Zin in een korte kennismaking met borrelende modderpoelen, spuitende geisers, oorverdovende watervallen, ontspannende warmwaterbronnen en een hippe stad? Schrijf je dan als de bliksem in voor deze reis. Laat ons samen het land van de elfen en trollen ontdekken!

Beginnen doen we in stijl met een relaxerende zwempartij in de Blue Lagoon. Natuurlijk krijgen we ook de de vele bezienswaardigheden in de stad te zien. En het stopt niet: tijdens onze daguitstappen naar de Gouden Cirkel en de zuidkust, krijgen we nog enkele indrukwekkende natuurfenomenen te zien. 

Inspiratie ten top

Tijdens deze zesdaagse vakantie verblijven we in een centraal gelegen hostel in Reykjavik. Van daaruit maken we daguitstappen met het openbaar vervoer. Je hoeft geen ervaren wandelaar te zijn. Wel gaan we af en toe de natuurfenomenen al stappend bewonderen. In maart ligt de gemiddelde dagtemperatuur net boven het vriespunt. Dit is ook de periode met de meeste kans om het noorderlicht te zien, al kan de bewolking daar een stokje voor steken. Je krijgt wel de garantie op prachtige fotolocaties en unieke belevenissen.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

vlucht naar Reykjavik + zwemmen in de Blue Lagoon

We vliegen rechtstreeks naar Reykjavik, de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld.  Van de luchthaven nemen we de bus naar de Blue Lagoon, IJslands bekendste geothermische meer. Het heilzame, warme water wordt gebruikt om de nabijgelegen milieuvriendelijke krachtcentrale van warmte-energie te voorzien. Zijn opvallende kleur dankt het meer aan de mineralen in het water. Zwemmen in de Blue Lagoon is onvergetelijk, wat een speciaal begin van onze reis!

We installeren ons in 2 studios en zoeken daarna een lekker restaurant uit.

Na het avondeten maken we nog een zalige avondwandeling langs de kustlijn. We passeren onder andere de zonnereiziger en het Höfði-huis. Daar is geschiedenis geschreven. Veel staatshoofden kwamen er op bezoek, waaronder de koningin van England, Winston Churchill en Marlene Dietrich. Presidenten Gorbatsjov en Reagan bespraken er het einde van de Koude Oorlog.

dag
02

op stap in de stad

Samen met een lokale gids ontdekken we enkele verborgen schatten van het hippe stadscentrum. Naast de haven, de winkelstraten en het imposante Harpa-concertgebouw, bezoeken we ook de Hallgrímskirkja. Deze kerk is de grootste van IJsland en prachtig gelegen op een heuvel boven de stad. Ook het stadhuis en de beelden van het Einar Jónsson-museum verdienen een bezoek. 

Na een lekkere lunch wandelen we naar de Perlan, dat bestaat uit zes warmwatertanks. Ook al dateert de bouw van 1988, toch ziet het gebouw er erg futuristisch uit. Dankzij zijn ligging op de heuvel Öskjuhlíð krijgen we een geweldig uitzicht over de stad. 

dag
03

dagje uit in het nationaal park Þingvellir

Onze excursie naar het nationaal park Þingvellir – letterlijk ‘de vlakte van het parlement’ – is om meerdere redenen memorabel. De aardbreuk tussen de Amerikaanse en Europese tektonische platen is er duidelijk zichtbaar. Daarnaast is het voor IJslanders een historisch belangrijke plaats, omdat hier het eerste parlement van Europa werd gevormd. Tot slot is het park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, het nationale symbool van de IJslandse onafhankelijkheid en identiteit.

Iets verder landinwaarts volgen we de bekende Gouden Cirkel-route. Daarin ligt de befaamde Geysir, die zijn naam gaf aan de soortnaam geisers. Zijn erupties zijn zo goed als gestopt, maar zijn kleine broertje Strokkur levert om de tien minuten een prachtig schouwspel. Nog verderop komen we de oorverdovende en spectaculaire Gullfoss-waterval tegen. Wedden dat je op het einde van de dag de ene na de andere prachtfoto hebt genomen?

dag
04

Langs de prachtige zuidkust

Deze dagexcursie is magnifiek voor natuurliefhebbers. We stoppen bij 2  prachtige watervallen: Seljalandsfoss en Skógafoss en genieten van het landschap van gletsjers, de typische  IJslandse boerderijen en zwarte zandstranden. Ook de welbekende vulkaan Eyjafjallajökull  staat op het programma vandaag.

dag
05

vrije voormiddag + chillen in de hot tub

We voorzien een vrije voormiddag. Wil je het Fallusmuseum bezoeken? Een ‘gewone’ expo kan uiteraard ook. Of spreekt een wandeling door de botanische tuinen je meer aan? Aan opties geen gebrek! Op de zaterdagse vlooienmarkt Kolaportið kan je een hip souvenir en een lekkere lunch op de kop tikken.

Na de middag toeren we nog eens rond in de stad en genieten van het uitzicht vanop de toren van de Hallgrimskirkja.  Daarna beoefenen we samen de IJslandse nationale sport : zwemmen. Voor ons toeristen, lijkt het zwembad met de warmwaterbaden eerder op een spa!

Heerlijk ontspannen zetten we in een toffe pub samen met de IJslanders de avond in.

dag
06

in omgekeerde richting

Kort maar enorm krachtig. Zo kan je deze unieke reis beschrijven. Onze herinneringen blijven voor altijd. We vliegen terug huiswaarts.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Reykjavik (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (2 studios)
 • alle transport ter plaatse
 • begeleide wandeling in Reykjavik (2u)
 • toegang Blue Lagoon
 • toren Hallgrimskirkja
 • zwembad
 • dagexcursie golden circle
 • dagexcursie zuidkust
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • optionele toegangsgelden en activiteiten
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

niet zo actief: (stads)wandelingen

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 22 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden