Wie Oostenrijk zegt, zegt uitgestrekte alpenweiden, idyllische meren en gebergtes. Al beperken we ons tijdens deze 14-daagse groepsreis niet tot natuurschouwspel. We proeven ook van het stadsleven, avontuur en cultuur, ontspanning en inspanning – en al het lekkers dat het land te bieden heeft. De ideale balans tussen Gemütlichkeit en Gründlichkeit!

Zowel onder- als bovengronds

Van bergtoppen met prachtige panorama’s tot de verborgen wonderen van ’s werelds grootste ijsgrot … Onderweg door het Oostenrijkse landschap spannen adembenemende omgevingen de kroon op onze wandelingen, afdalingen en klimtochten. 

Cultureel én culinair genieten  

Naast natuur geven we onze ogen ook de kost aan kleurrijke steden zoals Innsbruck en Salzburg. Zowel burchten als paleizen en musea staan er op het reisprogramma. Op het menu zetten we dan weer tal van lokale lekkernijen. Denk aan Sachertorte, Kaiserschmarrn, de Mozartkugel en frisse Oostenrijkse bieren. 

Op avontuur in de bergen

Stevige bergwandelingen zijn een must in de Oostenrijkse Alpen. Ook wagen we ons in de bergen aan andere avontuurlijke activiteiten zoals canyoning en rodelen. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

‘ganz toll’ met de minibus naar de Traunsee

Es geht los! In de vroege ochtend trekken we met de minibus naar Oostenrijk. We hebben een lange rit voor de boeg, maar zo krijgen we ruim de tijd om elkaar te leren kennen. Met zo’n 1000 kilometer extra op de teller komen we ’s avonds aan bij de Traunsee, het diepste meer van Oostenrijk. Op een plaatselijke camping slaan we voor drie nachten onze tenten op en genieten met volle teugen van de frisse berglucht. 

dag
02

van meren en bergen tot kuieren in de stad

Om hoogte te krijgen van het Oostenrijkse landschap, moet je klimmen. Dat doen we op dag twee van onze reis niet alleen op een berg. We bestijgen ook een artificiële, houten boomconstructie met een schitterend zicht op de Traunsee. Daarvoor volgen we het Baumwipfelpad Salzkammergut. Dit zogenoemde boomkronenpad leidt ons 21 meter omhoog en ligt bezaaid met weetjes over de lokale natuur en geschiedenis. 

Later in de namiddag ruilen we de natuur in voor het stadje Gmunden. Je krijgt er onder meer de kans om langs het Schloss Ort te flaneren. Dat tien eeuwen oude kasteel ligt op een klein eilandje ín de Traunsee. 

dag
03

avontuurlijke canyoning-tocht aan de Attersee

Van de Traunsee trekken we naar de helderblauwe Attersee, het grootste meer van het Salzkammergutgebied. Aan het zuidelijke deel van de plas staat ons een begeleide canyoning-tocht te wachten door een avontuurlijke kloof. 

Nadien vullen we onze beloning zelf in. Wat dacht je van nog een wandeling aan het meer, of een verfrissende duik in het water? 

dag
04

op naar Mozart-stad Salzburg

Na een uitgebreid ontbijt ruimen we onze campingplek op en trekken naar Salzburg, de hoofdstad van de gelijknamige deelstaat. Onderweg genieten we van de natuur en houden we halt aan verschillende meren. 

Tegen de late namiddag komen we aan op een camping op wandelafstand van Salzburg, waar we onze tent opzetten voor de komende drie nachten. We trekken meteen op verkenning in het bruisende hart van de stad. Een culturele en architecturale beleving van jewelste, want het historische centrum prijkt in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

dag
05
06

alle hoekjes van Salzburg ontdekken

Salzburg staat wereldwijd bekend als de geboorteplaats van Mozart, maar de stad heeft ook tal van andere troeven in petto. Die ontdekken we tijdens een tweedaags bezoek.

Op de eerste dag worden we verwacht in het kasteel Hohensalzburg. Afhankelijk van wat de groep verkiest, gaan we ook langs in het kerstmuseum, het museum voor moderne kunst of het natuurhistorisch museum. Met onze ‘Salzburg Card’ in de hand krijgen we bovendien vlot toegang tot de meeste interessante bezienswaardigheden van de stad. Tussendoor gaan we uiteraard proeven van een lekker stuk Sachertorte, de befaamde chocoladetaart uit Wenen waarvan de originele versie nog in Salzburg wordt verkocht. 

Op dag twee bezoeken we de directe omgeving van Salzburg. Daarbij wagen we ons op de Untersbergbahn, een kabelbaan naar de top van de Unterberg. Dat is zowat de ‘huisberg’ van de stad. Al herken je hem misschien ook van de iconische openingsscène uit The Sound of Music. Op de top genieten we van een prachtig uitzicht over de vallei en stad. 

Nadien bezoeken we het Schloss Hellbrunn, een zeventiende-eeuws paleis. In het park errond vind je de Wasserspiele: onzichtbare fonteinen waar je door kan lopen zonder te weten waar of wanneer ze precies water zullen spuiten. Spannend! 

dag
07

langs een ijsgrot naar Tirol

Op weg naar Tirol verkennen we het ondergrondse rijk van de Eisriesenwelt, ’s werelds grootste ijsgrot. Om de ingang te bereiken, staat ons een pittige klim te wachten. De ideale opwarming vooraleer een gids ons een uur lang wegwijs maakt in dit ijsparadijs. 

Vervolgens trekken we er weer op uit. Onze eindbestemming is immers een herberg vlak bij de 3,798 meter hoge Gloßklockner-berg, waar we drie keer zullen overnachten. 

dag
08

panoramische busrit naar de Pasterze en Großglockner

Haal de superlatieven maar boven! Vandaag loodst de minibus ons langs verschillende tussenstops naar de hoogste berg van Oostenrijk. We volgen daarbij de befaamde Großglockner Hochalpenstraße, een panoramische tolweg die ruim 47 kilometer aan indrukwekkende fauna en flora herbergt. Langs 36 haarspeldbochten stijgen we tot 2500 meter boven de zeespiegel. 

Onderweg maken we korte wandelingen en spotten we – als het meezit – enkele marmotten. De talloze uitzichtpunten zijn een feest voor het oog. Op het einde van de rit bereiken we de Pasterze, Oostenrijks grootste gletsjer. En als kers op de taart prijkt de Großglockner-berg op de achtergrond.

dag
09

van de Salzach-vallei op naar de top

We zijn nog lang niet uitgeklommen! Al zetten we vandaag onze tanden en wandelstokken in een iets minder hoge berg dan gisteren. Keuze in overvloed rond de vallei van de Salzach-rivier. Een van de mogelijkheden is de Oberer-Gernkogel. Deze uitdagende klim brengt ons tot een hoogte van 2155 meter. Goed voor een achttal uur wandelen en ruim 1000 hoogtemeters. En op de top wacht ons opnieuw een prachtig uitzicht over de omgeving. 

dag
10

van de Krimml-watervallen tot rodelen in het Zillertal

What goes up, must come down. Na de beklimming van gisteren schudden we vandaag de benen los. Zo trekken we naar de Krimmler Wasserfälle, de hoogste gefaseerde waterval van Europa. Eindeloos veel liters water denderen non-stop naar beneden. Een indrukwekkend natuurspektakel om in te blikken! 

In de namiddag doen we zelf het afdalen. In het Zillertal, een breed zijdal van het Inndal, wagen we ons aan rodelen. Daarbij glijden we via een (acht)baan op een slede de berg af. Een stevige portie adrenaline verzekerd! 

Na een rit met de minibus zetten we voor de laatste keer onze tenten op. De komende vier nachten kamperen we op een camping bij de Achensee, het grootste meer van Tirol.

dag
11

het Rofangebirge trotseren

Vandaag trekken we onze stoutste stapschoenen aan voor een wandeling in het Rofangebirge. Deze bergketen ligt ten oosten van de Achensee. Hoeveel hoogtemeters je precies in de kuiten wil, bepaal je zelf. Zo zijn er verschillende tochten mogelijk die ons tussen de 2000 en 2300 meter boven de zeespiegel 

dag
12

een rustdag inlassen – of toch niet?

Na de goedgevulde planning van de voorbije dagen is een rustdag op de camping welkom. Toch meer actie? Dan kan je mountainbiken, kanovaren of rondtrekken in de bergen. Of je leeft je uit op een ‘via ferrata’, een met staalkabels uitgezet parcours langs een rotswand. Koel je liever af in de mooie Achensee? Alles kan! 

dag
13

kleurrijk Innsbruck ontdekken

Onze voorlaatste reisdag brengt ons in Innsbruck. De kleurrijke hoofdstad van Tirol ligt aan de oevers van de Inn, een zijrivier van de Donau. Na een bezoek aan de Altstadt, beklimmen we de olympische springschans bij de Bergisel ten zuiden van Innsbruck. Deze 746 meter hoge heuvel biedt een prachtig, panoramisch uitzicht over de stad en de steile schans. 

Nadien hebben we de namiddag vrij om souvenirs in te slaan, een terrasje te doen, een museum te bezoeken of iets lekkers te eten. Zo zijn we helemaal ontspannen om ons ’s avonds voor te bereiden op de terugreis. 

dag
14

auf wiedersehen!

Helaas, de tijd is aangebroken om Oostenrijk ‘auf wiedersehen’ te zwaaien. ‘s Morgens trekken we immers met de minibus terug naar huis. Tegen de avond komen we aan in België met een bagageruim vol prikkelende ervaringen en herinneringen. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen
 • alle overnachtingen (3x camping en 1x herberg)
 • gebruik kampeermateriaal
 • toegang Baumwipfelpad Salzkammergut
 • canyoning met begeleiding (3u)
 • 2 dagen Salzburg card
 • toegang + gids Eisrisenwelt
 • toegang Großglocknerstraße
 • toegang Krimmler-watervallen
 • rodelen in het Zillertal
 • schans Innsbruck
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 470
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Actief: deze reist telt twee dagtochten van elk ongeveer 8 uur en meer dan 1000 hoogtemeters. Ook maken we een steile klim naar de Eisriesenwelt-grotten. Op andere dagen houden we het bij stadswandelingen en kortere tochten door het berglandschap. Aangepaste wandelschoenen zijn sterk aanbevolen. 

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden