Klaar voor een rondreis aan de overzijde van het Kanaal? We maken een echte minicruise van Rotterdam naar Yorkshire. Deze regio heeft alle troeven in huis om jouw hart te veroveren, met enkele kleppers van bezienswaardigheden, eindeloze heidelandschappen, en pittoreske vissersdorpen.

Wandel rechtstreeks de middeleeuwen in

Wie de stad York binnenglipt langs een van de vier stadspoorten, keert op staande voet honderden jaren terug in de tijd. De authentieke huizen en hobbelige straten ademen een rijke geschiedenis  uit.

Uitwaaien aan zee

Na de stad zoeken we de kust op. We verblijven in Whitby en gaan er op zoek naar sporen van Dracula. In Robin Hood’s Bay, een pittoresk vissersdorp met een boeiend smokkelverleden, is het heerlijk rondslenteren in de kronkelende steegjes.

Op pad in het North York Moors National Park

De ruige, mysterieuze heidelandschappen van de North York Moors dienden ooit als decor  voor de verhalen van de  schrijverszusjes Brontë. Samen met groene dalen en pittoreske dorpen vormen zij nu een nationaal park waarin wij op stap gaan.

Deze trip neemt je mee naar een van de meest fascinerende streken  in het noorden van Engeland. We overnachten 2 keer aan boord van de ferry, ter plaatse slapen we in een hostel, een guesthouse en hotel. Rondreizen doen we met het openbaar vervoer. Er wordt vervoer voorzien tussen Gent en Rotterdam.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

nachtelijke cruise over het Kanaal naar Hull

We spreken zaterdagavond af op het KrisKraskantoor in Gent. Van hieruit brengt een chauffeur onze groep naar de haven van Rotterdam. Tegen 20u30 vertrekt onze ferry richting Hull. Na de check-in installeren we ons in de 4-persoonskajuiten met douche en toilet. Tijdens het avondmaal leren we elkaar alvast wat beter kennen. Daarna kan je kiezen tussen de faciliteiten aan boord. Kuieren aan dek of gezellig doorzakken in de bar zijn een paar van de mogelijkheden. Vervelen zal je je niet doen. Of je uitgerust aan wal gaat, is jouw keuze!

dag
02

het centrum van York

‘s Ochtends meren we aan in Hull, waar de bus op ons wacht. Een uurtje later rijden we door de stadspoort York binnen. We installeren ons in een hostel en verkennen daarna het stadscentrum. Hier kuieren we onder andere door de gezelligste straat in Engeland: the Shambles. Tussen de oude werkhuizen met overhangende timmermansgevels tref je een mix van restaurants, pubs en knusse winkeltjes aan. Na onze slalom door de sfeervolle steegjes zien we de zon schitteren in een partij indrukwekkende glas-in-loodramen. Die prijken in de York Minster, een van de grootste gotische kathedralen van Noord-Europa én Yorks bekendste trekpleister. Nadien blazen we uit tussen de abdijruïnes rond het York museum.

Nog een topattractie is het National Railway Museum. Van miniatuurtreinen tot stoomlocomotieven, van koninklijke wagons tot de Japanse Shinkansen: hier staan ze allemaal te blinken.

We ronden de dag af in een leuk restaurant. De nacht starten we in een typische Britse pub waar we onze vele indrukken laten bezinken. 

dag
03

sporen van Dracula in Whitby

Na een deugddoende nachtrust gaat onze reis verder op en langs de kilometerslange stadswallen. Bereid je voor op een stevige ochtendwandeling met memorabel zicht op de middeleeuwse stad en zijn tuinen. Dit panorama levert ongetwijfeld prachtige foto’s op.

We maken een tussenstop aan het York Castle Museum. In de voormalige gevangenis van het kasteel krijgen we te zien hoe het Britse leven er door de eeuwen heen uitzag. Dankzij vier uiteenlopende galerijen krijgt het verleden vorm, met als kers op de taart een volledige nagebouwde straat uit de Victoriaanse tijd. Inclusief winkels, geluiden, geuren en zelfs acteurs.

We verplaatsen ons naar Whitby, onze uitvalsbasis aan de kust voor de komende 3 nachten. Onderweg genieten we van het typerende landschap van Yorkshire. Wie goed oplet, herkent het treinstation van Goathland  uit de  Harry Potter films. Na het installeren in onze guesthouse zoeken we samen met een lokale gids naar sporen van Dracula!

dag
04

North York Moors NP & Whitby Abbey

We nemen de authentieke stoomtrein voor een korte rit naar Grosmont in het North York Moors Nationaal Park.  Groene valleien wisselen hier af met open venen en heidelandschappen. Dit ruige en mysterieuze landschap vormt het ideale decor voor een fikse wandeling van 13 km.

’s Avonds bewonderen we de zonsondergang aan Whitby Abbey, dé inspiratieplek voor Bram Stoker voor het vormgeven van zijn wereldberoemde ‘Dracula’. Nakaarten doen we in een gezellige pub aan de haven.

dag
05

Robin Hood’s Bay

Vandaag bezoeken we Robin Hood’s Bay! Dit piepkleine vissersdorpje is één van de mooiste plaatsjes langs de kust van Yorkshire. Terwijl je rondwandelt in de nauwe steegjes is het makkelijk om je in te leven in de matrozen, vissers of smokkelaars die hier honderden jaren geleden de straten bevolkten. Tegenwoordig is Bay een levendig dorpje vol tearooms, pubs en kleine winkeltjes. 

Daarna keren we terug naar Whitby en genieten er van wat vrije tijd.  De sportievelingen kunnen kiezen voor een extra wandeling van 10 km langs de kliffen en grillige rotsen ten noorden van Robin Hoods Bay. 

dag
06

Whitby en Scarborough

We beklimmen nog eens de 199 treden tot aan de ruïne van de abdij van Whitby.  Het uitzicht op zee is een mooie beloning! Daarna waaien we heerlijk uit tijdens een strandwandeling met zicht op de dobberende bootjes en de vuurtoren. Via scarborough reizen we naar onze eindbestemming, Kingston upon Hull of kortweg Hull. We zoeken er een gezellige pub uit om onze laatste avond op Engelse bodem te vieren.

dag
07

afsluiten in Hull

In Hull vinden we een levendige overdekte markt, slenteren we rond in de straten rond de Holy Trinity Church, aanschouwen we de oude pakhuizen en de Victoriaanse winkelgalerijen in High Street. 

Na een tweedaagse cultuurbom keren we tegen de avond met de bus terug naar het schip dat ons terug naar het Europese vasteland zal brengen. Er wacht ons nog een laatste avond vertier aan boord.

dag
08

bekomen van een intense reis

Tussen enkele happen verse zeelucht door genieten we van een lekker ontbijt. In de ochtend meren we aan in Rotterdam, waar onze chauffeur ons staat op te wachten om ons terug naar Gent te brengen. Deze rondreis zal zeker nog lang nazinderen. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • privévervoer Gent-Rotterdam (heen/terug)
 • overtocht Rotterdam-Hull (heen/terug)
 • alle overnachtingen (2 x hut tijdens overtocht, 5 x overnachting ter plaatse, inclusief ontbijt)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • toegang York Minster & toren
 • York Castle museum
 • Draculatour (1u)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

stadswandelingen, 1 wandeling van 13 km

Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden