Sardinië, de ruwe parel van de Middellandse Zee, is een eiland vol geografische contrasten. Torenhoge kliffen en witte zandstranden aan de kust, uitgestrekte bossen en woeste berggebieden in het binnenland. Door zijn rust en traditionele bevolking lijkt het alsof de tijd hier trager tikt.

Van noord naar oost …

We vliegen naar Olbia en reizen vandaaruit verder naar Cala Gonone. Hier maken we een boottocht langs de mooiste kuststrook van Sardinië: de Golfo di Orosei. Ook wagen we ons aan de Grand Canyon van Europa

Naar west en terug 

Aan de westkust bezoeken we Alghero, een broeierig Spaans getint stadje. Op het schiereiland Sinis zijn de uitgestrekte duinen, lagunen en de wondermooie natuur een lust voor het oog. Het gebied staat bekend om zijn roofvogels en roze flamingo’s. 

We eindigen met een verkenning van de  hoofdstad Cagliari en omgeving.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

vlucht naar Olbia

We vliegen van Brussel naar Olbia. Daar halen we de huurwagens op en dan installeren we ons in een hostel in Olbia.

dag
02

Cala Gonone

We rijden door naar Cala Gonone waar we de volgende 4 nachten zullen verblijven.Dit dorpje is de uitgelezen uitvalsbasis voor het verkennen van de baaien, kliffen en grotten van Golfo di Orosei. Beeld je steile kliffen in die duiken in de azuurblauwe zee, witte zandstranden … you get the picture. 

dag
03

stappen door de Gola su Gorropu

Tijd voor actie. We wandelen naar de ‘Grand Canyon van Europa’, of Gola su Gorropu. Met zijn meer dan 300 meter hoge rotswanden behoort deze geweldige karstcanyon in de Supramonte tot de diepste bergkloven van Europa. Een makkelijk wandelpad loopt door een groen dal naar deze ravijn. We kunnen een stukje in de kloof lopen, maar dan houden reusachtige rotsblokken ons tegen. Moe maar voldaan keren we terug naar Cala Gonone.

dag
04

bootexcursie in de Golfo di Orosei

Als je Sardinië echt wil gezien hebben, is een boottocht ideaal. De hele dag varen we langs de kustlijn en grotten van de Golfo di Orosei. Deze kuststrook telt vele idyllische strandjes met witte kiezels en glashelder water. Vaak zijn ze alleen te voet of per boot te bereiken. We pauzeren aan de mooiste stranden. Breng je zwemgerief en zonnecrème mee!

dag
05

verdere verkenning Cala Gonone

We blijven nog een dagje langer in Cala Gonone om de wondermooie omgeving al wandelend te verkennen.

dag
06

tijd voor het binnenland

We reizen naar Nuoro, een bergstadje met enkele belangrijke musea. Zo kunnen de liefhebbers een bezoek brengen aan het MAN Museo d’Arte Provincia di Nuoro. Het is het enige museum met moderne kunst op Sardinië. Meer dan 400 schilderijen van Sardische kunstenaars vormen de kern van deze collectie.

Bij voldoende interesse maken we een korte tussenstop in Orgosolo, een dorpje dat bekend staat om zijn murales of muurschilderingen. Die zijn een stil protest tegen elke vorm van onrecht. Kunst dient hier om uitdrukking te geven aan politieke en sociale vraagstukken zoals de wapenwedloop, oorlog, honger, fascisme, kapitalisme en corruptie. Deze muurschilderijen vormen onze leidraad tijdens een wandeltocht. 

Daarna reizen we verder naar de westkust, meer bepaald naar het stadje Alghero.

dag
07
08

Spaanse invloeden in Alghero

We starten met een verkenning van Alghero waar we slenteren door de nauwe steegjes en de historische werken bewonderen. Met zijn Spaans aandoende centro storico is Alghero een van de stedelijke parels van Sardinië. We doen die schoonheid eer aan en trekken voldoende tijd uit om deze stad te verkennen.

Voor de volgende dag overleggen we samen wat we nog plannen. Mogelijkheden in overvloed: een wijn-en degustatietour, een  zeilexcursie, wandelen, luieren…

dag
09

nog meer westwaarts, naar het schiereiland Sinis

We rijden verder naar het het paradijselijke schiereiland Sinis.

Sinis is een ongerepte landtong in het westen van Sardinië.

Onze eerste stop is Bosa, een schilderachtig stadje aan de Temo-rivier. De kleurige huizen staan dicht bij elkaar op een heuvel. Daarop troont een machtige burchtruïne. Na onze verkenningstocht in Bosa, rijden we door naar Sinis.

dag
10
11

voetjes scrubben op Is Aruttas

Het fenomenale lagunelandschap van Sinis teken je met waardevolle draslanden en spierwitte stranden. Het licht is anders op dit dunbevolkte schiereiland. Treed binnen in een andere wereld! Hier liggen de fascinerende kwartsstranden waarvan Is Aruttas het bekendste is. Onze voeten krijgen hier een gratis voetmassage. 

We nemen onze tijd om deze mooie omgeving te ontdekken. Een wandeling rond Capo Mannu met z’n adembenemende uitzichten staat in ieder geval op het programma.

Daarna reizen we door naar Cagliari.

dag
12

het zuiderse Cagliari

We snuiven de sfeer op in de kleine steegjes van deze oude havenstad. Aan bezienswaardigheden geen gebrek. Zelfs alleen al slenteren door de smalle steegjes blijkt de moeite. Cagliari is bovendien een levendige stad met belangrijke bouwwerken, musea en een actief cultureel leven. 

’s Avonds genieten we in een van de vele trattoria van de heerlijke keuken.

dag
13

omgeving van Cagliari

Vandaag huren we een fiets zodat we de mooie omgeving van Cagliari kunnen verkennen. 

dag
14

de cirkel is rond

We reizen terug naar Olbia waar onze avontuur begon. 

dag
15

terugvlucht

We vliegen terug richting huis. Het liefst zouden we meteen terugkeren, maar helaas... Gelukkig hebben we een pak herinneringen om te koesteren en terugkomen kan altijd!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Olbia (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt
 • alle transport ter plaatse (15 dagen huurwagens)
 • begeleide excursie naar kloof Gola Su Gorropu
 • bootexcursie Golfo di Orosei
 • huur fiets ((2u)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 550
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

dagwandelingen

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 14 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden