De basisingrediënten van dit avontuur? Uitgestrekte landschappen, een adembenemende natuur, wilde dieren, ongerepte stranden en kleurrijke steden. De witte neushoorn en nijlpaarden zijn maar enkele van de dieren die we te zien krijgen. We verwonderen ons over de sierlijkheid van een passerende giraf en over de lelijke snoet van een wrattenzwijn. Ook de ‘ambiance’ in een groep bavianen is geen alledaags tafereel.

In de natuurparken halen wandelliefhebbers hun hart op: wilde rotskusten, hoge watervallen en prachtige panorama’s. Langs de Zuid-Afrikaanse kust is het heerlijk zwemmen in de Indische Oceaan. De Zuid-Afrikaanse bush wordt afgewisseld met een cultuurrijke tocht door Swaziland, waar we hartelijk verwelkomd worden door de gastvrije bevolking.

Meestal koken we ons eigen potje, afgewisseld met markt- en restaurantbezoek. We kamperen op bushcamps en campings of jeugdherbergen. Het tempo van onze reis wordt afgestemd op het Afrikaanse ritme.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

recht naar beneden

We vliegen naar het zuidelijk halfrond. Omdat we in dezelfde tijdzone blijven, hebben we weinig of geen last van jetlag.

dag
02

meteen door naar Clarens

Eenmaal geland in Johannesburg mijden we de binnenstad. Met onze minibus rijden we door naar Clarens, een aangenaam stadje in Free State. We bevinden ons aan de voet van Rooiberge, een zandsteenmassief.

dag
03
04

ontdek je innerlijke artiest

Twee fikse wandelingen in de wondermooie omgeving rond Clarens zijn de ideale manier om te acclimatiseren. Het is niet verwonderlijk dat dit stadje een toevluchtsoord voor kunstenaars is. De prachtige landschappen nodigen uit tot kleurrijke creaties. We wandelen de Cannibal Hiking Trail.
Op het einde van de tweede dag rijden we door naar de Drakensbergen door het Golden Gate NP.

dag
05
06

getooid door drakenbergen

De Drakensbergen vormen een kroon rond het kleine koninkrijk Lesotho. Het panorama is oogverblindend mooi. Het grondig verkennen van deze streek vraagt tijd en die zullen we ook nemen.

We maken bergwandelingen langs de spectaculaire zandsteenformaties. Misschien spotten we de lammergier, verschillende arendsoorten en steenbokken!

dag
07
08

wie ziet de 5 het eerst?

We rijden door het Imfolozi/Hluhluwe National Park, een van de meest authentieke parken van Zuid-Afrika. Op zoek naar witte neushoorns, olifanten, giraffen, herten, zebra’s, impala’s en wrattenzwijnen.

Onze zoektocht naar de Big Five is officieel begonnen! De ‘grote 5’ staat voor: de olifant, de neushoorn, de leeuw, de luipaard en de buffel. Allemaal bedreigd met uitroeiing. We maken kennis met het parkprogramma dat instaat voor de bescherming van de dieren.

dag
09
11

een warme duik

We kamperen in het iSimangaliso Wetland Park – het vroegere Greater Santa Lucia Wetlands –, door UNESCO geklasseerd als werelderfgoed. Het uitgestrekte natuurpark wordt gekenmerkt door ongerepte zandstranden, begrensd door kokospalmen, meren, moerasgebieden en weidse vlaktes. We verkennen dit park te voet en met de boot.

Aan het strand is het heerlijk genieten.

dag
12
15

Swaziland

We steken de grens over naar het koninkrijk Swaziland.

In de Ezulwini Valley ligt het prachtige Mlilwane Wildlife Sanctuary, het oudste beschermde natuurpark van het land. De enorme grasvlakten, typisch voor het zuidelijke deel, zijn fenomenaal. Wat een contrast met de hoogvlaktes in het noorden!

dag
16
17

Krugerpark

Twee dagen lang rijden we rond in het Kruger National Park. Eén van de meest besproken parken van heel Afrika. We overnachten steeds in een ander bushcamp in het park. Op omheinde campings midden in het park, slaap je letterlijk tussen de wilde beesten.

We verkennen het park langs de Sabie, de rivier waarlangs de meeste dieren komen drinken en baden. Elk plekje is anders en trekt dus andere dieren aan. De meeste toeristen zijn hier op zoek naar de Big Five, maar dit park heeft zoveel meer te bieden: de sierlijkheid waarmee giraffen onze wagen passeren, de wrattenzwijnen met hun grappige look, krokodillen die langs de waterkant zitten, ….

dag
18
19

speciale zonsopgang

De Blyde River Canyon is een spectaculaire kloof van 30 km lang. Het is de tweede grootste kloof ter wereld en wij gaan er zoveel mogelijk van ontdekken. De natuurpracht hier is werkelijk verbazingwekkend. Dit is het idyllische Zuid-Afrika op zijn best!

dag
20

plezier op of langs het water

Vandaag gooien we het over een andere boeg. Je kan kiezen tussen een stevige wandeling langs of een avontuur op de Sabie-rivier. Mogelijkheden te over: tubing, canyoning of caving.

Verduidelijking nodig? Bij tubing volgen we op autobinnenbanden de stroming van de rivier. Canyoning is een verzamelnaam voor wandelen, springen, zwemmen en abseilen langs de loop van een rivier door een canyon. Ten slotte is er caving, waarbij je grotten verkent. Let op, deze laatste activiteiten zijn optioneel!

dag
21

de laatste halte

Johannesburg, de grootste stad van het land, het culturele hart met een heel groot en zwaar verleden. Een bezoek aan het apartheidsmuseum grijpt je naar de keel, maar is bijzonder interessant. We genieten van de nieuwe en hippe wijken in de stad, doen een terrasje en halen wat souvenirs binnen.

dag
22

ontroerend afscheid

Het is de laatste dag van onze vakantie op Afrikaanse bodem. We maken een begeleide fietstocht langs alle interessante buurten van Soweto. Met zicht op het voetbalstadium van de Kaiser Chiefs en de beschilderde koeltorens.

dag
23
24

terugreis

Na 3 weken zijn de laatste uren in dit fantastische land aangebroken. We rijden naar de luchthaven van Johannesburg voor onze vlucht naar Brussel.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 8
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Johannesburg (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (camping of jeugdherberg)
 • gebruik kampeermateriaal
 • transport ter plaatse met minibus (21d)
 • tweedaagse Cannibal Hiking Trail
 • toegang tot nationale parken (volgens programma)
 • begeleide excursie in Drakensbergen
 • boottocht
 • begeleide fietstocht in Soweto
 • inkom Apartheidmuseum
 • verzekeringen (bijstand, ongevallen, annulatie en vakantieonderbreking)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 570
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

actieve vakantie met wandelingen inclusief bezoek aan natuurparken, door het klimaat en de soms moeilijke reisomstandigheden is een flexibele ingesteldheid vereist

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 102 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (minimaal geldig tot 6 maanden na terugkomst)
 • Inenting gele koorts verplicht (geldig tot min. 1 maand na terugkomst)

Onze voorwaarden