevuld met wijnvelden. Canada staat bekend als een van de grootste producenten van ijswijn: zoete dessertwijn die gemaakt wordt van bevroren druiven. We bezoeken een wijnboerderij en komen er alles te weten over de productie. En tijdens de degustatie ondervinden we hoe Canadese ijswijn smaakt. 

dag
06

Kingston

Kingston bevindt zich in het gebied van de Thousands Islands. Hier liggen letterlijk meer dan duizend eilandjes samen. Een streek die zich bijgevolg het best laat verkennen met een boot. Aan boord van een ‘Mississippi stoomboot’ varen we ongeveer drie uur in Thousands Islands. 

dag
07
08

altijd wat te beleven in Montréal

Montréal is zonder twijfel Canada’s meest mondaine stad. Met zijn vele winkelpromenades, groene parken, ondergrondse galerijen, boeiende musea, ontelbaar veel kerken en historische gebouwen vervelen we ons geen seconde. 

Net buiten de stad kunnen we het olympisch stadion bezoeken. Tegenwoordig dient het voor concerten en sportwedstrijden, maar je kan er ook aangenaam wandelen. Vanuit de Montreal Tower krijg je een indrukwekkend uitzicht over het sportcomplex en de stad. In het Biodome, aangelegd als wielerbaan, bewonder je de fauna en flora van verschillende klimaten, zoals een dampig regenwoud of een ijskoude poolwereld.

dag
09

walvissen spotten

Heb je altijd al eens walvissen willen spotten in hun biotoop? Dan wordt vandaag je droom werkelijkheid. In Baie-Sainte-Cathérine klimmen we aan boord  van een catamaran die ons meeneemt op zee. 

dag
10

verkennen van de omgeving

’s Morgens strekken we de benen en wandelen we langs de kustlijn of we kiezen voor een wandeling in het nabijgelegen Parc national du Saguenay. In dit park zijn mooie wandelingen voor elke moeilijkheidsgraad uitgezet. In de late namiddag is het tijd om onze tocht verder te zetten. 

dag
11
12

vous dites?

Volgende bestemming van onze roadtrip: Québec. Hier wanen we ons in Parijs. Elk straatje is een blik waard en vrijwel iedereen spreekt Frans. Binnen de stadsmuren van deze historische stad – uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed – is het gezellig rondkuieren in de kleine, kronkelende straten. Op onze wandelingen kruisen we heel wat bezienswaardigheden zoals het Château Frontenac, de Place Royal, de Place d’Armes en la Citadelle.

dag
13

Mont Tremblant

Mont Tremblant National Park is vooral bekend en populair als skigebied, maar ook tijdens de zomer valt er van alles te beleven. Het aanbod wandelingen is erg ruim. Kies je bovendien voor een tochtje op de gondelbaan, dan word je beloond met prachtige vergezichten van de streek.  

dag
14

allemaal beestjes

We rijden verder naar Ottawa, de hoofdstad van Canada.  Tijdens onze tocht doorkruisen we het Omega Park, een natuurgebied waar onder meer beren, bizons, wolven, elanden en herten leven.

dag
15

Ottawa binnenstebuiten

Na vandaag zal Ottawa geen geheimen meer kennen voor ons. ’s Morgens bezoeken we het parlement. De wissel van de wacht zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarna wandelen we verder langs monumenten, parken en gezellige pleintjes. En op ByWard Market vinden we allerlei regionale producten om ’s middags een lekkere picknick mee samen te stellen. 

In de namiddag zetten we onze tocht door Ottawa verder. We verkennen de streek rond het Rideaukanaal met de fiets.

dag
16

sweet stuff

We zetten koers naar het Algonquin Provincial Park, het oudste en meest bekende park van Ontario. Onderweg houden we halt in een van de vele boerderijen waar maple syrup wordt gemaakt. Deze stroperige vloeistof is een van de bekendste streekproducten. We komen er alles te weten over de productie. Uiteraard mogen we ook eens proeven van deze lekkernij. 

dag
17

op het water

We trekken het Algonquin Provincial Park in. Met zijn 3000 meren en schat aan wilde dieren is dit gebied een mekka voor natuurliefhebbers. Samen met een ervaren natuurgids gaan we het water op. Met een kano verkennen we de mooiste delen van het park en observeren dieren in hun dagelijkse omgeving.

dag
18
19

wandelen en zwemmen

Omdat we maar niet genoeg kunnen krijgen van het Alonquin Provincial Park, blijven we er nog 2 dagen extra. Vandaag gaan we te voet op ontdekkingstocht. Of we nu kiezen voor een korte of lange wandeling, we worden sowieso beloond met prachtige vergezichten. Ter afkoeling komt een plons in een van de vele meren als geroepen. Daarna keren we terug naar Toronto.

dag
20

groene oase

Vanuit Toronto maken we een boottochtje naar de Toronto Islands, een groene oase waar we genieten van de mooie skyline van de stad en we ontspannen op het strand. 

Na twintig dagen natuur en cultuur nadert het afscheid. Tijd om onze koffers te pakken. ’s Avonds nemen we onze terugvlucht. 

dag
21

back home

Aankomst in Brussel.

Deelnemers
min. 6 / max. 6
Inbegrepen
 • luchthavenvervoer Antwerpen-Amsterdam
 • vlucht Amsterdam-Toronto / Toronto-Brussel
 • luchthaventaksen
 • alle transport ter plaatse (openbaar vervoer en huur minibus 17 d)
 • ferry Toronto Islands
 • alle overnachtingen (jeugdherberg, hostel)
 • kanotocht o.l.v. een gids in het Alonquin Provincial park (incl. toegang park)
 • huur fiets (1d)
 • toegang Omega park
 • excursie Whale watching
 • Thousands Islands boottocht
 • Adventure Pass Niagara Falls
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 750
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

stads- en dagwandelingen, een kano- en fietstocht

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 133 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (minimaal geldig tot 6 maanden na terugkomst)
 • ETA verplicht (reisvergunning voor Canada)

Onze voorwaarden