Verkeer je in topconditie voor twee weken fun in een ongerepte natuur? De Spaanse Pyreneeën, met hun woeste rotsen en kloven, zijn het ideale speelterrein voor een avontuurlijke sportvakantie. Al laten we de culturele troeven niet helemaal aan ons voorbij gaan.

Spektakel in Aragón

Met een minibusje doorkruisen we de noordelijke provincie Aragón. Je treft er oude kastelen en kloosters aan, die herinneren aan de roemrijke geschiedenis van de streek. Een adembenemend kader van spectaculaire landschappen maakt het plaatje compleet.

Raften en mountainbiken

We maken een opwindende trip doorheen dat fantastische landschap! Canyoning in machtige rivierkloven, raften op het kolkende water, pittige wandeltrektochten over rotsen en gletsjers … Ook de mountainbike halen we van stal, voor een heuvelachtige rit waarbij zeldzame roofvogels een oogje in het zeil houden.

Spaanse troeven

Van al dat sporten krijg je honger. Wat dacht je van een ternasco, een typisch Aragonese vleesspecialiteit? Daar een perfect gekoeld glas wijn bij is genieten! Om van al dat lekkers te smullen trekken we naar het middeleeuwse dorp Aínsa. Of naar het pittoreske Alquezár, waar we een authentiek Arabisch kasteel bezoeken.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

eerste bergtoppen

Afspraak 's morgens aan het kantoor van KrisKras. We laten België achter ons en trekken naar het zonnige zuiden. In een Baskisch dorpje, aan de Franse kant van de Pyreneeën, houden we halt. Op een camping slaan we onze tenten op en genieten we van het zicht op de bergtoppen.

dag
02

omsingeld door de Pyreneeën

De Spaanse Pyreneeën zijn buitengewoon mooi! Metersdiepe kloven, torenhoge rotswanden en rondcirkelende gieren: van zo veel natuurpracht word je even stil.

’s Avonds komen we aan in Alquézar, waar we kamperen op een camping tussen de bergen. We smullen van ons zelfgemaakte potje en bewonderen de sterrenhemel.

dag
03

tijd voor actie!

Tussen de woeste Pyreneeën wagen we ons aan onze eerste canyoning. Maak je touw goed vast en geniet! Want elke canyonist droomt ervan om hier deze spectaculaire sport te beoefenen.

dag
04

zwemmen naar de kerk

Torla wordt onze uitvalsbasis voor de volgende drie dagen. We verkennen het middeleeuwse Aínsa en nippen van een drankje op een gezellig terras. Krijg je de sportkriebels toch niet onder controle? In het stuwmeer van Mediano kan je naar de kerk van een ondergelopen dorp zwemmen. Geen alledaagse ervaring, toch?

dag
05
07

3-daagse trekking

Fris en monter voor onze 3-daagse trekking! Vanuit Ordesa stappen we het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido binnen. Volgens velen is dat het mooiste van Spanje. De vergezichten op de Monte Perdido – ‘verloren berg’ – zijn onvergetelijk. Na 6 uur stappen in de gezonde berglucht zetten we op 2200 meter hoogte onze tent op aan een berghut, voor een verkwikkende nachtrust.

Als echte berggeiten proberen we de volgende dag de top van de Monte Perdido te bereiken, op 3355 meter. Tijdens de 4 uur durende tocht krijgen we misschien het gezelschap van gemzen, marmotten en steenbokken. Even genieten van het magistrale uitzicht van op de top, en dan dalen we in 3 uur opnieuw af naar de camping aan de berghut.

Daags nadien wandelen we via een andere route in 6 uur terug naar Ordesa.

dag
08

verpozen na de trektocht

Een ontspannend dagje nagenieten! We plonzen in de rivier nabij de ruïnes van Janovas en kuieren opnieuw rond in Aínsa.

dag
09

de natuur op twee wielen

Vandaag ontdekken we de streek op twee wielen. Met de mountainbike trekken we de wijde omgeving in. We slippen door de bochten, terwijl de wind in ons gezicht waait.

dag
10

gewaagde canyons

Een ervaren gids begeleidt ons langs een van de meest opwindende canyons van Europa. Bengelen aan touwen, zwemmen door smalle rivierkloven en springen langs watervallen, een dag voor de echte durvers!

dag
11

siësta en fiësta

Na twee avontuurlijke dagen verdienen we nog een siësta. Wie wil, kan zonnebaden aan het zwembad. Ook een bezoek aan het stadje Barbastro behoort tot de mogelijkheden.

Fijnproevers komen ’s avonds aan hun trekken. In een gezellig restaurant proberen we enkele lokale specialiteiten uit. En dan: tijd voor fiësta!

dag
12

dolle wildwaterpret

Wandelen, mountainbiken en canyoning konden we al van ons lijstje schrappen. Vandaag wagen we ons aan een spannende rafting. In een rubberbootje dalen we een kolkende rivier af.

Hoe we onze laatste avond in Spanje doorbrengen, ligt nog niet vast. Maar één ding is zeker: we maken er een onvergetelijk Spaans feestje van!

dag
13
14

Adiós!

Onze terugreis verloopt in twee dagen. We houden halt in Frankrijk en brengen er nog een leuke avond door. ’s Anderendaags komen we thuis aan. De avonturier in ons is meer dan voldaan, na twee weken vol onvergetelijke opwinding in de Spaanse Pyreneeën.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen
 • alle overnachtingen (11x camping, 2x aan een berghut)
 • gebruik kampeermateriaal
 • huur fiets (1d)
 • materiaal en professionele begeleiding van 2 x canyoning en 1 x rafting
 • verzekeringen (bijstand, annulatie, vakantieonderbreking en lichamelijke ongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • overige toegangsgelden
Reisbudget
€ 250
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

zeer actief: canyoning, mountainbike, raften en een 3-daagse trekking, waarbij je zelf je rugzak moet dragen

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden