Nood aan een fikse portie zon, zee en strand? Stap mee op het vliegtuig richting Agadir en laat je zorgen en het Belgische regenweer achter. Met een kleine bende genieten we tijdens deze groepsreis van Marokkaanse muntthee, vegetarische tajines en een yogasessie.

Maak je klaar voor een week vol surf en chill

We logeren in authentieke vissersdorpjes aan de Atlantische Oceaan: gelukkig liggen onze surfplank en wetsuit klaar. De hippe surfcultuur overgieten we met een saus van duurzaamheid. We maken ook uitstappen naar o.a. naar de Paradise Valley-oase. Daar is de natuur nog niet aangetast door het massatoerisme. Ons doel: helemaal zen en verrijkt terug naar huis keren. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

‘merhaba’ of ‘welkom’ in Marokko

We ontmoeten elkaar op de luchthaven van Zaventem. We landen in Agadir en rijden een half uur richting Tamraght. Dit kleine vissersdorp aan de Atlantische Oceaan vormt onze uitvalsbasis tijdens de eerste helft van de reis. Blauwe golven, een zandstrand en een echt surfhostel … Vakantiemodus: aan! 

dag
02
03

golven trotseren in Tamraght

We worden wakker met een prachtige zonsopgang. Daarna ontbijten we stevig, want het belooft een actieve dag te worden. Goed ingesmeerd trekken we met onze wetsuit en surfplank naar het strand voor onze eerste surfles. We leren peddelen en trainen onze armspieren. Erna proberen we rechtstaand over de golven te glijden: geen makkie. Gelukkig krijgen we hulp van professionele surfleraars. Maar oefening baart kunst. Wedden dat het de volgende dag al vlotter lukt? 

dag
04

Paradise Valley, de verborgen oase

Vandaag wisselen we het strand in voor rotsige landschappen, palmbomen en watervallen. We rijden een dik halfuur het binnenland in voor een daguitstap naar Paradise Valley. Deze prachtige oase is populair bij lokale inwoners, maar ontsnapt tot nu toe aan het massatoerisme. Samen met een gids wandelen we de vallei in en we pauzeren met een verse muntthee. Daarna kies je zelf: rust uit op de warme rotsen, neem foto’s van het panoramisch uitzicht of neem een duik in een van de natuurlijke dompelbaden. Het water is helderblauw en komt rechtstreeks uit het Atlasgebergte dat voor ons opduikt. Op de terugweg smullen we van een verse tajine met typische lokale ingrediënten.

dag
05
06

Surfen in de blauwe stad

We trippen verder richting Essaouira: een rustig stadje met een heel eigen sfeer. Het lijkt wel een stukje Griekenland met de typisch blauw geschilderde deuren en luiken. We bezoeken deze havenstad en kuieren over de sqala van de kashba. 

Binnen de indrukwekkende stadsmuren kunnen vooral de vlooienmarkt, de kruiden- en de graanmarkt en de straatjes met de beroemde intarsia houtsnijders op onze interesse rekenen. 

Surfen staat sowieso op het programma. 

dag
07

Laatste golf

Deze keer trekken we richting Taghazout en laten ons verrassen door de prachtige hidden gems. Na al het surfen laten we onze arm- en beenspieren rusten. We ontdekken dit gezellige kustdorp.

dag
08

terug naar huis

De laatste uurtjes genieten van de Marokkaanse zonnestralen en dan is het tijd om terug te keren richting de luchthaven van Agadir.

Helemaal zen stappen we 's avonds het vliegtuig op richting Zaventem. We landen pas na middernacht terug op Zaventem. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel- Agadir (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle transport ter plaatse
 • alle overnachtingen (hostel) met ontbijt
 • surflessen, incl. huur bord en wetsuit (4 x 2u.)
 • daguitstap naar Paradise Valley (gids, muntthee, tajine)
 • 1x yogales
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • optionele activiteiten
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 180
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

surflessen, wandelingen, yoga

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 26 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden