Wie aan Parijs denkt, hoort ongetwijfeld de klokken van de Notre-Dame luiden en ziet de Eiffeltoren al boven de stad uittorenen.

Parijs krioelt van de bekende monumenten, maar we gaan ook op zoek naar de minder bekende volkswijken met hun exotische winkels, gezellige cafés en boeiende kunstgalerijtjes. Daarnaast genieten we van de gezellige kerstsfeer in gans de stad.

Te voet en met het stalen ros

Wandelend ontdekken we Île de la Cité, het Quartier Latin en de oevers van de Seine. We slenteren door de steegjes rond Montmartre met de bekende Sacré Coeur. Ook de fiets is een schitterend transportmiddel om Parijs te ontdekken: de smalle straatjes in de Marais, Beaubourg, of de uitgestrekte boorden van de Canal St. Martin.

Een andere kijk

Het accent van deze citytrip ligt vooral op genieten in de buitenlucht! Wil je een portie cultuur meepikken, geen probleem. Maar wil je vooral musea bezoeken, dan is deze citytrip niet de juiste keuze.

We overnachten in een hostel.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

recht naar het hart van Parijs

’s Ochtends reizen we met de Thalys vanuit Brussel-Zuid naar Parijs. Nadat we onze bagage in het hostel hebben achtergelaten, trekken we meteen de stad in. We klimmen Montmartre op en genieten van een schitterend uitzicht over de lichtstad. We kuieren langs Place du Tertre, de mooie huizen en rustige achterstraatjes. Wist je dat er zelfs een wijngaard is op Montmartre?

Dan duiken we de metro in, en komen weer boven in de wijk Montparnasse. We zoeken het graf van André Ampère op het indrukwekkende kerkhof van Montparnasse.  We passeren langs de catacomben van Parijs en struinen door de fantastische Jardin du Luxembourg richting Saint-Germain des Prés met zijn gezellige pleintjes vol boetieks en cafeetjes. Eindigen doen we met een glas rode wijn in Quartier Latin. Vanop de Pont des Arts kijken we uit over de Seine, naar de mooie Pont Neuf en het Île de la Cité.

’s Avonds maken we een boottocht om de lichtjes van de lichtstad, en de prachtige Seine-oevers, in al hun glorie te aanschouwen.

dag
02

al fietsend naar de eilanden

Tijd om onze handschoenen en muts boven te halen! Vandaag zetten we onze verkenningstocht verder op de fiets. We huren een hele dag fietsen en profiteren ervan om wat afstand af te leggen. Wie wist dat fietsen langs de oevers van Canal St. Martin zo bevrijdend kon zijn?

Hier zien we ook de ietwat onontgonnen, industriëlere en hippe kant van Parijs. We fietsen helemaal tot aan het Parc des Buttes-Chaumont of het Parc Belleville. Zelfs het kerkhof van Père Lachaise ligt binnen onze radius.

Een warme koffie wacht ons op aan Place de la Bastille. Sinds de oevers van de Seine autovrij zijn, is ook daar fietsen een plezier. We trappen helemaal tot aan de Eiffeltoren om hem in volle glorie te bekijken. (Uiteraard kan je de fietstocht samen met de reisbegeleider uitstippelen.)

W eindigen de dag met een wandeling van de Champs de Mars naar de parken  van de Tuileries, waar het gezellig toeven is op de grote kerstmarkt.

dag
03

keuze te over

Op dag drie is het vrijheid troef. We maken een lijstje van dingen die we willen zien en stippelen onze route uit, te voet en met de metro.

Wil je de Place de la Concorde nog eens aanschouwen, de Eiffeltoren beklimmen of Centre Pompidou of het Musée d’Orsay bezoeken? Dat kan. Een bezoek aan de befaamde Bibliothèque Mitterand is ook een optie, met het wilde Parc de Bercy in de buurt. Of ken je de Parijse ‘high line’ al? Die is dan weer vlakbij Place de la Bastille, waar een belangrijk stuk van de Parijse geschiedenis heeft plaatsgevonden. We laten ons inspireren door de stad.

Afsluiten doen we met een heerlijke laatste maaltijd in de buurt van het station. ’s Avonds keren we met de Thalys terug naar huis.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Thalys Brussel-Parijs (h/t)
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (hostel)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • huur fiets (1d)
 • boottocht
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 130
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

stadswandelingen en fietstocht


Onze voorwaarden