Dertiendaagse groepsreis naar Seoel, Zuid-Korea: een must voor kunstminnaars, architectuurkenners, koopjesjagers, geeks en foodies.

Een mengelmoes van indrukken

Tijdens deze dertiendaagse citytrip dompelen we ons helemaal onder in de Koreaanse cultuur. We bezoeken de belangrijkste stadswijken van Seoel en verdwalen tussen de hypermoderne wolkenkrabbers, de drukke winkelstraten vol neonreclame en de levendige markten. Na een culinaire tour kent de verfijnde Koreaanse keuken voor ons geen geheimen meer.

We maken niet alleen kennis met eeuwenoude tradities en paleizen, maar bezoeken ook de traditionele Koreaanse huizen of hanoks. Ook de recente geschiedenis staat op het programma. Zo laten we ons begeleiden naar de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea.

Ter afwisseling van de stadsdrukte zoeken we natuur en rust op, zoals het Namhansanseong Provincial Park dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco prijkt. Een tweedaags verblijf in een tempel leert ons alles over de tradities van het Boeddhisme.

Het uitstekende openbaar vervoer brengt ons naar elke uithoek van de stad. Al nemen we ook een enkele keer de fiets om de stad op een andere manier te bezoeken.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
02

paleizen en hanoks

Seoel is beroemd om zijn indrukwekkende gebouwen, die herinneren aan een luisterrijk verleden. We reizen terug in de tijd tijdens een bezoek aan het Gyeongbokgung-paleis. Met majestueuze zalen, musea en traditionele ceremonies is dit het grootste en indrukwekkendste paleis van de stad.

Na de middag ontdekken we een ander historisch gebouwtype: de hanok. Tussen de Gyeongbokgung- en Changdeokgung-paleizen ligt Bukchon, een oud dorp. Hier vinden we wel 900 hanoks. De wijk lokt veel toeristen, toch is het aangenaam slenteren door de vele straatjes.

We sluiten de dag af in Insa-dong, de toeristische wijk in het hart van de stad. Kleurrijke galerijen, souvenirwinkels, marktjes, theehuizen, eetkraampjes en BBQ-tenten: we komen ogen te kort.

dag
03

langs de rivier

Vandaag wandelen we 5,8 km langs de Cheonggyecheon-rivier, waar de locals ontsnappen aan de drukte van de stad. De wandeling start aan het Cheonggye Plaza. Hier vinden vaak publieke evenementen plaats: als we geluk hebben vangen we er een glimp van op. We volgen de rivier langs verzorgde voetpaden, brugjes en watervallen. Onderweg houden we even halt voor een kopje Koreaanse thee in een authentiek theehuis.

Tot 2005 was de rivier overdekt om plaats te maken voor een weg. De heropening heeft een positieve impact gehad op de stad. Wil je hierover meer te weten komen? Breng dan een bezoek aan het Cheonggyecheon Museum.

dag
04

de Koreaanse drukte in

Na de relatieve rust van de voorbije dagen begeven we ons in de drukte van Namdaemun Sijang. Deze in- en outdoormarkt is 7 dagen per week en 24 uur per dag open. Je kan er zowat alles kopen: eten, drinken, souvenirs, bloemen, hoeden, kunstwerken, speelgoed, kledij, camera’s … Noem maar op!

We bezoeken deze markt in het gezelschap van een team van O’ngo Food Communications. Zij nemen ons mee op een heuse foodie-tocht langs de smakelijkste kraampjes, waar we plaatselijke delicatessen proeven. Denk maar aan sujebi: handgemaakte noedelsoep met schaaldieren. 

In de namiddag gaan we shoppen. Nergens kan dat beter dan in Myeong-dong! We laten ons overdonderen door de knotsgekke neonlichtreclame en de gonzende mensenmassa.

Om de dag in stijl af te sluiten, nemen we de kabelbaan naar het Namsan Park. Het observatieterras van de Toren van Seoel (236 m) biedt een adembenemend uitzicht over de stad.

dag
05

fietsen door het westen van Seoel

Ter afwisseling van al het wandelen, nemen we vandaag de fiets. Onze bestemming is het Yeouido-eiland in de Han-rivier. Hier vind je tal van nationale mediabedrijven, financiële instellingen, de beurs en het parlement. We stappen even af in Yeouido Park en Yeouido Hangang Park, twee groene oases tussen de wolkenkrabbers.

’s Middags lunchen we in Noryangjin, de grootste vismarkt van Korea. In de visstalletjes kunnen we kiezen uit alle mogelijke zeedieren, die de koks ter plekke voor ons klaarmaken: verser kan het niet!

We steken de Han-rivier over en vervolgen onze fietstocht door de studentenwijken Hongdae en Sinchon. De buurt staat bekend om de Ewha-campus van de hand van de Franse architect Dominique Perrault, en is bovendien het centrum van de Koreaanse indie-scene. In verleiding gebracht door de livemuziek en dansclubs blijven we hier even hangen.

dag
06
07

tweedaagse tempelretraite

Om te bekomen van de overweldigende indrukken van de stad, sluiten we ons even af van de wereld. Deze tweedaagse tempelretraite is voor velen het hoogtepunt van onze reis. We leven volgens het ritme van de monniken, maken kennis met meditatie en de Boeddhistische cultuur, en leren traditionele lantaarns maken.

dag
08

Namhansanseong Provincial Park

Voor we terugkeren naar de hectische drukte van Seoel, blazen we even uit in het Namhansanseong Provincial Park, zo’n 25 km ten zuidoosten van de stad. De omgeving is adembenemend en bevindt zich pal tussen de bergen, in een prachtig dennen- en eikenbos. Het park staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is vooral bekend om het gelijknamige fort uit de 7e eeuw. De sportievelingen onder ons kunnen de 12 km lange fortmuur afwandelen. Als alternatief zijn er kortere wandelingen door het park. We overleggen samen welke optie we kiezen.

dag
09

Dongdaemun Markt en Oost-Seoel

Dongdaemun Markt is een architecturale parel, ontworpen door de Iraanse architecte Zaha Hadid. We verdwalen in het hypermoderne web van winkels en markten. Ook rond de overdekte markt kan je van zonsopgang tot zonsondergang interessante koopjes op de kop tikken.

Na deze bonte buurt luieren we in Seoul Forest, een groot en vooral mooi park dat we op de fiets of rollerskates doorkruisen.

dag
10

de gedemilitariseerde zone

Geen bezoek aan het Koreaanse schiereiland zonder een duik in het verhaal van Noord- en Zuid-Korea. Samen met een lokale organisatie plannen we een excursie naar de gedemilitariseerde zone langs de grens tussen beide buurlanden. Is dit een van de meest enge plaatsen ter wereld? Volgens ons is deze plek vooral een stille getuige, die ons iets leert over de Koreaanse geschiedenis. Afhankelijk van de politieke actualiteit kan de inhoud van de tour wijzigen.

dag
11

nog een vleugje cultuur

Ben je geïnteresseerd in politiek, geschiedenis of moderne kunst? Kies dan voor het ‘War Memorial of Korea’, het ‘National Museum of Korea’ of het ‘Leeum, Samsung Museum of Art’.

Afsluiten doen we in een jjimjilbang: een publiek badhuis. In deze stijlvolle sauna laten we de indrukken van de voorbije dagen even bezinken en maken we ons klaar om afscheid te nemen van deze excentrieke stad.

dag
12
13

retour

In de vroege avond vertrekken we naar de luchthaven voor onze vlucht terug naar huis.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 11
Inbegrepen
 • vlucht Brussel – Seoul (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle transport ter plaatse
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (pension en 1 nacht templestay)
 • toegangsgelden tempels
 • food tour
 • bezoek Observation deck Seoul Tower
 • huur fiets Yeouido
 • huur fiets of blades in Seoul Forest
 • tour naar gedemilitariseerde zone
 • toegang jjimjil-bang
 • Toegang museum
 • alle openbaar vervoer ter plaatse
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

matig actief: korte wandelingen, fietstochten en stadswandelingen.

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 100 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
Praktisch

Corona-beleid voor reizen in 2021

Van veel zaken zijn de prijzen in deze bijzondere omstandigheden nu nog niet gekend. Om toch geen maanden te moeten wachten, is de prijs van je reis dus een richtprijs onder voorbehoud.  Als de definitieve prijs hoger ligt dan de richtprijs, krijg je de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren. 

Je hoeft in deze onzekere tijden geen voorschot te betalen. Je zal tijdig (zo snel mogelijk maar ten laatste een maand voor vertrek) een mail krijgen met bevestiging of de reis doorgaat en met betaalinstructies. 

Sowieso gelden op alle KrisKras-activiteiten de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over deze regeling vind je hier.
Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden