Ergens tussen Samber en Maas schuilt nog één van die ongerepte stukjes natuur: de Viroin-vallei. Het is een idyllische, kleine, ongebreideld schone en met rust gelaten plek waar iedereen zich gewoon schitterend kan voelen.

We spreken vrijdagavond af aan de gîte. We maken kennis met elkaar en daarna maken we nog een avondwandeling door de bossen met onze zaklampen.

Zaterdag

De wandeling op zaterdag is echt een pareltje. Kronkelende paden nemen ons mee langsheen prachtige natuurgezichten, kabbelende beekjes, kleine dorpjes, ...  Picknicken in volle natuur, uitgebreide siësta in het malse gras, genietend van een overvliegende buizerd en (hopelijk) het warme zonnetje op ons gelaat.

Op het einde van de dag wandelen we naar 1 van de hoogtepunten van het weekend, Roche à Lomme. 

Zondag

Op zondag wandelen we naar Fondry de Chiens, de Belgische Grand Canyon. Dit is een uniek natuurverschijnsel in ons land. Miljoenen jaren heeft water hier een prachtige canyon uitgesleten in de kalkbodem. Hier kunnen we klauteren naar hartelust. Daarna gaan we al wandelend op zoek naar ongerepte stukken natuur, loeiende koeien en verborgen plekjes.  

In de late namiddag bezoeken we de grotten van Neptunus, waarbij het boottochtje op de ondergrondse rivier één van de hoogtepunten is. Afsluiten doen we op een terrasje. Het weekend eindigt rond 17 uur. Dit wordt een op en top natuurweekend.

Omdat de bestemming met het openbaar vervoer moeilijk te bereiken is, zullen we een carpool organiseren.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • alle overnachtingen (huis)
  • alle maaltijden
  • toegang tot de grotten van Neptunus
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport heen en terug
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 5
Activiteitsgraad

dagwandelingen op onverharde wegen

Praktisch

Omdat de bestemming met het openbaar vervoer moeilijk te bereiken is, zullen we een carpool organiseren.


Onze voorwaarden