Wandelen over de terrils en langs de meren, fietsen in het Nationaal Park Hoge Kempen en op geocaching-schattenjacht: dit wordt een afwisselend en actief weekend!

Een heel speciaal landschap van ‘heuvels en meren’ en spectaculaire uitzichten, dat is de plaats waar vroeger de steenkoolmijn van Eisden op volle toeren draaide. Nu is er daar Connecterra, een bijzonder stukje natuur in Vlaanderen.

Op vrijdagavond installeren we ons in onze boot. Yep, we overnachten op het water van de Maasplassen, dus breng je zeemansbenen maar mee. Deze ‘botel’ is houder van 4 Green keys: een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Echt een plekje voor Kriskras!

Zaterdag trekken we richting Connecterra voor een wandeling van 11 kilometer over de lange terril, de tweelingterril en langs de krekenzone. Op elke terriltop word je beloond met een spectaculair uitzicht!

Na onze picknick wandelen we verder en gaan we geocachen  in het prachtige park.

’s Avonds rijden we terug  en genieten van een gezellige avond op ons terras.

Zondag springen we op de fiets voor een tocht door het Nationaal Park Hoge Kempen. Dit Nationaal Park in de Belgische provincie Limburg, is een uniek natuurgebied waar meer dan 5700 ha bos en heide beheerd en beschermd worden. Het gebied strekt zich uit over de gemeenten Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, Genk en As.

Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide, grote waterplassen getuigen van grind- en zandwinning, hoge toppen bieden grootse vergezichten, .... In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • verblijf in botel
  • huur fiets
  • toegang Connecterra
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport h/t
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 60
Activiteitsgraad

wandelingen en fietstocht (ongeveer 50 km.) op heuvelachtig terrein.

Belangrijk
  • Vergeet zeker je handgel en je mondmasker(s) niet voor eigen gebruik.

Onze voorwaarden