Baskenland is verrassend dichtbij en adembenemend mooi. Het noorden van Spanje heeft dan ook troeven te over: van gezellige kustdorpjes over imposante natuurparken tot culturele toppers als San Sebastián en Pamplona. En zeker niet te vergeten, de kenmerkende verrassende gastronomie. Hou je van een gezonde mix van yoga, cultuur en avontuur? Dan is deze trip naar Baskenland je op het lijf geschreven!

Yoga

Deze reis richt zich op het bijleren over yoga, het maakt niet uit hoe gevorderd of flexibel je bent. Samen ontdekken we diverse actieve yoga stijlen en de bijhorende filosofie. In 5 sessies verdiepen we ons in verschillende yoga vormen zoals Yin Yoga, Hatha yoga, Vinyasa Yoga, en Air Yoga! We gaan beslist niet de hele tijd met gekruiste benen en gesloten ogen zitten. We openen ons hart en laten het Baskenland binnen.

In een notendop 

We beginnen met de parel van Spanje: San Sebastián. Vervolgens verkennen we de grillige Baskische kust en het binnenland. Vlakbij het Urkiola Natuurgebied hebben we een afspraak met eeuwenoude natuurkrachten. Nadien verkennen we de stad Vitoria-Gasteiz en heeft de reisbegeleider een verrassing in petto. We ontdekken de regio door bezoeken aan Salt Valley en de Rioja Wijnstreek. Ook Pamplona ligt op onze reisroute. Tijdens deze minibusreis overnachten we in hostels en hotels.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Vamos!

In de vroege ochtend trekken we met de minibus richting Spanje. Tijdens de autorit hebben we ruim de tijd om elkaar beter te leren kennen. Om de lange rit te doorbreken slapen we onderweg één nacht aan de Franse kust.

dag
02

San Sebastián

We komen aan in San Sebastián, onze verblijfplaats voor de komende twee nachten. De badplaats ligt op een steenworp van de Franse grens en heeft allerlei culturele hotspots met prachtige overblijfselen uit de belle époque-periode. We ontdekken de stad die wel drie stranden bezit, we wandelen door het groen van de stad zoals Parque Urgull en Miramar Palace. Daarna volgen we onze eerste yogales, misschien voor sommigen onder jullie de allereerste ooit. Namaste!

dag
03

Een proevertje van de Santiago de Compostella route

We doen een wandeltocht langs de kust, misschien ontmoeten we pelgrims op hun route naar Santiago de Compostella. Nadien maken we onze spieren weer los met een tweede yogales, liefst buiten bij zonsondergang. ‘s Avonds doen we ons te goed aan pintxos, een soort tapas, en wie wil proeft de lokale witte wijn Txakoli.

dag
04

Road trip langs Game of Thrones highlights

We rollen onze yogamat uit, hopelijk met mooi weer op het strand. Als al onze spieren los zijn, starten we een eendaagse road trip langs de prachtige Baskische kust. We ontdekken enkele decors uit de serie Game of Thrones, locaties die op zichzelf prachtig zijn om te bezoeken. ’s Avonds installeren we ons in een gezellig huisje bij locals.

dag
05

Urkiola

Vandaag bezoeken we de Iron Mountain waar een voormalig ijzermijn complex ons bijleert over de economische geschiedenis van de regio. Vervolgens doen we een stevige wandeling door de pracht en praal van de Baskische natuur in het Urkiola natuurgebied. ’s Avonds rijden we door naar Vitoria-Gasteiz, de op één na grootste stad van Baskenland. Na een actieve dag met veel stappen op onze stappenteller kruipen we onder de wol.

dag
06

Salt Valley

Vandaag bezoeken we Salt Valley in Añana, één van de oudste zoutmijnen in de wereld. Daarna testen we onszelf met een sessie air yoga, waarbij yogahoudingen gecombineerd worden met het gebruik van een hangmat.  ‘s Avonds heeft de reisbegeleider een verrassing in petto.

dag
07

Pamplona

De ochtend daarna rijden we richting Pamplona. We rijden ietsje om voor een leerrijke ervaring op een lokale wijnboerderij uit de Riojastreek. We spotten de Pamplona skyline vanaf een mooi vergezicht nabij Pamplona vooraleer we de stad ingaan en onze intrek nemen in ons logement voor de komende twee nachten.

dag
08

Laatste yogasessie

We zijn intussen pro’s op gebied van Asana’s en Vinyasas. In Pamplona volgen we onze laatste yoga sessie. Daarna hebben we een hele namiddag om de stad Pamplona te bezoeken. ‘s Avonds genieten we van een apéro en ons laatste avondmaal samen.

dag
09

Adiós España!

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Vandaag rijden we terug richting huis, met een rugzak boordevol mooie herinneringen.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen
 • alle overnachtingen
 • 5x yogales
 • bezoek zoutmijn
 • culinaire verrassing
 • bezoek wijnboerderij
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 350
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Actief programma met 4x yoga van 1u, 1x yoga SUP van 1u, wandelingen van 10 tot 14 km (+/- 4 uur) met stijgen tot 500 hoogtemeters

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden