Deze reis is een klassieke wandelvakantie in de Zwitserse Alpen. We verblijven in Val d'Hérens op een camping met zicht op de bergen. Elke dag maken we een dagtocht in de omgeving van onze slaapplaats. We vertrekken te voet en stijgen tot we een prachtig zicht op het dal hebben. Hoogtepunt is de tweedaagse tocht, waarbij we een nacht logeren in een echte Zwitserse berghut.

Val d'Hérens is bekend voor de wintersport, maar in de (na)zomer heerst hier een rustige sfeer. Veel mensen beseffen waarom deze plek ook in de zomer absoluut te moeite is: de prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen tijdens prachtige wandelingen.

Overnachtingen op de camping, en één keer in een berghut

Tijdens de tweedaagse tocht overnachten we één nacht in een echte Zwitserse berghut. Deze bastions op onherbergzame plekken ademen sfeer en traditie. Veel luxe is er niet (wandelaars slapen in slaapzalen en vaak is er geen douche), maar de charme en de verhalen die deze plekken herbergen zorgen ervoor dat dit een unieke ervaring is.

Wandelen

Een groot deel van het programma van deze reis bestaat uit wandelingen in bergachtig gebied. Aangezien we niet gewoon zijn om te wandelen op grote hoogte, bouwen we doorheen de reis stap voor stap, dag na dag onze wandelconditie op. We nemen paden die met stevige bergschoenen zonder extra hulpmiddelen of berggids geschikt zijn voor de recreatieve wandelaar. Wanneer het weer slecht is, primeert onze veiligheid en blijven we in het dal.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

En route!

's Ochtends vertekken we met de minibus uit België. Onderweg naar Zwitserland nemen we de tijd om elkaar te leren kennen. Onderweg zien we de heuvels in de Ardennen en Vogezen aangroeien. Wanneer we de Rhônevallei inrijden zien we een eerste impressie van de machtige Zwitserse Alpen en hun besneeuwde toppen. Eens op de camping, zetten we onze tenten op en maken een overheerlijke pasta voor onze eerste avond samen op reis.

dag
02

Opwarmen in de alpenweides

Deze ochtend verkennen we het dorpje Evolène. We halen er nog wat snacks en een picknick voor tijdens de tocht, en in de namiddag warmen we onze benen op langs de alpenweides rond dit dorpje. 's Avonds koken we ons eigen potje en kunnen we nog even chillen op de camping.

dag
03

Met zicht op het dal

Vandaag rijden naar Arolla, dieper in het dal, om er onze tocht van al iets hogerop te beginnen. We wandelen langs rotsachtig gebied uitgesleten door gletsjers. Onderweg nemen we de tijd voor een picknick. De zichten op het dal zijn de moeite waard!  De avonden zijn ideaal om de benen te laten rusten en te genieten van elkaars gezelschap, met een leuk spel of een goed gesprek bij het prachtige zicht op de bergen. 

dag
04

Stuwmeer in de hoogte

Vandaag verkenenn we de omgeving van Lac Des Dix. Dit is een van de hoogste stuwmeren van Europa. Het water heeft een typische blauwe kleur en de gigantische muur van het stuwmeer is imposant. We beklimmen het pad langs de muur en stijgen verder tot Cabane de Prafleuri om een beter zicht te krijgen op het stuwmeer. Daarna bezoeken we ook het bezoekerscentrum en  de imposante gangen binnenin de stuwmuur. 

dag
05

Het leven zoals het is: de Zwitserse berghut

Vandaag op het programma: een stevige wandeling vanaf onze camping naar de berghut waar we vanavond zullen overnachten. De berghut, Cabane de becs de Bosson, is het letterlijke hoogtepunt van onze reis. Ze bevindt zich op een hoogte van 2982m en biedt een prachtig zicht op de machtige 4000 meter hoge bergen in de Alpen. Na de wandeling schuiven we moe maar voldaan onze voeten onder tafel en genieten van de stevige bergkost die ze serveren. We voelen ons stoer tussen de sterke verhalen van andere bergwandelaars, en genieten van de unieke sfeer en traditie die heerst in de Zwitserse berghutten. Van op het plateau naast de berghut is de zonsondergang goed te zien: wat een zicht! 

dag
06

What goes up, must come down

Gisteren ging het omhoog....dus onvermijdelijk moeten we vandaag weer naar beneden! Na een stevig ontbijt beginnen we aan de afdaling terug naar onze camping in Evolène. Als onze benen nog zin hebben, proberen we ook nog een zicht te krijgen op het dal aan de andere kant van de bergkam: het bloemendorp Grimentz en het Lac De Moiry. 

dag
07

Rustdag...of toch niet?

De laatste dag in onze geliefkoosde vallei! We doen nog een laatste keer onze bergschoenen aan. Alternatieven zijn gewoon een dagje chillen op de camping, of nog even de dorpjes intrekken voor een souvenirtje.

dag
08

Terug naar huis

Met ons busje rijden we terug naar huis. Onze benen stevig getraind en vol met prachtige indrukken van de bergen in Zwitserland. Tot snel?

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • Alle overnachtingen (camping en berghut)
 • Transport h/t vanuit Gent (minibus)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • Toegang optionele activiteiten
 • persoonlijke uitgaven (zoals cafébezoek, souvenirs,...)
Reisbudget
€ 275
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Dit is een actieve wandelvakantie. Voor deze reis moet je niet overdreven sportief zijn, maar wandelervaring en de goesting om elke dag een stevige hoogteverschil te overwinnen moet zeker aanwezig zijn.

Praktisch

Goede stapschoenen (cat. B) zijn verplicht. Een goede regenjas en een comfortabele dagrugzak maken de wandelingen aangenamer. Sommige mensen wandelen liever met wandelstok(ken).

We koken hoofdzakelijk ons eigen potje op de camping. Bij de overnachting in de berghut nemen we wel half pension (op eigen rekening).


Onze voorwaarden