Met zijn overweldigende natuur, levendige steden en uren winterpret is Oost-Canada dé bestemming om er een onvergetelijke kerstvakantie van te maken.

Originele activiteiten, bruisende steden, indrukwekkende natuur… en dat allemaal onder een sneeuwtapijt. In Oost-Canada ontdek je de winter op z’n best. 

Tijdens deze vijftiendaagse groepsreis ontdek je de talloze troeven die Oost-Canada te bieden heeft. Zo verkennen we het charmante Québec en het weelderige Montréal. Daarnaast is er heel wat sneeuwpret voorzien: we gaan schaatsen, ontdekken ‘tubing’ en ‘snowshoeing’. Als kers op de taart is er een tocht met een authentieke hondenslee.  Uiteraard mag de befaamde Canadese natuur niet ontbreken. De watervallen van Montmorency en het beschermde natuurpark van Mont Tremblant staan alvast op de planning. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
02

Montréal

Na een rechtstreekse vlucht naar Montréal  installeren we ons in onze hostel. Daarna volgt een eerste verkenning van Montréal.

Met zijn vele winkelpromenades, elegante galerijen en historische gebouwen is Montréal zonder twijfel de meest weelderige stad van Canada. We trekken deze metropool in en ontdekken o.a. het olympisch stadion. Bij voldoende interesse bezoeken we de Biodome, een voormalige wielerbaan. Daar ontdek je de typische ecosystemen van Amerika: van een tropisch regenwoud met aapjes en papegaaien tot een ijskoude poolwereld vol grappige pinguïns.

En we gaan  schaatsen bij de Old Port van Montréal, een vierkante piste met op de achtergrond een groot reuzenrad. Gezelligheid troef! 

dag
03
06

winterwonderland in Mont-Saint-Anne en Le Massif

We gaan onze huurwagens ophalen en rijden door naar ons winters verblijf voor de komende dagen.

Dit gebied is het walhalla voor skiërs, maar minstens tien keer zo leuk is de authentieke hondenslee. We laten ons dan ook vooruittrekken door de vrolijke beestjes, nemen zelf ook het stuur over en bezoeken de woonplaats van de trouwe viervoeters. 

We overleggen samen hoe we de volgende  dagen doorbrengen: skiën of snowboarden; langlaufen of met de sneeuwraketten een winterwandeling maken of een andere leuke activiteit zoals  ons laten verwennen in een spa.  We kunnen ook met een slee naar beneden te sjezen terwijl we genieten van de wind in onze haren en van het uitzicht. Of gaan we voor ice canyoning?

Zeker is dat we genieten van de omgeving in een winters kader.

dag
07
08

op ontdekking in het charmante Québec

We reizen door naar Québec. Eénmaal aangekomen installeren we ons in een gezellige en centraal gelegen hostel.

Pittoreske gebouwen, gezellige straatjes en het imposante Château Frontenac: deze stad pakt uit met talloze troeven. De stadsmuren zijn bovendien uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en ook Place Royale, La Citadelle en Place d’Armes zijn zeker en vast een bezoek waard.

dag
09
12

Natuurpracht in Mont Tremblant

We verlaten Québec om de watervallen van Montmorency te bewonderen. Met wat geluk zijn ze zelfs bevroren. Daarna vervolgen we onze weg naar Mont Tremblant. We installeren ons in onze slaapplaats en maken ons klaar voor een gezellige eindejaarsavond in wondermooie omgeving van Mont Tremblant.

We beslissen samen en doen waar we zin in hebben. Wedden dat het nog moeilijk kiezen wordt? De mogelijkheden in Mont Tremblant zijn immers eindeloos. Hier ontdekken  we één van de vele toffe activiteiten: tubing. In een band roetsj je de berg af. 

In ieder geval is er tijdens ons verblijf ook een excursie voorzien met een panoramische rit met de gondel naar de top van Mont Tremblant. Vanaf de top gaan we op sneeuwschoentocht naar een typische blokhut, gelegen in het hart van het bos. Daar genieten we van een stevige maaltijd met artisanale kaasfondue en chocoladefondue als dessert. We sluiten de avond af terwijl we bij maanlicht (en hoofdlamp) de berg weer afdalen.

dag
13

beestige boel

Vandaag gaan we naar Parc Omega. Dit is een safaripark dat we met de auto verkennen. Vanuit de wagen kunnen we veel dieren spotten in hun natuurlijke habitat. Hier leven wolven, zwarte beren, elanden, herten, bevers, sneeuwuilen…

Vervolgens rijden we door naar Montréal waar we de huurwagens inleveren. 

dag
14
15

het vorstelijke Montréal

We werpen nog een laatste blik op het prachtige Oost-Canada van op de top van de berg Mont Royal. De wandeling naar boven wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. 

We stappen ‘s avonds op het vliegtuig voor een rechtstreekse vlucht naar Brussel. Met onze voeten op Europese bodem rest ons enkel nog de treinrit naar Brussel. Ondertussen praten we na over die ongelooflijke winterse wonderen van Oost-Canada. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Montréal (heen en terug)
 • luchthaventaksen
 • alle transport (huurwagens en openbaar vervoer)
 • alle overnachtingen (ontbijt in Montréal en Mont Saint Anne)
 • hondensleetocht in Mont Saint Anne
 • keuzeactiviteit langlaufen of snowshoeing in Mont Saint Anne
 • toegang Omega Parc
 • excursie in Mont Tremblant (incl gondellift, gegidste sneeuwschoentocht, kaas- en chocoladefondue)
 • tubing in Mont Tremblant
 • toegang Parc Montmorency
 • ijsschaatsen in Montréal (toegang & huur materiaal)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • OPTIONEEL: skiën of snowboarden in Mont Saint Anne en Mont Tremblant (richtprijs inclusief skipas, huur materiaal 125 CAD/dag
Reisbudget
€ 850
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

tubing, sneeuwwandeling, snowshoeing, skiën en/of snowboarden (optioneel)

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 60 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht
 • ETA verplicht (reisvergunning voor Canada)
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden