Onze nieuwe Cyprus-trip heeft alles wat een actieve levensgenieter op reis zoekt. Ben je klaar voor een ontspannende vakantie op dit idyllische eiland in de Middellandse Zee?

Smeltkroes van culturen

Zijn strategische ligging maakt Cyprus al eeuwen de speelbal van grootmachten en culturen. Doorheen onze rondreis maken we kennis met archeologische sites zoals Salamis, Disney-kastelen, oude Byzantijnse kloosters en geïmproviseerde moskeeën. De eerste dagen dompelen we ons uitgebreid onder in de Turks-Cypriotische cultuur. In de hoofdstad Nicosia stappen we samen met een local letterlijk het Griekse gedeelte van het eiland binnen. Ontdek jij de 10 verschillen tussen de Westerse en Oosterse zijde? 

Wonderen van de natuur

De Oktoberzon zorgt voor een aangename temperatuur en het bladerdek verandert zachtjesaan van kleur. We trekken er dan ook regelmatig te voet op uit om de natuurpracht van het eiland op te zoeken. We gaan op zoek naar ezels in de stille Karpas, treden in het spoor van de liefdesgodin en maken een tocht rondom de piek van Mount Olympus. Slapen doen we vaak te midden van het groen. De Troödos-bergen zullen na onze doortocht geen geheimen meer voor je hebben.

Walhalla voor levensgenieters

Reizen is ook genieten. Heerlijke mezze aansnijden, van een gulp dieprode Commandaria genieten of de tijd nemen voor een frappé onder de olijfboom, we doen het allemaal. We laten uiteraard ook geen kans liggen om in de azuurblauwe zee te duiken of de sterrenhemel te bewonderen. Met onze huurauto’s geraken we tot in de kleinste hoekjes van het hele eiland. Bergdorpjes, afgelegen ruïnes en het avondleven van Girne of Pafos liggen allemaal binnen ons bereik. 

Wissel je graag natuur en cultuur af, dan is deze reis zeker iets voor jou. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Famagusta Express

Na enkele uren op het vliegtuig worden we opgepikt door onze lokale chauffeurs. We steken direct de ‘green line’ over naar het Turkse gedeelte van het eiland. Te midden van de authentieke binnenstad van Famagusta pakken we in onze b&b voor het eerst onze rugzak uit. 

dag
02

De glorie van Salamis

‘s Ochtends bezoeken we de bekendste archeologische site van Cyprus. Salamis was in de oudheid de hoofdstad van het eiland. Talrijke fresco’s, mozaïeken en het gymnasium katapulteren ons terug naar het glorierijke verleden. Daarna nemen we onze tijd om Famagusta te ontdekken. De ommuurde stad met trotse toren en moskee vormden de inspiratiebron voor Shakespeare’s Othello. Tot slot snuiven we ook nog even de sfeer op aan de omheining van de wijk Varosha, een triest aandenken aan de scheiding tussen Noord en Zuid.

dag
03

Verdwijnen in de Karpas

Vandaag rijden we met onze huurwagens de kenmerkende uitstekende vinger van Cyprus af. Het massatoerisme heeft tot nu toe het grote natuurreservaat van de Karpas nog niet kunnen veroveren. Prachtige zichten en typische wilde Karpas-ezeltjes wachten ons op. We slapen vannacht in onze eigen huisjes op het strand, ideaal voor een blik op de sterren en gezellige babbels. Een wandeling en duik in de zee vanop Golden Beach mogen ook niet ontbreken. Vanop ons gezellig terras genieten we van een Cypriotisch bordje en een heerlijke zon, zakkend in de zee.

dag
04

Sightseeing in het Noorden

Het mooie Girne wacht ons ‘s avonds op. Maar eerst hoppen we van het ene uitzicht naar de andere ruïne, met ondertussen een knus dorp, afgelegen kerkjes, olijfbomen en andere grotten. Kortom, we nemen onze tijd om het mooie in het kleine te zien. ‘s Namiddags bezoeken we een toppertje, nl. het mooie Bellapais. We genieten van de gezellige sfeer van dit dorpje met zijn prachtige uitzichten op de bergen en de zee. We bezichtigen de abdij van Bellapais en eindigen de dag met een leuke avond in de gezellige haven van Girne.

dag
05

Verdwalen in de ruïnes van het Disney-kasteel

Ooit al afgevraagd waar Walt Disney de inspiratie haalde voor het gekende Disney-kasteel? Wel, we ontdekken het zelf in de ruïnes van St-Hilarion of Buffavento waar we naartoe klauteren. Na deze korte maar krachtige wandeling is er ruimte voor een zwempartijtje, een bezoek aan vergeten bergabdijen of gewoon genieten aan het zwembad.

dag
06

Doorheen de verdeelde hoofdstad

Onze laatste uren in het Turks gedeelte spenderen we in Lefkosia/Nicosia. Aan de Girne-poort van de verdeelde stad leveren we onze huurauto in en houden we ons klaar voor een gegidste exploratie. Met al zijn geschiedenis heeft zowel het Griekse als Turkse gedeelte van de stad heel wat verhalen en zichten te bieden. We lunchen in de schaduw van de befaamde moskee en steken de green line voor de tweede en laatste keer over. Met onze nieuwe huurauto’s trekken we het mooie Troödos-gebergte in. Daar wacht Androula, onze gastvrouw, ons op met een heerlijk avondmaal. De dapperen kunnen ‘s avonds nog even de beentjes strekken tijdens een leuke nachtwandeling langs het water.

dag
07

Het dak van Cyprus

Het Troödos-gebergte is gekend als een wandelparadijs. We trekken er vandaag dan ook op uit en kiezen samen een wandeling op onze maat. Waarom niet een toertje rond Mount Olympus, het dak van Cyprus? Daarna hebben we een terrasje verdiend in een gezellig bergdorpje. ’s Avonds keren we terug naar ons berghuisje, waar we in Androula’s keuken mogen meekijken hoe ze ons een Cypriotische maaltijd bereidt.

dag
08

Wijn en Loukoma in de bergen

Ooit vervoerden kamelen koper uit de bergen naar de steden Pafos en Pólis. De Venetiaanse bruggen, verscholen tussen het groen, zijn de laatste getuigen van deze historische handelsroute. Via een scenische route over deze historische brugjes komen we aan in Omodos, een dorpje dat zo van een postkaart lijkt geplukt. Deze streek is bezaaid met wijndorpen, en we kunnen het dan ook moeilijk nalaten om uitgebreid te proeven. We bezoeken wijnhuizen en een authentieke producent van Loukoma, een Cypriotische zoethouder. 

dag
09

Toeristen in het zuiden

We verlaten de bergen en richten onze pijlen op het zuiden. ‘s morgens relaxen we op een leuk strand in Kourion. Daarna ontdekken we waarom Pafos in het hoogseizoen zoveel toeristen aantrekt. We bezoeken de ‘riddertomben’, erkend als UNESCO-erfgoed en genieten van een uitgebreid diner in een gezellig lokaal restaurantje. 

dag
10

De geneugten van Aphrodite

De kaap van Akamas wordt geroemd als een paradijs voor wandelaars. De groene glooiende hellingen met zicht op de zee vormen dan ook het decor voor onze laatste wandeling. Daarna is het genieten geblazen met onze voetjes in de zee of in het zwembad van onze agro-lodge. 

dag
11

Historisch Limassol

Na een ijsje met zicht op Aphrodite’s rock rijden we richting Limassol. Met zijn oude markt en tonnen geschiedenis is het de ideale stad om onze reis af te sluiten. We verkennen de stad met de fiets.
Het oude centrum, het marktje vol potentiële souveniers en de nieuwe wijk zijn zeer uitnodigend. Net voor we onze finale bestemming Larnaca bereiken, brengen we nog een bezoekje aan het zoutmeer Hala Sultan Tekke; ideaal voor een unieke groepsfoto! Een laatste duik en drankje in Larnaca sluiten deze mooie reis af.

dag
12

Jassu! Allahaismarladik!

Ofwel: ‘Tot ziens!’. Na deze veelzijdige mix van idyllische bergdorpjes, leuke wandelingen, unieke natuur, historische steden en culinaire hoogstandjes vliegen we terug naar huis. De Cypriotische charme doet je ongetwijfeld al verlangen naar meer...

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (kamer + ontbijt) in B&B en pensions
 • alle transport (11d huurwagen)
 • gegidste wandeling in Nicosia
 • toegang tot Salamis, Otthello tower, Belapais abdij, St-Hilarion kasteel en riddertombes te Pafos
 • wijnproeverij
 • bezoek aan loukoma-werkhuis en kookinitiatie
 • fietsverhuur in Limassol
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 290
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

actief: 3 tochten van 2,5 uur,  1 dagtocht van 4 uur stappen, fietsen

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 60 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden