Zuid-Thailand is een waar paradijs voor reizigers die houden van actie, relaxen, de zon, de natuur, pittig eten en een gastvrije bevolking.

De ideale mix 

Tijdens deze fantastische reis combineren we alles. Ontspanning op bountyeilanden, boottochten door nationale parken vol fauna en flora. We proeven de heerlijke Thaise keuken op de streetfoodmarkten in Bangkok en Krabi en we leren zelf die gerechten maken tijdens een kookworkshop op Koh Lanta. Al die lekkernijen sporten we er weer af tijdens wandel-, fiets, en kajaktochten. Ook spiritueel blijven we niet op onze honger zitten, met bezoeken aan tempels en paleizen in Bangkok, Krabi en Phetchaburi. Op die laatste bestemming draaien we een dag mee in het Wildlife Rescue Center en helpen we de oude dag van olifanten goed te maken.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
03

op naar Phuket

We landen op Thailands grootste eiland Phuket en nestelen ons in Phuket-town. Weg van de toeristische massa vind je nog altijd adembenemende stranden en natuur. Met zijn gezellige straten en vele aanraders is de oude stad van Phuket een prima uitvalsbasis om het eiland te verkennen.

dag
04

fietsen naar Koh Yao Noi

‘Koh’ betekent ‘eiland’ in het Thai. Met een lokale gids rijden we naar en op Koh Yao Noi: juist, een Thais eiland. Op de Bang Rong-pier laden we de fietsen op de ferry en varen er zo naartoe. Daar rijden we langs rijstvelden, rustige dorpjes en afgelegen stranden. We zien mensen aan het werk op rubber- en palmolieplantages en rijden ongeveer 25 tot 30 km.

’s Avonds keren we terug naar Phuket-town.

dag
05
07

dieren spotten in Khao Sok National Park

In Surat Thani nemen we de bus naar de ingang van het Khao Sok National Park, halverwege tussen de Andamankust en de Golfkust. Dit is een van de oudste tropische regenwouden ter wereld, om en bij de 160 miljoen jaar oud. Het weelderige, groene woud, doorspekt met watervallen en groene kalkstenen rotsen herbergen tapirs, gibbons, verschillende herten- en berensoorten, wilde olifanten, meer dan 300 vogelsoorten en 38 vleermuissoorten.

Hier gaan we 1 dag kanovaren en 2 dagen wandelen naar het Chiaw Lan Lake, een adembenemend 165 km² groot meer. De kalkstenen rotsen steken tot 900 m hoog uit boven het meer, waarboven de mist zweeft. 

dag
08
09

in en rond Krabi

Na het ontbijt  reizen we door naar Krabi. Daar komen we in de late namiddag toe en we installeren ons in Krabi-town. ’s Avonds verkennen we de nightmarket, waar we de meest zalige gerechten kunnen proeven.

De volgende dag bezoeken we in de voormiddag Krabi-town, een provinciestadje zonder echt grote bezienswaardigheden. Maar, het kan wel uitpakken met een bijzonder imposante ligging tussen de hoge, steile rotsen en aan de mangroven. Wat Tham Seua, of de Tijgergrottempel, is een tempelcomplex in de rotsen, zo’n 9 km ten noorden van Krabi. In de stad is Wat Kaew Kowarawam een nieuwer tempelcomplex.

In  de namiddag varen we met een longtailboot door de mangroven rond de stad. Zo krijgen we een mooi beeld langs die moerassige kanalen: de wenkkrabben met een grote rode schaar, de krabetende makaken, de prachtige ijsvogels en vele moddervissen. De bootmannen loodsen ons door de struiken en bomen met hun hoogopstaande wortels.

’s Avonds keren we terug naar Krabi.

dag
10

zeekajakken en snorkelen rond Koh Hong

Aan de zeekajak-pier nemen we de boot naar Koh Hong, een van de mooiste eilanden aan de Andamankust. We kajakken naar het onbewoonde eiland Hong en snorkelen tussen de kleurrijke vissen en koralen. Onze lunch wordt op de boot geserveerd. Daarna varen en zwemmen we verder in de namiddag. Op Peley Beach is het zand poederfijn en wit. Hong betekent ‘kamer’ en is zo genoemd omdat het een verborgen lagune is, midden op zee, voor de lokale vissers waar ook vogelnesten worden ‘geoogst’. Opnieuw keren we ’s avonds terug naar Krabi.

dag
11
12

relaxen op Koh Lanta

Hier vind je de langste stranden van de Krabi-regio. Koh Lanta is een dik bebost 25 km lang eiland. Tamelijk toeristisch, maar je vindt er nog voldoende afgelegen plekjes om de rust op te zoeken. De lokale bevolking is een mix van islamitische Chinese Maleisiërs en animistische zeezigeuners. Die zijn met nog zo’n 10.000 en leven vooral van de visvangst.

We installeren ons in het zuiden van het eiland op een van de rustige stranden in een paradijselijk strandhutje. Hier gaan we relaxen, lezen, zwemmen, snorkelen, gewoon wat rondhangen … Life on the beach! 

dag
13

chef-kok voor één dag in Saladan

We verplaatsen ons naar Saladan, waar we deelnemen aan een kookworkshop. Van viskoekjes, lenterolletjes en pittige papayasalade over groene, rode en gele curry tot gestoomde mossels en peperblaren. Niets heeft nog geheimen na deze leerrijke en smakelijke dag, die we afsluiten aan het strand. Uiteraard gaan we ook genieten van al dat lekkers dat we hebben bereid. We overnachten in Saladan.

dag
14

reisdag naar Trang

Van Saladan trekken we naar het verkeersknooppunt Trang. Hier nemen we ’s avonds de nachttrein naar Phetchaburi. We kiezen voor couchettes voor 6 personen en laten ons in ons bed in slaap wiegen door de cadans van het spoor.

dag
15

tempels en zoetigheden in Phetchaburi

Zo’n 120 km ten zuiden van Bangkok vind je Phetchaburi, gelegen aan de Phet-rivier. Deze stad is gekend voor de cultivatie van limoenen en roze appels. Bovendien worden hier de lekkerste zoetigheden van Thailand gemaakt. Het belangrijkste ingrediënt daarin is de ‘khanom’: suiker van de zoetsappige palmen die over de hele provincie groeien.

Het centrum van de stad is een aantrekkelijk plaatje met zijn vele verschillende ‘wats’ of tempels en houten koopmanshuizen. Wat Yai Suwannaram, Wat Kamphaeng Laeng en Wat Mahathat zijn de meest indrukwekkende tempels die we op een wandeling kunnen bezoeken.

dag
16
17

Kaeng Krachan National Park

Op ongeveer een uur rijden van Phetchaburi ligt het Kaeng Krachan National Park. We nemen onze picknick mee en wandelen door dit prachtige, groen dichte woud. ’s Morgensvroeg krijsen de gibbons iedereen klaarwakker. Met wat geluk spotten we misschien olifanten, herten, beren en langoeren rond de drinkplaatsen.

We overnachten in het park.

dag
18

meedraaien in het Wildlife Rescue Center

Via Cha-Am rijden we naar een rescue center voor dieren dat gerund wordt door de Wildlife Friends Foundation Thailand. Na een grondige introductie over de werking en de verschillende diersoorten die er worden opgevangen, wandelen we er rond om alles te bekijken. Na de lunch krijgen we de kans om een olifant te begeleiden op zijn of haar dagelijkse wandeling. De meeste olifanten hier zijn bevrijd uit de toerisme-industrie waar ze dagelijks ritten met toeristen moesten ondergaan in heel zware omstandigheden. Nu genieten ze in het Wildlife Rescue Center van hun welverdiende rust.

 

We overnachten in Phetchaburi.

dag
19
22

in de bruisende metropool Bangkok

Na de rust van het zuiden van Thailand zetten we ons schrap voor de Thaise hoofdstad Bangkok.

In deze chaotische maar boeiende Aziatische metropool maakt verveling geen schijn van kans. Tuktuks, taxi’s en ferry’s brengen ons overal op onze bestemming. De kronkelende rivier Chao Praya en zijn vele zijkanaaltjes doorkruisen de hele stad.

We bezoeken tal van bezienswaardigheden: Wat Phra Kaew en het Grand Palace, Wat Pho, het Jim Thompson House, de vele gigantische shoppingmalls, Lumphini Park, Thanon Khao San Market enzovoort. Daarnaast is er een veelvloed aan bars en heerlijke eetstalletjes. Het dagelijkse straatbeeld is al een bezienswaardigheid op zich: kleurrijke monniken, schoolkinderen in uniform, zakenlui in deftig kostuum, uitgedoste katoeys of ladyboys … je kijkt je de ogen uit, beloofd! 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Phuket / Bangkok-Brussel
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (guesthouses)
 • alle transport ter plaatse (bus, trein, minibus, ferry, boot)
 • activiteiten en toegangsgelden volgens programma: 2-daagse in Khao-Sok NP, begeleide fietstour op Phuket, mangrove tour in Krabi, begeleide zeekayak-dag naar Koh Hong, kookworkshop op Ko Lanta, dag meedraaien in Wildlife Rescue Center
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 475
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Dagwandelingen en halve dagwandelingen, fietsen, kayakken, snorkelen/zwemmen, het klimaat kan deze reis wel zwaarder maken.

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 222 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • INTERNATIONAAL PASPOORT VERPLICHT (min. 6 maanden geldig na terugkomst)

Onze voorwaarden