Sardinië, de ruwe parel van de Middellandse Zee, is een eiland vol geografische contrasten. Torenhoge kliffen en witte zandstranden aan de kust, uitgestrekte bossen en woeste berggebieden in het binnenland. Door zijn rust en traditionele bevolking lijkt het alsof de tijd hier trager tikt.

Deze reis is iets voor jou als je houdt van een actieve en zonnige roadtrip vakantie in een Zuiderse Italiaanse sfeer met de nodige aandacht voor genoeg rustmomentjes op één van de afgelegen idyllische stranden. Water is de leidraad doorheen deze vakantie. Hoogtepunt is de zoektocht naar dolfijnen onder leiding van een marinebioloog in het beschermde zeegebied Capo Caccia.

Aqua retreat in Cala Gonone

We vliegen naar Olbia en reizen met comfortabele huurwagens verder naar Cala Gonone, een idyllisch kustplaatsje met prachtige baaien en kliffen. Hier maken we een kajaktocht door unieke grotten en langs de Golfo di Orosei, de mooiste kuststrook van Sardinië. Ook wagen we ons aan een wandeling door één van de diepste canyons van Europa. Indrukwekkend!

Rondkuieren in de steden en Italiaanse ijsjes  

In de hoofdstad Cagliari maken we een fietstocht langs de kust en fietsen we door een nabijgelegen natuurpark met flamingo’s die ons staan op te wachten.  

Aan de westkust bezoeken we Alghero, een broeierig Spaans getint stadje. In Alghero gaan we aan boord samen met een marinebioloog en gaan we op zoek naar dolfijnen. Hou die ogen maar goed open!  

 

Fauna en flora in Sinis  

Op het schiereiland Sinis zijn de uitgestrekte duinen, lagunen en de wondermooie natuur een lust voor het oog. Het gebied staat bekend om zijn roofvogels en roze flamingo’s. We ontspannen op het unieke Is Arutas strand met zand dat bestaat uit kleine kwarts steentjes.  

Handwerk en ambacht in Castelsardo  

Eindigen doen we met een bezoek aan Castelsardo, een middeleeuws kleurrijk burchtstadje waar de inwoners vandaag de dag nog heel wat ambachten uitoefenen zoals keramiek en tapijten. Ideaal om een laatste souvenirjacht? 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

vlucht naar Olbia

We vliegen van Brussel naar het warme en zonnige Olbia. Daar halen we de huurwagens op en rijden onmiddellijk door naar Cala Gonone. In deze idyllische baai zullen we de komende vijf nachten verblijven. 

dag
02

Cala Gonone

Cala Gonone is de uitgelezen uitvalsbasis voor het verkennen van de baaien, kliffen en grotten van Golfo di Orosei. Beeld je steile kliffen in die duiken in de azuurblauwe zee, witte zandstranden … you get the picture. 

dag
03

stappen door de Gola su Gorropu (8,5km - 400hm)

Tijd voor actie. We wandelen naar de ‘Grand Canyon van Europa’, of Gola su Gorropu. Met zijn meer dan 300 meter hoge rotswanden behoort deze geweldige karstcanyon in de Supramonte tot de diepste canyons van Europa.  

We beginnen onze wandeling door een bos van aardbeibomen, steeneiken en mediterrane struikgewas langs de wanden van de Monte Oddeu', tot we het punt bereiken waar de echte Canyon van 'Su Gorropu' begint, wat in het Sardijns ravijn, een steile helling betekent. We kunnen een stukje in de kloof lopen, klimmen en klauteren tussen rotsblokken maar op een bepaald moment houden reusachtige rotsblokken ons tegen. Moe maar voldaan keren we terug naar Cala Gonone.

dag
04

kajaktocht door grotten en langs de Golfo di Orosei

Als je Sardinië echt wil gezien hebben, is een kajaktocht ideaal. De hele dag varen we langs de kustlijn en grotten van de Golfo di Orosei. Deze kuststrook telt vele idyllische strandjes met witte kiezels en glashelder water. Vaak zijn ze alleen te voet of per boot te bereiken. We pauzeren aan de mooiste stranden. Breng je zwemgerief en zonnecrème mee!

dag
05

verdere verkenning Cala Gonone

We blijven nog een dagje langer in Cala Gonone om de wondermooie omgeving al wandelend te verkennen. Zwemmen in de zee, rustig een boek lezen op het strand, een actieve wandeling langs de imposante kliffen in de omgeving? Het kan allemaal vandaag!

dag
06

het zuiderse Cagliari

Vandaag rijden we richting het Zuiden naar Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. 

We snuiven de sfeer op in de kleine steegjes van deze oude havenstad. Aan bezienswaardigheden geen gebrek. Zelfs alleen al slenteren door de smalle steegjes blijkt de moeite. Cagliari is bovendien een levendige stad met belangrijke bouwwerken, musea en een actief cultureel leven.  

’s Avonds genieten we in een van de vele trattoria van de heerlijke keuken 

dag
07

met de fiets door Cagliari

Vandaag huren we een fiets zodat we de mooie omgeving van Cagliari kunnen verkennen. We fietsen langs de haven van Cagliari waar heel wat bedrijvigheid is en maken een tussenstop in het natuurpark Molentargius Saline waar we hopelijk één van de talrijke flamingo families kunnen spotten. We maken ook uitgebreid tijd voor een zwemstop en nemen een plons in de zee. 

dag
08

nog meer westwaarts, naar het schiereiland Sinis

Vooraleer we richting Sinis rijden maken we nog een tussenstop in Bosa, een schilderachtig stadje aan de Temo-rivier. De kleurige huizen staan dicht bij elkaar op een heuvel. Daarop troont een machtige burchtruïne.  

We rijden verder naar het het paradijselijke schiereiland Sinis. Sinis is een ongerepte landtong in het westen van Sardinië. Sinis is uniek omwille van zijn stranden met kwartszand. Deze kleine steentjes zorgen voor dat deze stranden ook wel “rijststranden” worden genoemd.  

dag
09
10

voetjes scrubben op Is Aruttas

Het fenomenale lagunelandschap van Sinis teken je met waardevolle draslanden en spierwitte stranden. Het licht is anders op dit dunbevolkte schiereiland. Treed binnen in een andere wereld! Hier liggen de fascinerende kwartsstranden waarvan Is Aruttas het bekendste is. Onze voeten krijgen hier een gratis voetmassage.  

We nemen onze tijd om deze mooie omgeving te ontdekken. Een wandeling rond Capo Mannu met z’n adembenemende uitzichten staat in ieder geval op het programma. 

dag
11

Spaanse invloeden in Alghero

Vandaag rijden we door richting het Westelijk deel van Sardinië en stoppen we in het Spaans getinte Alghero. We starten met een verkenning van Alghero waar we slenteren door de nauwe steegjes en de historische werken bewonderen. Met zijn Spaans aandoende centro storico is Alghero een van de stedelijke parels van Sardinië. We doen die schoonheid eer aan en trekken voldoende tijd uit om deze stad te verkennen. 

dag
12

dolfijnen spotten en snorkelen

Vandaag is een unieke dag want we gaan aan boord samen met een marinebioloog die samen met ons op zoek gaat naar dolfijnen in de baaien voor Alghero. Tijdens de boottocht komen we meer te weten over het gedrag en geluid van de dolfijnen, de veranderingen in de populatie en de uitdagingen waarmee deze dieren mee te maken krijgen. Met behulp van een foto-identificatie techniek laten de wetenschappers ons zien hoe we dolfijnen herkennen aan hun rugvin en hun leeftijd kunnen afleiden.  

We krijgen ook de mogelijkheid om te snorkelen in het beschermde zeegebied Capo Caccia en zwemmen in het heldere en transparante water. Hoeveel verschillende vissen kan jij spotten? 

dag
13

de keuze is aan jou

Voor de volgende dag overleggen we samen wat we nog plannen. Mogelijkheden in overvloed: een wijn-en degustatietour, een  zeilexcursie, wandelen, luieren… 

dag
14

tussenstop langs het Middeleeuwse burchtstadje Castelsardo

In de ochtend  rijden we verder met onze huurwagens richting Castelsardo, een Middeleeuws stadje gelegen aan de Golf van Asinara. Het stadje dankt zijn naam aan het kasteel “Castello dei Doria” dat over de stad waakt.  

We kuieren langs de kleurrijke huisjes en passeren mogelijks enkele Sardijnse vrouwen die op een krukje voor hun huis aan het vlechten zijn. Vele inwoners van Castelsardo verkopen hun handgemaakte producten zelf dus ideaal voor die laatste souvenir te kopen?  

’s avonds installeren we ons in een gezellig Italiaanse bar en blikken terug op de fantastische 2 weken die zijn voorbijgevlogen.

dag
15

terugvlucht

We rijden terug naar Olbia waar onze avontuur begon en vliegen richting huis. Het liefst zouden we deze reis meteen herhalen, maar dat zijn onvervulbare dromen. Gelukkig hebben we een pak herinneringen om te koesteren en terugkomen is wel realiseerbaar! 

Leeftijd
18 tot 35 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Olbia (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (pension, hotel, appartement)
 • alle transport ter plaatse (15 dagen huurwagens)
 • excursie dolfijnen spotten
 • begeleide trekking Gola Su Gorropu
 • toegang + rondleiding Bue Marino grot
 • huur stadsfiets Cagliari (halve dag)
 • huur kajak (halve dag)
 • toegang Punto Giglio wandeling
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 450
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Matig actieve reis: kajaktocht (halve dag), wandeling door de canyon (hoogtemeters!), fietstocht Cagliari, stadswandelingen, snorkelen, zwemmen. Dit is zeker géén 2 weken strandvakantie!

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 12 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden