Met zijn overweldigende natuur, levendige steden en uren winterpret is Oost-Canada dé bestemming om er een onvergetelijke kerst & nieuw van te maken.

Originele activiteiten, bruisende steden, indrukwekkende natuur… en dat allemaal onder een sneeuwtapijt. In Oost-Canada ontdek je de winter op z’n best. 

Tijdens deze vijftiendaagse groepsreis ontdek je de talloze troeven die Oost-Canada te bieden heeft. Zo verkennen we het charmante Québec en het weelderige Montréal. Daarnaast is er heel wat sneeuwpret voorzien: we gaan schaatsen, ontdekken ‘tubing’ en ‘snowshoeing’. Als kers op de taart is er een tocht met een authentieke hondenslee.  Uiteraard mag de befaamde Canadese natuur niet ontbreken. De watervallen van Montmorency en het beschermde natuurpark van Mont Tremblant staan alvast op de planning. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
02

op tocht met een authentieke hondenslee in Mont-Saint-Anne

Na de vlucht richting Montréal en de rit met huurwagens brengen we de eerste nacht door in Mont-Saint-Anne. Dit gebied is het walhalla voor skiërs, maar minstens tien keer zo leuk is de authentieke hondenslee. We laten ons op dag twee dan ook vooruittrekken door de vrolijke beestjes, nemen zelf ook het stuur over en bezoeken de woonplaats van de trouwe viervoeters.

dag
03
05

Le Massif

We overleggen samen hoe we de volgende 3 dagen doorbrengen: skiën of snowboarden, een winterwandeling maken of een andere leuke activiteit zoals ‘snowshoeing’, of ons laten verwennen in een spa.  Of sjezen we met de slee 7,5 kilometer langs de berg naar beneden terwijl we genieten van de wind in onze haren en het uitzicht? (optioneel)

Daarna rijden we nog door naar Quebec.

dag
06

op ontdekking in het charmante Québec

Vandaag trekken we Québec in. Pittoreske gebouwen, gezellige straatjes en het imposante Château Frontenac: deze stad pakt uit met talloze troeven. De stadsmuren zijn bovendien uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en ook Place Royale, La Citadelle en Place d’Armes zijn zeker en vast een bezoek waard. 

dag
07
09

natuurpracht in Mont Tremblant

We verlaten Québec om de watervallen van Montmorency te bewonderen. Met wat geluk zijn ze zelfs bevroren. Daarna vervolgen we onze weg naar Mont Tremblant. Eerst zetten we onze spullen af bij onze slaapplaats en duffelen we ons lekker warm in.  Een sneeuwschuiver brengt ons naar de top van de berg, waar we smullen van kaas- en chocoladefondue. De volgende dag doe je waar je zin in hebt. Wedden dat het nog moeilijk kiezen wordt? De mogelijkheden in Mont Tremblant zijn immers eindeloos. Op dag acht trekken we op onze sneeuwschoenen het beschermde natuurgebied van Mont Tremblant in. In Domaine Saint-Bernard is de kans groot dat we loslopend wild spotten: van schuwe herten tot kleurrijke vogels. 

dag
10

beestige boel op weg naar Saint-Sauveur

We moeten nog even bekomen van de vorige nacht, dus houden we het vandaag rustig. Met de wagen rijden we naar Saint-Sauveur. We houden een tussenstop in Parc Omega. Daar voederen we vanuit de wagen de talloze herten, elanden en bizons. 

dag
11
12

winterpret op zijn best

In Saint-Sauveur ontdekken we een van de vele toffe activiteiten: tubing. In een band roetsj je de berg af. Na de onvergetelijke ervaring, maken we een wandeling door het dorpje en gaan we dineren en zetten we samen het nieuwe jaar in! De volgende dag staat de schaatstocht door de bossen op de planning. Daarna rijden we naar Montréal, onze laatste verblijfplaats van deze groepsreis. 

dag
13
15

het vorstelijke Montréal

Met zijn vele winkelpromenades, elegante galerijen en historische gebouwen is Montréal zonder twijfel de meest weelderige stad van Canada. We trekken deze metropool in en ontdekken o.a.het olympisch stadion. Bij voldoende interesse bezoeken we de Biodome, een voormalige wielerbaan. Daar ontdek je de typische ecosystemen van Amerika: van een tropisch regenwoud met aapjes en papegaaien tot een ijskoude poolwereld vol grappige pinguïns.

We gaan  schaatsen bij de Old Port van Montréal, een vierkante piste met op de achtergrond een groot reuzenrad. Gezelligheid troef ! 

We werpen nog een laatste blik op het prachtige Oost-Canada van op de top van de berg Mont Royal. De wandeling naar boven wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. 

Na de klassieke souvernirronde voor vrienden en familie, stappen we ‘s avonds op het vliegtuig naar Parijs. Met onze voeten op Europese bodem rest ons enkel nog de treinrit naar Brussel. Ondertussen praten we na over die ongelooflijke winterse wonderen van Oost-Canada. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • trein Brussel-Parijs (h/t)
 • vlucht Parijs-Montréal (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle transport (huurwagens en openbaar vervoer)
 • alle overnachtingen (hostels, hotels en vakantiewoningen)
 • hondensleetocht in Mont Saint Anne
 • sleetocht in Le Massif
 • rit op de sneeuwschuiver (incl. kaasfondue en chocoladefondue)
 • snowshoeing Domaine Saint Bernard
 • toegang Omega Parc
 • tubing in Saint Saveur
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • OPTIONEEL: 3 of 4 dagen skiën in Mont Saint Anne en Mont Tremblant (richtprijs inclusief skipas, huur materiaal 125 USD/dag)
Reisbudget
€ 700
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

tubing, sneeuwwandeling, snowshoeing, skiën en/of snowboarden (optioneel)

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 61 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
 • ETA verplicht (reisvergunning voor Canada)

Onze voorwaarden