Op slechts enkele uren staan we met de trein in Zuid-Engeland, een reisbestemming die vaak over het hoofd wordt gezien. En toch heeft de regio bijzonder veel te bieden: van prachtige steden met een rijke geschiedenis, over pittoreske dorpjes, cottages en kastelen, tot een lange kustlijn met buitengewone uitzichten.

Fietsen en wandelen door natuur en cultuur 

Onze eerste bestemming is Salisbury. Van hieruit fietsen we naar een van de bekendste monumenten ter wereld: Stonehenge. De Jurassic Coast – met haar prachtige hoge rotsen – verkennen we te voet en met de kajak. In Bath, in het westen van het land, bezoeken we geneeskrachtige warmwaterbronnen en Romeinse badhuizen. Vervolgens trekken we naar de Cotswolds, een prachtig stukje Engeland, met groene heuvels, charmante dorpjes en honingkleurige cottages. Hier kunnen we naar hartenlust fietsen en wandelen. We eindigen onze reis in Oxford, met een van de oudste en beroemdste universiteiten ter wereld. 

Praktische info 

We genieten van een mooie mix van cultuur en natuur. De reis is goed doenbaar voor iedereen met een normale conditie. We overnachten in jeugdhostels en eenvoudige guesthouses. We reizen met het openbaar vervoer, maar leggen nooit grote afstanden af op één dag.

dag
01

op ontdekking in Salisbury

We reizen met de Eurostar naar Londen en van daaruit trekken we meteen verder naar Salisbury. Daar arriveren we in de loop van de namiddag. Nadat we hebben ingecheckt in ons pension, verkennen we de stad. De kathedraal van Salisbury is een van de meest iconische middeleeuwse gebouwen van Engeland.

dag
02

fietsen doorheen de geschiedenis

Vandaag verkennen we fietsend de omgeving. Onze tocht leidt langs tal van prehistorische en Romeinse overblijfselen. We rijden naar Old Sarum, waar we de overblijfselen vinden van een van de oudste Engelse nederzettingen. De tocht eindigt met een bezoek aan Stonehenge. We overnachten opnieuw in Salisbury. 

dag
03

Weymouth has it all

We reizen verder naar Weymouth, aan de Jurassic Coast. De stad is bekend om zijn haven, winkels, mooie zandstranden en druk uitgaansleven: het is een populaire vakantiebestemming voor de Engelsen. We verkennen de stad in alle rust.

dag
04

Jurassic Coast, per kajak en te voet

Met de bus trekken we naar Lulworth Cove, een bijzonder mooie baai. Van hieruit vertrekken we op kajaktocht, langs de imposante rotsen van de Jurassic Coast. Na afloop maken we een wandeling, zodat we het uitzicht ook van bovenaf kunnen bewonderen. We slapen opnieuw in Weymouth.

dag
05
06

Bath binnenstebuiten

Vandaag genieten we van een vrije voormiddag in Weymouth. ’s Middags reizen we verder naar Bath. Deze stad – die prijkt op de UNESCO Werelderfgoedlijst – is een van de toeristische kleppers van het land. We wandelen er langs de prachtige, eeuwenoude gebouwen. Hoogtepunt is een bezoek aan de Romeinse thermen. Het bronwater in Bath zou geneeskrachtige eigenschappen hebben. Of dat zo is, kunnen we testen in een van de spa’s in Bath.

dag
07
09

actief in de Cotwolds

We reizen verder naar de Cotswolds. Dit landelijke gebied, in het westen van Engeland, is gekend om zijn groene heuvels, schilderachtige dorpjes en okerkleurige cottages. De perfecte plek om helemaal tot rust te komen.

In de Cotswolds trekken we in kleine teams op schattenjacht. We verplaatsen ons met elektrische fietsen, zodat we zonder problemen de heuvels kunnen bedwingen. 

De derde dag trekken we onze wandelschoenen aan; we verkennen te voet een ander stukje Cotswolds. 

dag
10
11

Oxford onder de loep

Na een paar dagen in de natuur, is het tijd om terug de stad in te duiken. ’s Ochtends nemen we de bus naar Oxford, waar een van de oudste en bekendste universiteiten ter wereld is gevestigd. Verder verdwalen we in de historische universiteitsgebouwen, galerijen, musea, parken en tuinen. 

dag
12

terugkeer met de Eurostar

Met de trein keren we terug naar Londen, waar we de Eurostar nemen richting België. Gepakt met een heleboel nieuwe ervaringen en fijne herinneringen komen we terug thuis.

Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Eurostar Brussel Zuid-Londen (h/t)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (guesthouse,hostel)
 • huur fiets
 • toegang Stonehenge
 • huur kajak
 • schattenjacht per e-bike
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 370
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

2 wandelingen op vlak tot heuvelachtig gebied (15 km en 20 km), kajak (2u), fietstocht (30km), fietstocht met e-bikes


Onze voorwaarden