Praag, de stad met honderd torenspitsen, wordt een van de schatten van Europa genoemd. Het mag gerust tot de mooiste steden ter wereld gerekend worden. De magische sfeer van deze stad oefent een grote aantrekkingskracht uit op romantische zielen.

De ligging van de stad aan de heldere, brede rivier de Moldau is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor vele musici, dichters, schilders, fotografen en andere kunstenaars.

Praag is een stad om te wandelen, een paradijs voor slenteraars, een plek waar achter elke hoek een nieuwe verrassing wacht. Verdwalen in de straten en steegjes is een must.

Daarnaast mogen we ook de vele pareltjes van Praag absoluut niet missen. Een wandeling over de Karelsbrug, de voormalige joodse wijk Josefov en het beklimmen van de burchtheuvel met zijn ‘sprookjeskasteel’ laten we zeker niet aan ons voorbijgaan.

Vanuit Praag trekken we een dag naar Theresiënstadt. Daar bezoeken we de vesting en het herdenkingsmonument waar de herinnering aan de slachtoffers van het naziregime in leven wordt gehouden.

Ook ’s avonds is er vanalles te beleven. Of we nu kiezen voor frivool of cultureel, Praag heeft het allemaal: van discotheek tot opera, van cabaret tot toneel. En nergens in de stad ontbreekt het aan gezellige cafeetjes en restaurants.

Met onze groep verkennen we deze stad op een ontspannen manier, met de nodige tussenstops en tijd om rond te snuisteren.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

slapen op de bus en ontbijten in Praag

In de late namiddag vertrekken we in Brussel. Na een nachtelijke busreis komen we de volgende ochtend aan in Praag.

dag
02

Praagse iconen

We laten onze bagage achter in de hostel en gaan op verkenning in de stad.

Van op de top van de Kruittoren zoeken we in de chaotische dakenzee ons volgende doel: Josefov. Deze wijk was eeuwenlang een getto waarin de joodse bevolking verplicht werd te wonen. We bezoeken er de synagogen en de oude begraafplaats.

dag
03

het Montmartre van Praag

’s Morgens worden we opgewacht door onze lokale gids die met ons richting Staré Mesto, de oude stad, trekt. We zien de beroemde Karelsbrug en het stadhuis met het astronomisch uurwerk, één van de markante uithangborden van de stad. Een fascinerend meesterwerk waar we uren naar zouden kunnen staren. Volgens de overlevering werd de maker ervan blind gemaakt, opdat hij nooit een gelijkaardig kunstwerk voor een andere stad zou maken. 

Daarna bezoeken we een park in de Mala Strana en stappen langs de wijngaarden naar de Praagse burcht op de burchtheuvel Hradcany. Dit is het Montmartre van Praag: een mengelmoes van geschiedenis, wetenschap en kunstenaars. Van op de burcht hebben we een adembenemend panorama en met een beetje geluk kunnen we er ook de wissel van de wacht meemaken. 

Als afsluiter bezoeken  we het Strahovklooster met z’n prachtige bibliotheek. 

dag
04

een droef verleden

We verlaten Praag en nemen de bus naar Terezin (Theresiënstadt). Daar wordt de nagedachtenis aan de vele slachtoffers van het naziregime in ere gehouden. We bezoeken de kleine vesting met het herdenkingsmonument. Vele gevangenen, die ooit in Terezin verbleven, werden uitgeroeid in kampen. Uit al die kampen is een beetje aarde verzameld, die bewaard wordt op dit herdenkingsmonument. 

Het museum beschrijft aangrijpend het dagelijkse leven in die donkere periode.

dag
05
06

het Praagse gevoel

In Nové Mesto, de nieuwe stad, kuieren we rond tussen gebouwen met uiteenlopende architecturale stijlen. We zien overdadige barok bij paleizen en kerken, de ‘secessiestijl’ of Praagse art nouveau en het functionalisme uit het begin van deze eeuw. 

’s Avonds zijn geen activiteiten meer gepland, maar in een stad als Praag is er keuze te over.

Tijdens de voormiddag van onze laatste dag hier kan je de Nationale Galerij bezoeken. Er is een permanente collectie 19de- en 20ste-eeuwse kunst en de wisselende exposities zijn altijd de moeite waard. In de namiddag kan je souvenirs kopen, Kafka lezen in een Praags café, terugkeren naar je lievelingsplekje, het museum bezoeken dat je altijd al wilde zien …

Maar dan is het hoog tijd om afscheid te nemen van deze gouden stad. Met de nachtbus rijden we terug naar huis. 

dag
07

Aankomst in Brussel

In de loop van de namiddag komen we aan in Brussel.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • nachtbus Brussel-Praag (h/t)
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (hostel)
 • dagexcursie Theresiënstadt (transport, toegang en gids)
 • gegidste wandeling in historische binnenstad
 • transport ter plaatse
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 200
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

stadswandelingen


Onze voorwaarden