De Canarische Eilanden, vlakbij de Afrikaanse kust, staan sinds de oudheid bekend als de ‘gelukzalige eilanden’.

Het geluk op La Gomera zit verscholen in de uitdagende bergen, in de groene valleien, op het rustgevende platteland, in de kleine dorpjes en in de azuurblauwe zee. La Gomera is het meest ontoegankelijke, maar ook het meest exotische eiland van de Canarische archipel.

Hoewel La Gomera slechts een diameter heeft van 25 km, bevat het een schat aan natuurpracht. Het is een echt wandelparadijs dat we dan ook te voet verkennen.

We landen in Tenerife en reizen onmiddellijk door naar La Gomera, de vertrekbasis van Columbus zijn wereldreizen. Ben je klaar voor een verkenningstocht door een magische wereld met eeuwenoud regenwoud, ondoordringbare ravijnen, steile rotskliffen, aromatische laurierbossen, vulkanische landschappen en lieflijke dorpjes? Voor een decor van valleien of ‘barrancos’ met terrasvelden, bananenplantages, koffiestruiken en papajabomen? Ontdek het hier allemaal!

Een klim naar de hoogste top van het eiland wordt gul beloond. Van op Mount Garajonay (1478 meter) geniet je immers van een prachtig uitzicht over de Tafelberg Fortaleza.

dag
01

San Sebastian

We vliegen op Tenerife Zuid. Daar nemen we de ferry naar het rustige en vriendelijke San Sebastian, het hoofdstadje van La Gomera. Hier brengen we onze eerste nacht op Spaanse bodem door.

dag
02

Degollade de Pereza

We maken een lichte wandeling vanuit Degollade de Pereza. De tocht duurt ongeveer 3 uur, ideaal om onze voeten ‘in te lopen’. Als we tijd over hebben, kunnen we verder rijden tot de top van de Garajonay. Het uitzicht is er magnifiek! Bij helder weer kan je de Pico de Teide op Tenerife zien.

dag
03

Hermigua

Hermigua ligt in een vallei vol bananenplantages, koffiestruiken, suikerriet en papaja’s. Van hieruit stijgen we langzaam omhoog langs het Enchereda-massief. We ontdekken er de stoutmoedige tandrots Roque del Rejo.

dag
04
05

Vallehermoso

We rijden naar Vallehermoso. Van hieruit zijn verschillende wandelingen mogelijk. De wandeling naar El Tion bijvoorbeeld, is een aanrader. Maar the choice is yours!

De volgende dag wacht je een uitdagende wandeltocht naar het strand waar je het spektakel van de woeste oceaan kunt bewonderen. Zwemmen is er helaas te gevaarlijk. We gaan verder langs de Montaña de Alcalá naar het kapelletje van Santa Clara en stappen door een vulkanisch maanlandschap in bruine, rode, grijze en gele tinten. Via het Teselinde-massief en de terrasvelden van de Barranco de la Era Nueva gaat het terug richting Vallehermoso.

dag
06

Chipude

Vandaag reizen we door naar Chipude. Dit charmante oord is de ideale uitvalsbasis om de andere dorpjes in de buurt te verkennen. Of we kunnen een tocht maken via El Cercado naar La Laguna Grande in het Nationaal Park. Ook de route naar Valle Gran Rey lonkt. Bovendien is de top van de Garagonay vlakbij. Mogelijkheden te over, je hoeft enkel te kiezen.

dag
07

Barranco de Guarimar

Het dorpje Imada rust tegen de flank van een weelderige vallei en is het vertrekpunt voor een adembenemende tocht door de Barranco de Guarimiar. We wandelen langs terrassen waar ooit vruchten uitbundig werden geoogst. Tijdens de spectaculaire afdaling langs de rotswanden tot aan de bodem van het ravijn, gaat het groene, innemende landschap abrupt over in een woest gebied. 

’s Avonds keren we terug naar San Sebastian, waar we de de auto’s inleveren en daarna de ferry nemen naar Tenerife. Met een beetje geluk doen we dat onder begeleiding van buitelende dolfijnen

dag
08

Tenerife – Brussel

Tijd om terug te keren naar België, maar dan wel met batterijen tjokvol zonne-energie!

Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Tenerife Zuid (h/t)
 • luchthaventaksen
 • transfert luchthaven-haven (h/t)
 • overtocht Tenerife-La Gomera (h/t)
 • alle overnachtingen
 • 2 huurwagens (6d)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 160
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Dagelijkse wandeligen van 4.5u tot 7u, met  hoogteverschillen van 600m à 900m. Een goede fysieke conditie en stevige stapschoenen zijn belangrijk tijdens deze reis! Voor deze wandelvakantie heb je best geen hoogtevrees.

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 65 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden