Klaar om erop uit te trekken in eigen land? Ga voor deze trip naar onze mooie Ardennen, waar we ons actief uitleven, slapen in een tent onder de sterren, en relaxen in de mooie natuur.

Deze vijfdaagse wordt een mix van actieve natuurpracht, gezelligheid en een snuifje cultuur.
Hou je van avontuur en ontdekkingen?
Ga je voor een sportief coronaproof avontuur in onze kleine bubbel?
Dan is deze vijfdaagse in eigen land zeker iets voor jou!

Op het programma staan onder andere een kanotocht op de Semois, mountainbiketocht, een wandeling in de mooie natuur en een bezoek aan een oude mijnschacht.

Maar we willen jullie ook laten genieten van het leuke gezelschap, de sfeer op de camping (denk: BBQ'tje, Kubb, kampvuur,...) en de groene natuur die ons omringt.

Klaar? Wij wel!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Gezellig Chiny

De eerste dag verzamelen we rond 14u30 op de camping  “Le Canada” in Chiny. 

Chiny is een klein stadje in het zuidelijke deel van de Belgische Ardennen in de provincie Luxemburg. Chiny is één van de oudste dorpjes in de Gaume. We zetten onze tent op aan de rand van de Semois. Een prachtig stuk groen in het Zuiden van ons land. 

We leren elkaar beter kennen bij een hapje en een drankje en verkennen de omgeving te voet.

dag
02

Kano op de Semois

Vandaag krijgen we eerst een korte uitleg over het kanovaren en de veiligheidsvoorschriften. Daarna stappen we in onze kano’s. We oefenen het peddelen eerst op een rustig, vlak stuk water. Daarna zijn we klaar voor het echte werk! ’s Avonds genieten we na aan het kampvuur.

dag
03

Ondergronds

We dalen we af in de Ardense ondergrond en ontdekken we het wonderbaarlijke werk van de "scailtons", de Ardense mijnwerkers. We ontdekken dit  grotendeels vergeten, maar toch glorieuze industriële verleden.

’s Avonds kubben we en is er tijd voor een gezelschapsspel en BBQ.

dag
04

Mountainbiken in Bertrix

Na een stevig ontbijt en met een bundel zonnestralen op onze snoet zijn we klaar voor een prachtige mountainbiketocht in de bossen van Bertrix. Reken op een tocht van zo’n 20 kilometer mountainbiken.

dag
05

Wandelen in het groen

Rustdag? Niets van: vandaag trekken we onze wandelschoenen aan! We kozen een mooie luswandeling uit in Herbeumont van zo’n 15 kilometer. Die ronden we af tegen 15u.

Daarna vertrekken we terug naar huis, met een hoofd vol mooie herinneringen aan deze vakantie in eigen land!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle activiteiten (mountainbiken, kanotocht, bezoek mijn met audiogids)
 • alle overnachtingen (tent op camping met elektriciteit)
 • 4 x douchejetons
 • Gebruik van tent/kampeermateriaal KrisKras
 • KrisKras-begeleiding
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
Niet inbegrepen
 • transport h/t
 • maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 100
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

kanotocht, mountainbike, wandelingen

Praktisch

Kano

Wij gebruiken Canadese kano's die goed aangepast zijn aan de rivier. We gaan varen met kano's voor twee personen en nemen waterdichte tonnen mee, zodat je eigen materiaal droog blijft.

Je krijgt een reddingsvest mee. Ze zijn verplicht voor niet-zwemmers. De Semois is niet gevaarlijk, maar sommige plekken zijn aardig diep. Dit hangt natuurlijk af van het weer. Als het lang droog geweest is, kan het water ook laag staan.

De weersomstandigheden hebben we niet in de hand. Als het water in de Semois te laag zou staan, zoeken we een alternatieve activiteit. 

Veiligheid

Iedereen brengt zijn eigen mondmaskers en handgel mee.

Vervoer

Eigen vervoer of carpool

Corona-beleid voor reizen in 2021

Van veel zaken zijn de prijzen in deze bijzondere omstandigheden nu nog niet gekend. Om toch geen maanden te moeten wachten, is de prijs van je reis dus een richtprijs onder voorbehoud.  Als de definitieve prijs hoger ligt dan de richtprijs, krijg je de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren. 

Je hoeft in deze onzekere tijden geen voorschot te betalen. Je zal tijdig (zo snel mogelijk maar ten laatste een maand voor vertrek) een mail krijgen met bevestiging of de reis doorgaat en met betaalinstructies. 

Sowieso gelden op alle KrisKras-activiteiten de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over deze regeling vind je hier.
Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden