De Ionische Eilanden liggen, zoals de naam zelf zegt, in de Ionische Zee. Heptanisia (Grieks voor ‘zeven eilanden’) bestaat uit Corfu, Lefkádha, Kefalloniá, Zakynthos, Pax, Kythera en Itháki.

Griekse navelstreng

De eilandengroep vormt de navelstreng tussen Griekenland en het Europese vasteland. Elk eiland heeft een eigen gezicht, dat niet typisch Grieks is, maar eerder een bonte melange van invloeden. De bijzondere geschiedenis zie je onder meer weerspiegeld in een aparte architectuur en bij een bezoek aan Olympia. En elk eiland is rijk aan intrigerende, mythologische verhalen.

Eilanden op het menu

Zestien verrassende dagen Griekenland op het menu. We hoppen van eiland naar eiland, maken pittige wandelingen, krijgen historische openbaringen, ontdekken een veelzijdige cultuur en genieten voluit van idyllische stranden. Nog niet helemaal overtuigd? We dompelen ons onder in het bruisende Griekse leven en smullen van de heerlijke keuken. Als we ons verplaatsen, is dat te voet, met de bus of boot. Overnachten doen we in gezellige pensions. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

meteen het eilandgevoel

We landen in Zakynthos, het op twee na grootste eiland van de Ionische archipel en installeren ons in Zakynthos-stad. We bezoeken de kerk van de beschermheilige der zeelieden, Agios Nikolaos en genieten van de avond in dit bruisend stadje.

dag
02

witte rotsen, wit water

In de voormiddag bezoeken we de meest bekende bezienswaardigheid van Zákynthos aan de noordwestkust: Shipwreck Beach. Dit hoekje wit zand wordt begrensd door witte rotsen en is alleen toegankelijk met een boot. En we blijven maar spectaculaire dingen zien. Zo ontdekken we in de namiddag de Kiano Spilia (Blauwe Grot) en de Xyngiagrot, een natuurlijke zwavelbron die het water wit kleurt.

dag
03

eilandverkenning op de fiets

We fietsen langs de noordoostkust van Zakynthos tot Alikes, een heel mooie en haalbare route in deze warme temperaturen.

dag
04

beetje geschiedenis

We plannen na een paar dagen mooie natuur een dagje cultuur met een bezoek aan de prachtige site van Olympia. We nemen de ferry naar Killíni en rijden verder naar het oude Griekse heiligdom.

dag
05

off the beaten track

Deze tocht brengt ons naar drie oostelijke dorpen. Eindbestemming is Yérakas, een plek waar zelden of nooit toeristen komen. De lange, brede, gouden stranden lokken ons. Ook bezoeken we het schildpaddeninformatiecentrum. Na een lekkere maaltijd in Zákynthos-stad opgefleurd met typisch Griekse Kantádes, klimmen we naar het Venetiaanse kasteel. Daar genieten we van een warme zonsondergang.

dag
06

naar Keffalonia

We nemen de ferry naar Keffalonia, het grootste Ionische eiland met witte stranden, blauwe grotten en groene wandelpaden.  Hier groeit de zilverden, die het eiland zijn typische toets geeft.

Nadat we onze intrek hebben genomen in een charmant, authentiek pension in Argostoli gaan we op verkenning. We ontdekken de Katovóthres, een uniek natuurverschijnsel waarbij zeewater in gaten langs de rotskust onder het eiland worden gezogen.

dag
07

geheimen van de grot

Ons startpunt vandaag is de haven Sámi, dicht bij twee bijzondere grotten. De Melissánigrot ligt in een diep meer. Het zonlicht dat door de deels open bovenkant binnendringt, zorgt voor indrukwekkende kleurentaferelen op het water. De Dhrogarátigrot heeft schitterende stalactieten en door de voortreffelijke akoestiek vinden er vaak concerten plaats. voor de wijnliefhebbers kunnen we ook een stop inlassen aan de wijncoöperatieve van Agios Gerasimos.

dag
08

het noorden van het eiland

We starten in Myrtós, een van de meest pittoreske stranden van dit eiland.

We trekken verder naar Ássos, een aantrekkelijk dorp met kleurige huizen, weelderige flora en een Venetiaans kasteel dat uitkijkt over de natuurlijke haven.

Fiskardo was het enige dorp op het eiland dat gespaard bleef tijdens de aardbeving van 1953. Daardoor telt het enkele prachtige, authentieke Venetiaanse huizen. Hier sluiten we de dag af bij een frisse retsina.

dag
09

tapijt van wilde bloemen op Itháki

We hoppen naar het derde eiland Itháki. In het noorden van Itháki liggen vele vruchtbare valleien. We trekken naar Stavrós, waar het kleurrijke tapijt van wilde bloemen een streling voor het oog is. Vervolgens wandelen we noordoostwaarts naar het levendige vissersdorp Frikés en naar het nog onbekende Kióni. Daarna begeven we ons naar het Katharónklooster, waar je vanaf de klokkentoren een prachtig uitzicht hebt.

dag
10
11

nimfen op Itháki

Vandaag verkennen we de hoofdstad Vathý, gelegen aan het einde van de beschutte Molosbaai. We bezoeken het Archeologisch Museum en de Marmeren grot, de met stalactieten versierde ‘grot van de nimfen’. Om deze laatste trekpleister te zien, moeten we wel eerst een pittige wandeling maken. Daarna nemen we een verkwikkende duik in Gidaki, een aantrekkelijk strandje op een 50 min wandelen van Vathi.

De tweede dag maken we vrij om te wandelen in de prachtige natuur van dit kleine eilandje. Kleine bergdorpjes en bijna overal uitzichten op de adembenemde turkooizen baaien zijn typisch hier.

dag
12

fietsen naar de onderwereld

De ferry vaart ons naar Lefkádha,  dat bekendstaat om zijn kant- en borduurwerk

Een stevige fietstocht brengt ons via Pórto Katsiki naar de meest bekende bezienswaardigheid van Lefkádha. Stevig zweten zullen we zeker doen want het is steil omhoog. De witte rotswand van de Kaap Lefkátas gaf het eiland zijn naam (lefkas betekent wit). Een samenzwering van licht, lucht en blauwe zee.

De rotsen, waarop vroeger een tempel van Apollo stond, staan als een 72 m hoge muur loodrecht op zee. In de oudheid geloofde men dat hier de westelijke wereld eindigde en dat de poort de directe toegang tot de onderwereld was.

dag
13

smullen van verse vis

Vanuit Nydrí nemen we een bootje naar Meganíssi. Dit piepkleine eiland verkennen we te voet. We nemen daarbij de tijd om te smullen van een heerlijke vismaaltijd, in een van de vele tavernes aan de haven.

dag
14

langs de kustweg

Hoewel Lefkádha-stad herhaaldelijk door aardbevingen is getroffen, bekoort ze nog altijd. Onder meer met de ruïnes van het 14e-eeuwse fort Santa Mavra. We volgen de kustweg, die langs het lieflijke dorpje Áyios Nikítas loopt. Je vindt er tal van winkeltjes en een van de mooiste zandstranden van het eiland. 

dag
15
16

terugreis

We trekken naar het vasteland en vliegen vanuit Ionannina terug naar huis. Hopelijk schijnt de zon ook bij ons!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Zakynthos / Ionannina-Brussel
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (pension)
 • alle vervoer ter plaatse (openbaar vervoer en huurwagens)
 • ferry’s
 • boottocht Meganisi
 • uitstap Shipwreck Beach en the Blue Caves
 • huur fietsen
 • inkom en vervoer naar Olympia
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 400
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

enkele stevige wandelingen en fietstochten, een goede basisconditie is vereist.

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 27 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Opgelet: afhankelijk van de dienstregelingen van de ferries kan de volgorde waarin de eilanden bezocht worden wijzigen.

Corona-beleid voor reizen in 2021

Van veel zaken zijn de prijzen in deze bijzondere omstandigheden nu nog niet gekend. Om toch geen maanden te moeten wachten, is de prijs van je reis dus een richtprijs onder voorbehoud.  Als de definitieve prijs hoger ligt dan de richtprijs, krijg je de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren. 

Je hoeft in deze onzekere tijden geen voorschot te betalen. Je zal tijdig (zo snel mogelijk maar ten laatste een maand voor vertrek) een mail krijgen met bevestiging of de reis doorgaat en met betaalinstructies. 

Sowieso gelden op alle KrisKras-activiteiten de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over deze regeling vind je hier.
Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden