Sint-Petersburg en Moskou zijn parels die ons de kans geven om de Russische mystiek ten volle te doorgronden.

Vele namen voor een stad met een grote verscheidenheid

Met zijn pracht en praal is Sint-Petersburg het paradepaardje van Rusland. Sint-Petersburg, Petrograd, Leningrad en opnieuw Sint-Petersburg: zoveel naamswijzigingen voor één stad zijn een duidelijk bewijs van het turbulente Russische verleden. De stad is ook nauw verbonden met enkele grote namen uit de Russische geschiedenis: Tsjaikovski, Stravinski, Poesjkin, Dostojevski, Gogol, Mendelyev, Pavlov, Rasputin, Lenin en Trotski.

Kremlin, Rode plein en gouden koepels

Moskou is al even indrukwekkend. Het verleden van de stad is een verhaal dat heen en weer slingert tussen roem en tegenslag. Moskou verrast vooral door zijn gevarieerde bouwkunst: prachtige paleizen, kathedralen, het Kremlin en het Rode Plein. Ook de ondergrondse spoorlijnen van Moskou zijn uniek. De perrons en hallen zijn net miniatuurpaleizen, met kroonluchters, beelden en weelderige mozaïeken.

Dankzij de overvloed aan kunst en cultuur die deze steden te bieden hebben, krijgen we een prachtig beeld van het Russische volk en zijn rijkgevulde geschiedenis.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

de sfeer van Sint-Petersburg

We vertrekken vanuit Brussel naar Sint-Petersburg. De voormalige hoofdstad van Rusland is ook de stad met de drie namen, elk met hun stuk geschiedenis. De rivier Neva deelt Sint-Petersburg in tweeën. Het stadscentrum ligt op de zuidelijke oever en wordt doorkruist door vele stadskanalen. We maken er meteen kennis met de Russische sfeer.

dag
02

het beste op een rij

Tijdens een wandeling langs de Nevski Prospekt krijgen we een goed beeld van de belangrijkste bezienswaardigheden. Deze centrale winkelboulevard loopt als een rode draad door de stad van aan het Nevskiklooster tot bij de Admiraliteit en het Paleisplein. We vergapen ons onderweg aan de statige Italiaanse architectuur, lopen binnen in de Kazan Kathedraal en de Kerk van het Verspilde Bloed, verdwalen in winkelcentrum Gostini Dvor en komen op adem in de Zomertuin.

dag
03

betoverende plekjes

Een draagvleugelboot voert ons vandaag naar Peterhof. Dit buitenverblijf van de tsaren wordt ook wel het Versailles van het noorden genoemd. Het is er keizerlijk verpozen tussen de vele fonkelende fonteinen en luxueuze paleisvertrekken. Terug in de stad brengt de Russische keuken ons wel terug op krachten.

dag
04

op museumtour

Sint-Petersburg is overladen met musea, maar de Hermitage steekt er met kop en schouders bovenuit. Niet alleen krijg je meesterwerken uit de hele Europese kunstgeschiedenis te zien. Je valt ook van de ene verbazing in de andere bij de schitterende interieurs in het barokke Winterpaleis.
Nestelen we ons om te bekomen in het rode pluche voor een avondje ballet?

dag
05
06

meet Moskou

We nemen de Sapsantrein (dit is de expresstrein) naar Moskou.

Na het inchecken in het hotel, gaan we op pad om ook deze stad te ontdekken. Eerste halte? Het Rode Plein. Dit is letterlijk het middelpunt van de metropool en wordt omzoomd door Moskou’s bekendste gebouwen: het Kremlin, het Leninmausoleum, het glorieuze winkelcentrum GOeM en de Basiliuskathedraal. Vlakbij ligt Kitajgorod, het oudste stadsgedeelte en financiële district van de stad. Ooit waren de smalle straatjes bezaaid met kerken en kloosters. Nu kan je er op zoek gaan naar verborgen pareltjes. 

Afsluiten van de dag doen we samen met vele Moskovieten op de sfeervolle en verkeersvrije Oude Arbat. Dit gedeelte van de stad is bezaaid met antiekwinkels, boetieks, souvenirkraampjes, terrasjes en allerlei restaurantjes. Gezelligheid troef!

dag
07

Kremlin en Tverskaja

De dag beginnen we in het Kremlin: hoofdkwartier van Rusland, de residentie van president Putin en de zetel van de regering. Al eeuwenlang is het Kremlin hét symbool van de macht. Minder dan de helft is toegankelijk voor het publiek, maar gelukkig kunnen we de vele hoogtepunten wél bewonderen.
Daarna trekken we naar Tverskaja, het theaterdistrict. Hier vind je het onlangs heropende Bolsjojtheater, waar het oudste en beroemdste theatergezelschap ter wereld gevestigd is. De buurt rondom staat bekend om zijn architectuur in Style Moderne. Neuzen in de lucht om te speuren naar de mozaïeken op de gevels van het Huis van de Vakbonden en Hotel National. Of heb je meer zin om even te flaneren langs in de drukste winkelstraat van Moskou?

dag
08

dieper de stad in

Ondertussen neem je vast al vlot de metro door de stad. Zo spoor je naar Izmajlovskipark waar de jacht op souvenirs geopend is. Verder hoppend tussen de wereldberoemde metrostations kom je boven bij het Olympisch stadion en Novodevitsjij-klooster om uiteindelijk bovenop de mussenheuvels te belanden voor een fraai stadspanorama.

dag
09

aan jou de keuze

Deze dag mag je helemaal zelf invullen. Je kan de rust opzoeken van het tsarendorp Kolomenskoe, een rivierboot nemen en de stad aan je voorbij laten glijden op de Moskva, nog een museum of kerk induiken of alle vermoeidheid van je stomen, wassen en slaan in de banja, het Russische stoombad.

dag
10

terugreis

Een laatste dag Moskou. Je kunt nog snel even de sfeer opsnuiven of je laatste roebels uitgeven aan iets om het thuisfront mee te verrassen.

Daarna vliegen we terug naar Brussel.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Sint-Petersburg / Moskou-Brussel
 • luchthaventaksen
 • alle transport ter plaatse
 • alle overnachtingen (hostel)
 • toegangsgelden voor het Peterhof, Hermitage & Kremlin
 • expresstrein Sint-Petersburg-Moskou
 • toeristenregistratie
 • letter of invitation voor visum
 • aanvraagkost visum
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • kostprijs visum
Reisbudget
€ 495
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen, citytrippen kan behoorlijk intensief zijn, zeker in de zomerse warmte

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 21 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • INTERNATIONAAL PASPOORT VERPLICHT (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
 • VISUM VERPLICHT
Praktisch
 • INTERNATIONAAL PASPOORT VERPLICHT (min. 6 maanden geldig na terugkomst en minstens 2 lege bladzijden)
 • VISUM VERPLICHT 

Onze voorwaarden