Adem de frisse berglucht in en verken tijdens deze reis de winterse Zwitserse Alpen! Op het programma: langlaufen, sleeën, en wandelen met sneeuwraketten. Afsluiter is een 3-daagse trektocht.

In het kanton Graubünden, de verste uithoek van Zwitserland, ligt de Unterengadinvallei. Het is een van de grootste en zonnigste bergdalen van de machtige Alpen. De bergflanken beschutten ons tegen de wind en in de winter ligt er een deken van sneeuw. Het is een ware speeltuin voor wintersportliefhebbers en de ideale bestemming voor actieve natuurvakanties.

Buitenpret

Vanuit Pontresina verkennen we de regio al langlaufend, met de slee of op onze sneeuwraketten. Als kers op de taart trekken we drie dagen door schilderachtige berglandschappen en langs authentieke dorpen zoals Scuol. Een ding is zeker: we brengen zo veel mogelijk tijd buiten door in dit winterwonderland.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

met de bus naar de Alpen

Vroeg in de ochtend verzamelen we in Gent, waar een minibus op ons wacht. Onze bestemming is Pontresina, een bergdorp aan de ingang van het Bernindal. Zonnig, beschut tegen de wind en slechts acht kilometer van wintersportparadijs Sankt Moritz. Kortom, dit is de perfecte uitvalsbasis voor een week vol buitenactiviteiten!

dag
02
03

langlaufen en sneeuwraketten

We vliegen er onmiddellijk in en langlaufen door het Rosegdal. Een ongelofelijk uitzicht over het Berninamassief en de Morteratschgletsjer is onze beloning. Ligt er te weinig sneeuw? Dan verkennen we te voet het dal met de lariksbossen, een mooi alternatief. De volgende dag trekken we naar Maloja, voor onze tocht op sneeuwraketten.

dag
04

sleeën in Sankt Moritz

Met een glinsterend bergmeer, smaragdgroene bossen en helder witte bergen is Sankt Moritz een geliefd wintersportoord voor beroemdheden en royals. Deze luxueuze trekpleister stond aan de wieg van het bergtoerisme in Zwitserland en was al twee keer het decor voor de Olympische Winterspelen. Zelf testen we zorgvuldig de befaamde sleepiste uit: let op dat je niet uit de bocht vliegt! 

dag
05
08

driedaagse wandeltocht over de Via Engiadina

Onze beenspieren zijn nu voldoende opgewarmd. Hoog tijd voor het echte werk: een driedaagse trektocht door de bergen. De eerste twee dagen wandelen we telkens zes uur langs charmante dorpen, gerestaureerde boerderijen en eeuwig groene naaldbossen. 

De wandeling start in Susch, een dorp aan de oevers van de Inn. We volgen de bergrivier tot in Lavin en trekken erna omhoog via Guarda naar Ardez. Op dag twee is de Via Imperial onze leidraad. Die leidt ons langs de ruïnes van een ‘fiskalische Herberge’ en het Taraspkasteel. We pauzeren op een terrasje in Ftan en stappen verder tot Scuol. 

De derde dag schakelen we een versnelling lager. Van het skigebied in Scuol wandelen we drie uur naar Sent. In dit hoger gelegen dorp bewonderen we voor de laatste keer dit schitterende landschap en snuiven we die gezonde berglucht op. 

’s Anderendaags reizen we vanuit Sent terug naar huis. In de late avond arriveren we in Gent.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • alle overnachtingen (kleine hotels, 4 nachten op basis van half pension, 3 nachten op basis van kamer en ontbijt)
 • alle activiteiten volgens programma
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 180
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Dagwandelingen, sneeuwrakettenrocht, afdaling per slee, langlaufen.
OPGELET: veel activiteiten zijn sneeuwafhankelijk. Bij tekort aan sneeuw voorzien we alternatieven.

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Corona-beleid voor reizen in 2021

Van veel zaken zijn de prijzen in deze bijzondere omstandigheden nu nog niet gekend. Om toch geen maanden te moeten wachten, is de prijs van je reis dus een richtprijs onder voorbehoud.  Als de definitieve prijs hoger ligt dan de richtprijs, krijg je de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren. 

Je hoeft in deze onzekere tijden geen voorschot te betalen. Je zal tijdig (zo snel mogelijk maar ten laatste een maand voor vertrek) een mail krijgen met bevestiging of de reis doorgaat en met betaalinstructies. 

Sowieso gelden op alle KrisKras-activiteiten de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over deze regeling vind je hier.
Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden