Met zijn overweldigende natuur, levendige steden en uren winterpret is Oost-Canada dé bestemming om er een onvergetelijke kerstvakantie van te maken.

Originele activiteiten, bruisende steden, indrukwekkende natuur… en dat allemaal onder een sneeuwtapijt. In Oost-Canada ontdek je de winter op z’n best. 

Tijdens deze vijftiendaagse groepsreis ontdek je de talloze troeven die Oost-Canada te bieden heeft. Zo verkennen we het charmante Québec en het weelderige Montréal. Daarnaast is er heel wat sneeuwpret voorzien: we gaan schaatsen, ontdekken ‘tubing’ en ‘snowshoeing’. Als kers op de taart is er een tocht met een authentieke hondenslee.  Uiteraard mag de befaamde Canadese natuur niet ontbreken. De watervallen van Montmorency en het beschermde natuurpark van Mont Tremblant staan alvast op de planning. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

vlucht naar Montréal

Na een rechtstreekse vlucht naar Montréal en de rit met de huurwagens brengen we de eerste nacht door in Mont-Saint-Anne.

dag
02

op tocht met een authentieke hondenslee in Mont-Saint-Anne

Dit gebied is het walhalla voor skiërs, maar minstens tien keer zo leuk is de authentieke hondenslee. We laten ons op dag twee dan ook vooruittrekken door de vrolijke beestjes, nemen zelf ook het stuur over en bezoeken de woonplaats van de trouwe viervoeters. 

dag
03
04

Le Massif

We overleggen samen hoe we de volgende 2 dagen doorbrengen: skiën of snowboarden, een winterwandeling maken of een andere leuke activiteit zoals ‘snowshoeing’ of ons laten verwennen in een spa.  Zeker is dat we genieten van de omgeving in een winters kader.

dag
05

Op weg naar Québec

Vooraleer we verder rijden naar Québec, bekijken we of er voldoende sneeuw en interesse is om in het bekende skigebied Le Massif met een slee naar beneden te sjezen terwijl we genieten van de wind in onze haren en van het uitzicht. Of gaan we voor ice canyoning?

Eénmaal aangekomen in Québec installeren we ons in een gezellige en centraal gelegen hostel.

dag
06

op ontdekking in het charmante Québec

Pittoreske gebouwen, gezellige straatjes en het imposante Château Frontenac: deze stad pakt uit met talloze troeven. De stadsmuren zijn bovendien uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en ook Place Royale, La Citadelle en Place d’Armes zijn zeker en vast een bezoek waard. 

dag
07
09

Natuurpracht in Mont Tremblant

We verlaten Québec om de watervallen van Montmorency te bewonderen. Met wat geluk zijn ze zelfs bevroren. Daarna vervolgen we onze weg naar Mont Tremblant. We installeren ons in onze slaapplaats en maken ons klaar voor een gezellige eindejaarsavond in wondermooie omgeving van Mont Tremblant.

 De volgende dag doe je waar je zin in hebt. Wedden dat het nog moeilijk kiezen wordt? De mogelijkheden in Mont Tremblant zijn immers eindeloos.

In ieder geval is er tijdens ons verblijf ook een excursie voorzien met een panoramische rit met de gondel naar de top van Mont Tremblant. Vanaf de top gaan we op sneeuwschoentocht naar een typische blokhut, gelegen in het hart van het bos. Daar genieten we van een stevige maaltijd met artisanale kaasfondue en chocoladefondue als dessert. We sluiten de avond af terwijl we bij maanlicht (en hoofdlamp) de berg weer afdalen.

Tenslotte trekken we opnieuw onze sneeuwschoenen aan in het beschermde natuurgebied van Mont Tremblant. In Domaine Saint-Bernard is de kans groot dat we loslopend wild spotten: van schuwe herten tot kleurrijke vogels. 

dag
10

beestige boel op weg naar Saint-Sauveur

Met de wagen rijden we naar Saint-Sauveur. We houden een tussenstop in Parc Omega. Dit is een safaripark dat we met de auto verkennen. Vanuit de wagen kunnen we veel dieren spotten in hun natuurlijke habitat. Hier leven wolven, zwarte beren, elanden, herten, bevers, sneeuwuilen…

dag
11
12

winterpret op zijn best

Saint-Saveur is één van de meest populaire sneeuwbestemmingen in Canada. Het is een vallei boordevol sneeuw, idyllische landschappen en magie.

We ontdekken er één van de vele toffe activiteiten: tubing. In een band roetsj je de berg af. Lachen en genieten gegarandeerd! Na de onvergetelijke ervaring, maken we een wandeling door het dorpje en gaan we gezellig gaan eten.

We overleggen samen wat we de volgende dag nog willen doen. Keuze te over: fatbiken, sneeuwschoenen aantrekken, genieten van de sneeuwvlaktes… Daarna rijden we naar Montréal, onze laatste verblijfplaats van deze groepsreis. 

dag
13
15

het vorstelijke Montréal

Met zijn vele winkelpromenades, elegante galerijen en historische gebouwen is Montréal zonder twijfel de meest weelderige stad van Canada. We trekken deze metropool in en ontdekken o.a. het olympisch stadion. Bij voldoende interesse bezoeken we de Biodome, een voormalige wielerbaan. Daar ontdek je de typische ecosystemen van Amerika: van een tropisch regenwoud met aapjes en papegaaien tot een ijskoude poolwereld vol grappige pinguïns.

En we gaan  schaatsen bij de Old Port van Montréal, een vierkante piste met op de achtergrond een groot reuzenrad. Gezelligheid troef ! 

We werpen nog een laatste blik op het prachtige Oost-Canada van op de top van de berg Mont Royal. De wandeling naar boven wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. 

Na de klassieke souvernirronde voor vrienden en familie, stappen we ‘s avonds op het vliegtuig voor een rechtstreekse vlucht naar Brussel. Met onze voeten op Europese bodem rest ons enkel nog de treinrit naar Brussel. Ondertussen praten we na over die ongelooflijke winterse wonderen van Oost-Canada. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Montréal (heen en terug)
 • luchthaventaksen
 • alle transport (huurwagens en openbaar vervoer)
 • alle overnachtingen (hostels, hotels en vakantiewoningen)
 • ontbijt in Montréal
 • hondensleetocht in Mont Saint Anne
 • excursie in Mont Tremblant (incl.gondellift, gegidste sneeuwschoentocht, kaas- en chocoladefondue)
 • snowshoeing Domaine Saint Bernard
 • toegang Omega Parc
 • tubing in Saint Saveur
 • toegang Parc Montmorency
 • ijsschaatsen in Montréal (toegang & huur materiaal)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • OPTIONEEL: 3 of 4 dagen skiën in Mont Saint Anne en Mont Tremblant (richtprijs inclusief skipas, huur materiaal 125 USD/dag)
Reisbudget
€ 700
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

tubing, sneeuwwandeling, snowshoeing, skiën en/of snowboarden (optioneel)

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 60 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht
 • ETA verplicht (reisvergunning voor Canada)
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden