We trappen onze groepsreis op gang in Salzburg, de stad van Mozart en The Sound of Music. Dan is het tijd voor sneeuwpret in de Salzkammergut-regio, bekend voor zijn prachtige meren en imposante bergen. Hier krijgen we de crème de la crème van de wintersport voorgeschoteld.

We trappen onze groepsreis op gang in Salzburg, de stad van Mozart en The Sound of Music. Met zijn indrukwekkende paleizen, smalle straatjes en interessante musea heeft Salzburg heel wat troeven in handen. De talloze kerstmarkten creëren dat extra tikkeltje charme. Na een flinke dosis cultuur, zoeken we hogere sferen op en gaan we met de kabelbaan naar de top van de Untersberg. 

Tijd voor sneeuwpret in de Salzkammergut-regio, bekend voor zijn prachtige meren en imposante bergen. Hier krijgen we de crème de la crème van de wintersport voorgeschoteld. Zo gaan we langlaufen, sleeën en  sneeuwwandelen. Als kers op taart is er tubing: we glijden in een opblaasbare band van een berg. ’s Avonds warmen we ons terug op met een saunabezoek, een fakkeltocht of een spelletjesavond voor de houtkachel. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

met de trein naar Salzburg

We nemen vanuit Brussel de trein naar Salzburg. In de vooravond komen we aan in het hotel, waar we drie nachten verblijven. Er wacht ons meteen een eerste ontmoeting met deze sprookjesachtige stad. 

dag
02

Mozart achterna in Salzburg

Vandaag leren we Salzburg pas echt kennen. De streek ademt natuur uit: de stad ligt tussen twee bergen en wordt doorkruist door de rivier Salzach. We slenteren door het wereldbefaamde voetgangersgebied: het is de geboorteplaats van Mozart. Wellicht herken je het decor van de The Sound of Music. Aan cultuur alvast geen gebrek: barokke klokkentorens, het indrukwekkende fort Hohensalzburg, paleizen en musea … Ook het Salzburg Museum is een bezoek waard. ’s Avonds dompelen we ons onder in de kerstsfeer van de Christkindlmarkt. 

dag
03

met de kabelbaan naar de top van de Untersberg

We zoeken hogere sferen op: met de kabelbaan staan we binnen de kortste keren op de top van de Untersberg. Het resultaat? Een prachtig zicht op Salzburg. Daarna staat de Hellbrunn Advent Magic op het programma: een sfeervolle kerstmarkt in de tuin van kasteel Hellbrunn, compleet met kerstkoren en parades. In de late namiddag kan je doen wat je wil: schaatsen, proeven van kerstlekkernijen of het geboortehuis van Mozart bezoeken. 

’s Avonds spreken we af voor een lekkere kerstmaaltijd. 

dag
04
06

winterwonderland in Faistenau

Tijd voor winterpret! We reizen met de bus naar de Salzkammergut-regio. In een typisch Oostenrijks pension in het dorp Faistenau installeren we ons voor drie overnachtingen. Een langlauftocht mag hier zeker niet ontbreken. De volgende dag staat ons een ongewone wintersport te wachten: snowtuben. Op een opblaasbare band aan een rotvaart naar beneden glijden, da’s sowieso dikke fun.

Vlakbij Faistenau ligt het prachtige Fuschlsee. We maken een wandeling met sneeuwschoenen rond dit feeërieke meer. Als de weergoden ons gunstig gezind zijn, is ook schaatsen een optie. Ook sleeën staat uiteraard op het programma!

’s Avonds eten we telkens gezellig samen, maken we een sfeervolle fakkeltocht en ontdekken we de talloze kerstmarkten. Wie wil, kan zich opwarmen in de sauna. Of wat dacht je van een spelletjesavond naast de houtkachel?

dag
07

treinrit naar Brussel

Elk (winter)sprookje heeft een einde, dus rijden we met de bus terug naar Salzburg. We kopen nog enkele souvenirs voor vrienden en familie vooraleer we kort na de middag op de trein stappen. Onderweg naar Brussel praten we na over onze winterse avonturen in het Salzburgerland. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • trein Brussel-Salzburg (h/t)
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (hotel, pension)
 • Salzburgercard 48u (gratis toegang bezienswaardigheden, kabelbaan en openbaar vervoer)
 • huur langlaufmateriaal en toegang loipes (1d)
 • huur sneeuwraketten en stokken(1d)
 • snowtubing (2u)
 • huur slee (1d)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen, langlauftocht, winterwandeling, wandeling met sneeuwschoenen, sleeën en snowtubing- geen ervaring vereist, wel een gewone gezonde conditie


Onze voorwaarden