Nood aan een fikse portie zon, zee en strand? Stap mee op het vliegtuig richting Agadir en laat je zorgen en het Belgische regenweer achter. Met een kleine bende genieten we tijdens deze groepsreis van Marokkaanse muntthee, vegetarische tajines en yogasessies van een heuse wereldreizigster.

Maak je klaar voor een week vol surf en chill

We logeren in authentieke vissersdorpjes aan de Atlantische Oceaan: gelukkig liggen onze surfplank en wetsuit klaar. De hippe surfcultuur overgieten we met een saus van duurzaamheid. Zo verblijven we in een ecolodge en maken we een uitstap naar de Paradise Valley-oase. Daar is de natuur nog niet aangetast door het massatoerisme. Ons doel: helemaal zen en verrijkt terug naar huis keren. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

‘merhaba’ of ‘welkom’ in Marokko

‘s Middags ontmoeten we elkaar op de luchthaven van Zaventem. We landen in Agadir en rijden een half uur richting Tamraght. Dit kleine vissersdorp aan de Atlantische Oceaan vormt onze uitvalsbasis tijdens de eerste helft van de reis. Blauwe golven, een zandstrand en een echt surfhostel … Vakantiemodus: aan! 

dag
02
03

golven trotseren in Tamraght

We worden wakker met een prachtige zonsopgang. Daarna ontbijten we stevig, want het belooft een actieve dag te worden. Goed ingesmeerd trekken we met onze wetsuit en surfplank naar het strand voor onze eerste surfles. We leren peddelen en trainen onze armspieren. Erna proberen we rechtstaand over de golven te glijden: geen makkie. Gelukkig krijgen we hulp van professionele surfleraars. Maar oefening baart kunst. Wedden dat het de volgende dag al vlotter lukt? 

dag
04

Paradise Valley, de verborgen oase

Vandaag wisselen we het strand in voor rotsige landschappen, palmbomen en watervallen. We rijden een dik halfuur het binnenland in voor een daguitstap naar Paradise Valley. Deze prachtige oase is populair bij lokale inwoners, maar ontsnapt tot nu toe aan het massatoerisme. Samen met een gids wandelen we de vallei in en we pauzeren met een verse muntthee. Daarna kies je zelf: rust uit op de warme rotsen, neem foto’s van het panoramisch uitzicht of neem een duik in een van de natuurlijke dompelbaden. Het water is helderblauw en komt rechtstreeks uit het Atlasgebergte dat voor ons opduikt. Op de terugweg smullen we van een verse tajine met typische lokale ingrediënten.

dag
05

ecotoerisme in Tafedna

’s Ochtends struinen we door de lokale markt in Tamraght. We snuiven nog een laatste keer de sfeer op: geurende kruiden, kleurige kledij, zuiderse groenten en fruit en originele souvenirs. Daarna nemen we een taxi naar Tafedna, ons tweede verblijf van de reis. Deze kuststad ligt op twee uur rijden richting noorden. We logeren in een prachtige ecolodge. Duurzaam toerisme met respect voor de lokale cultuur en natuur staat hier centraal. Ongetwijfeld een unieke ervaring en de ideale plek om volledig tot rust te komen! 

dag
06

één met de zee en natuur

We ontwaken met vogelgeluiden en het geruis van de zee. Daarna smullen we van een verrukkelijk ontbijt in de natuur. We wanen ons hier helemaal in het paradijs! Maar we zijn hier niet enkel om te luieren, hoog tijd om ons wetsuit weer aan te trekken. Op naar het strand, waar een surfleraar test wat we nog weten van onze eerste surfervaring. Op beide voormiddagen surfen we telkens twee uur. Nadien zijn we vrij: genieten van een drankje in een hangmat of een strandwandeling maken in het gezelschap van wilde geiten, ezels en kamelen.

dag
07

helemaal zen met yogini Lucia

Na twee dagen surfen laten we onze arm- en beenspieren even rusten. We slapen uit en ontspannen in of rond de lodge met een goed boek of een gezelschapsspel. In de namiddag ontmoeten we Lucia, een yogalerares die al heel wat van de wereld heeft gezien. Ze oefende yogatechnieken in Indonesië, Canada en India, en maakt ons wegwijs in deze sport voor geest en lichaam. Onze laatste avond vieren we in stijl: we tafelen met een streepje muziek en bestellen een lokale vegetarische maaltijd.

dag
08

terug naar huis

De laatste uurtjes genieten van de Marokkaanse zonnestralen en dan is het tijd om terug te keren richting de luchthaven van Agadir.

Helemaal zen stappen we het vliegtuig op richting Zaventem.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel- Agadir (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (hostel en ecolodge) met ontbijt
 • alle transport ter plaatse
 • daguitstap naar Paradise Valley (gids, muntthee, tajine)
 • surflessen, incl. huur bord en wetsuit (4 x 2u.)
 • yogales (2 x)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • optionele activiteiten
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 170
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

surflessen, wandelingen, yoga

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 26 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)

Onze voorwaarden