Amsterdam is wereldberoemd om haar artistiek erfgoed, de gezellige sfeer, het uitgebreide grachtennetwerk, haar fietscultuur en zoveel meer.

 Op deze korte reis ontdekken we op een veelzijdige en nét iets andere manier de stad: leuke logeerplek, hidden gems en bijzondere activiteiten in deze multiculturele smeltkroes! Dit allemaal met een winterse saus overgoten! Denk aan winterse sfeervolle markten, een streep muziek en een magisch winterlandschap. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

hartje centrum, Oost & de Pijp

In de voormiddag nemen we de trein richting Amsterdam. Eens aangekomen aan het centraal station gaan we richting onze hostel om bagage af te zetten. Onze hostel is super centraal gelegen in het groen, vlakbij het Vondelpark. Hartje centrum dus! 

Nadat we ingecheckt zijn gaan we al meteen op verkenning in een van de meest veelzijdige en exotische wijken van de stad, nl. Oost en de Pijp. 

Tijdens deze wandeling kuieren we langs multiculturele winkels en trendy zaken.

We wandelen doorheen de Indische buurt waarvan de straatnamen ons doen denken aan het koloniaal verleden. Daarna snuiven we Joodse tradities op in de Joodse wijk. 

Ook op de Albert Cuypmarkt is het altijd ogen uitkijken naar roepende marktlui en honderden kraampjes.

’s Avonds zoeken we een gezellig restaurant op in de buurt van het Sarphatipark. 

dag
02

hippe Jordaan

Na een heerlijk ontbijt trekken we richting Jordaan. Er heerst een warme, prettige sfeer dankzij de vele historische winkel- en grachtenpanden. Velen zeggen dat dit het meest gezellige stuk Amsterdam is. Aan jou om te oordelen! 

We starten de wandeling in de Haarlemmestraat en gaan via de Prinsengracht langs het Anne Frank huis (optioneel te bezoeken) richting de negen straatjes, een waar shopwalhalla voor menig shopaholics.  

dag
03

Amsterdam Noord

In de late namiddag trekken we naar Noord en de Eilanden. Dit is de laatste jaren uitgegroeid tot dé industriële hotspot, het wordt ook wel het Brooklyn van Amsterdam genoemd. Liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het streetartmuseum STRAAT. Of gaan we een kijkje nemen in de brouwerij van Oedipus? 

Onze derde en laatste avond brengen we door op en rond het Rembrandtplein, dé uitgangsbuurt op zaterdagavond. Hier kan je zowel doorzakken in smartlappencafés, bruine kroegen, clubs en hippe pubs. Voor elk wat wils! 

dag
04

ieder wat wils op de laatste dag

In de voormiddag nemen we de tijd om aan het Museumplein een aantal musea te bezoeken: het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Moco Museum, het Rembrandthuis, … 

Geen museumfanaat? Geen probleem! Je kunt altijd op eigen houtje de stad ontdekken.

Nadien bewonderen een laatste keer het prachtige stationsgebouw en sporen we in de namiddag terug naar Brussel. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • trein Brussel-Amsterdam (heen en terug)
 • alle overnachtingen in een hostel (4-persoonskamer) met ontbijt
 • toeristentaks
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • openbaar vervoer ter plaatse
Reisbudget
€ 220
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen


Onze voorwaarden