Als je zin hebt in natuur, ontspanning en sportieve activiteiten vlakbij is deze vierdaagse op je lijf geschreven. Tijdens deze groepsreis krijg je het allemaal.

Nog even helemaal je hoofd vrijmaken vooraleer de blok begint? Of gewoon zin in enkele daagjes weg en goesting om enkele highlights van de Ardennen te ontdekken?

Deze korte groepsreis staat in het teken van natuur, sportieve activiteiten en amusement.

Denk daarbij aan een leuk logement in Malmédy gecombineerd met een prachtige groene omgeving, toffe mensen en originele activiteiten. Als er sneeuw ligt, is er ruimte voor wat winterpret!

Ook de kerstsfeer ontbreekt niet tijdens deze vierdaagse.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

groene long van België

We spreken af aan het KrisKras-kantoor en rijden met onze minibus naar onze hostel in Malmédy. Malmédy is een typisch Ardeense stad gelegen in een groene omgeving waar de rivieren de Warche en de Warchenne samenvloeien. In deze regio is er vanalles te beleven, van kastelen, een indrukwekkend oorlogsverleden tot prachtige vergezichten.

We logeren in een knusse, comfortabele jeugdherberg, het ideale vertrekpunt voor de komende dagen.

’s Avonds brengen we de sfeer erin met een gezelschapsspel, een avondwandeling en een lekkere maaltijd. 

dag
02

Hoge Venen

We ontwaken middenin de natuur, daar krijgen we honger van! Na een uitgebreid ontbijt doen we onze stapschoenen aan. 

We trekken naar het natuurpark Hoge Venen – Eifel, een geweldige homp groen van 67.000 hectare tussen Eupen en Burg-Reuland. Naast de bossen en het heide- en grasland wordt de streek gekenmerkt door de veenmoerassen van de Hoge Venen (Hautes Fagnes). Deze laatste zijn zo indrukwekkend dat zij het natuurpark hun naam bezorgden. Reken op een viertal uur wandelplezier! 

In de late namiddag brengen we een gegidst bezoek aan de brouwerij van Bellevaux. We mogen proeven van het lokale streekbier. Proost!

’s Avonds zoeken we een gezellig restaurant in de buurt, en genieten we van een warm en deugddoende maaltijd. 

dag
03

ridders, kastelen en een waterval

Vandaag wordt een topdag, daar staan we graag vroeg voor op! In de voormiddag is er een bezoek gepland aan het kasteel van Reinhardstein, gelegen op een heuvel in het hart van de Oostkantons. We dwalen door de ridderzaal langs prachtige wandtapijten en heuse wapenuitrustingen. 

Na een lekkere lunch gaan we een kijkje nemen naar de hoogste waterval van België. 

Een schitterende wandeling van ongeveer 9 kilometer. 

dag
04

wintersport en kerstsfeer

Als er voldoende sneeuw ligt, plannen we vandaag een langlaufsessie en kunnen we sleeën. Als het witte sneeuwtapijt ontbreekt gaan we voor een winterse wandeling en brengen we sowieso een bezoek aan de schaatspiste waar we op zoek gaan naar ‘Jingle bells’ muziek op de plaatselijke kerstmarkt.

Helemaal zen keren we terug naar onze hostel.

dag
05

Forellenwandeling

Vooraleer we morgen aan tafel aanschuiven bij de bomma, gaan we vandaag in de voormiddag de frisse lucht nog even opsnuiven en maken we een luswandeling van zo’n 15 kilometer. We starten in Stavelot, een dorpje acht kilometer verderop.

De Forellenwandeling in het Land van Stavelot leidt ons langs de oevers van de Amblève en de Warche en door bossen en velden.

’s Middags lunchen we in een gezellig lokaal restaurantje en dan is het bijna tijd om ons koffers te pakken. 

In de late namiddag rijden we huiswaarts. We arriveren rond 19 uur in Gent, zodat iedereen nog makkelijk thuisgeraakt.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • Transport met minibus
 • activiteiten (toegang kasteel Reinhardstein, toegang brouwerij + consumptie, langlaufen of alternatieve activiteit, schaatsen)
 • alle overnachtingen in een hostel met ontbijt
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige activiteiten
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 100
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

natuurwandelingen tot 15 km per dag, stadswandeling, eventueel sneeuwactiviteit (afhankelijk van de weersomstandigheden en de hoeveelheid sneeuw) 

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden