Sardinië, de ruwe parel van de Middellandse Zee, is een eiland vol geografische contrasten. Torenhoge kliffen en witte zandstranden aan de kust, uitgestrekte bossen en woeste berggebieden in het binnenland. Door zijn rust en traditionele bevolking lijkt het alsof de tijd hier trager tikt.

Van noord naar oost …

We vliegen naar de gezellige havenstad Cagliari waar we rustig acclimatiseren.

Dan is het tijd voor de oostkust. Vanuit Cale Gonone maken we een boottocht langs de mooiste kuststrook van Sardinië: de Golfo di Orosei. Ook wagen we ons aan de Grand Canyon van Europa. Dieper het binnenland in stillen we onze culturele honger in het unieke Orgosolo.

Naar west en terug

Aan de westkust bezoeken we Alghero, een broeierig Spaans getint stadje. Op het schiereiland Sinis zijn de uitgestrekte duinen, lagunen en de wondermooie natuur een lust voor het oog. Het gebied, ongeveer 10 km ten westen van Oristano, staat bekend om zijn roofvogels en roze flamingo’s.

We eindigen waar we begonnen zijn: in Cagliari.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
02

het zuiderse Cagliari

We vliegen vanuit Brussel naar Cagliari, hoofdstad van Sardinië. Hier kunnen we zachtjes wennen aan de zuiderse warmte. De Sardische sfeer snuiven we voor het eerst op in de kleine steegjes van deze oude havenstad. Aan bezienswaardigheden geen gebrek. Zelfs alleen al slenteren door de smalle steegjes blijkt de moeite. Cagliari is bovendien een levendige stad met belangrijke bouwwerken, musea en een actief cultureel leven.

’s Avonds genieten we in een van de vele trattoria van de heerlijke keuken.

dag
03

naar Cala Gonone

Dit dorpje is de uitgelezen uitvalsbasis voor het verkennen van de baaien, kliffen en grotten van Golfo di Orosei. Beeld je steile kliffen in die duiken in de azuurblauwe zee, witte zandstranden … you get the picture. Hier zullen we de komende vijf nachten verblijven.

dag
04

stappen door de Gola su Gorropu

Tijd voor actie. We wandelen naar de ‘Grand Canyon van Europa’, of Gola su Gorropu. Met zijn meer dan 300 meter hoge rotswanden behoort deze geweldige karstcanyon in de Supramonte tot de diepste bergkloven van Europa. Een makkelijk wandelpad loopt door een groen dal naar deze ravijn. We kunnen een stukje in de kloof lopen, maar dan houden reusachtige rotsblokken ons tegen. Moe maar voldaan keren we terug naar Cala Gonone.

dag
05

bootexcursie in de Golfo di Orosei

Als je Sardinië echt wil gezien hebben, is een boottocht ideaal. De hele dag varen we langs de kustlijn en grotten van de Golfo di Orosei. Deze kuststrook telt vele idyllische strandjes met witte kiezels en glashelder water. Vaak zijn ze alleen te voet of per boot te bereiken. We pauzeren aan de mooiste stranden van Cala Luna, Cala Mariolu en Cala Birriola. Breng je zwemgerief en zonnecrème mee!

dag
06

murales in Orgonsolo

We maken een daguitstap naar Orgonsolo, een dorpje dat bekend staat om zijn murales of muurschilderingen. Die zijn een stil protest tegen elke vorm van onrecht. Kunst dient hier om uitdrukking te geven aan politieke en sociale vraagstukken zoals de wapenwedloop, oorlog, honger, fascisme, kapitalisme en corruptie. Deze muurschilderijen vormen onze leidraad tijdens een wandeltocht. 

dag
07

verdere verkenning Cala Gonone

We blijven nog een dagje langer in Cala Gonone om de wondermooie omgeving al wandelend te verkennen.

dag
08
10

Spaanse invloeden in Alghero

We reizen naar de westkust, meer bepaald naar het stadje Alghero, waar we slenteren door de nauwe steegjes en de historische werken bewonderen. Met zijn Spaans aandoende centro storico is Alghero een van de stedelijke parels van Sardinië. We doen die schoonheid eer aan en trekken voldoende tijd uit om deze stad te verkennen.

We laten ons op sleeptouw nemen voor een wijn-en degustatietour in een prachtige wijngaard.  Verder staat er ook een wandeling naar Punta Giglio op het programma.

dag
11

nog meer westwaarts, naar het schiereiland Sinis

We rijden verder naar het het paradijselijke schiereiland Sinis. Sinis is een ongerepte landtong in het westen van Sardinië.

Onze eerste stop is Bosa, een schilderachtig stadje aan de Temo-rivier. De kleurige huizen staan dicht bij elkaar op een heuvel. Daarop troont een machtige burchtruïne. Ook in het levendige Oristano maken we een tussenstop en verkennen we het oude stadscentrum. Daarna rijden we door naar Sinis waar we ons voor de komende 3 nachten installeren in een leuke agriturismo. 

dag
12
13

voetjes scrubben op Is Aruttas

Het fenomenale lagunelandschap van Sinis teken je met waardevolle draslanden en spierwitte stranden. Het licht is anders op dit dunbevolkte schiereiland. Treed binnen in een andere wereld! Hier liggen de fascinerende kwartsstranden waarvan Is Aruttas het bekendste is. Onze voeten krijgen hier een gratis voetmassage. 

We nemen onze tijd om deze mooie omgeving te ontdekken. Een wandeling rond Capo Mannu behoort tot de mogelijkheden. Of bezoek je liever de archeologische site Tharros? Of allebei?

dag
14

de cirkel is rond

De cirkel is rond. Stilaan roept Cagliari ons terug. Bij voldoende interesse maken we nog een tussenstop in Su Nuraxi di Barumini. Deze Nuraghische vesting prijkt sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wat precies de bedoeling was van de 7000 Nuraghi op Sardinië, is onduidelijk. Wel staat vast dat het behoort tot de grootste vestingen uit de bronstijd in het westelijk Middellandse Zeegebied. 

En dan is het tijd om terug te vliegen richting huis. Het liefst zouden we deze reis meteen herhalen, maar dat zijn onvervulbare dromen. Gelukkig hebben we een pak herinneringen om te koesteren en terugkomen is wel realiseerbaar!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Cagliari (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt
 • alle transport ter plaatse (openbaar vervoer + 3 dagen huurwagens)
 • begeleide excursie naar kloof Gola Su Gorropu
 • bootexcursie Golfo di Orosei (incl. Blue Marinogrot)
 • wijn- en degustatietour
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 495
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

dagwandelingen

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 14 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Corona-beleid voor inschrijvingen tot en met 29 juni 2021

Van veel zaken zijn de prijzen in deze bijzondere omstandigheden nu nog niet gekend. Om toch geen maanden te moeten wachten, is de prijs van je reis dus een richtprijs onder voorbehoud.  Als de definitieve prijs hoger ligt dan de richtprijs, krijg je de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren. 

Je hoeft in deze onzekere tijden geen voorschot te betalen. Je zal tijdig (zo snel mogelijk maar ten laatste een maand voor vertrek) een mail krijgen met bevestiging of de reis doorgaat en met betaalinstructies. 

Meer info over deze regeling vind je hier.

Vanaf 30 juni: normale inschrijvingsvoorwaarden

Voor inschrijvingen vanaf 30 juni stappen we weer over op de normale voorwaarden. Je betaalt dan bij je inschrijving een voorschot van 30%. Mocht KrisKras de reis tóch moeten annuleren, krijg je dit bedrag uiteraard terugbetaald.

Sowieso gelden op alle KrisKras-activiteiten de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden