Dit wandelweekend is ideaal voor wandelliefhebbers. We verkennen gedurende twee dagen wat de schoonheid van de Viroinvallei te bieden heeft. Daartussen maken we het gezellig in ons leuk vakantiehuisje in Olloy-sur-Virion.

Ergens tussen Samber en Maas schuilt nog één van die ongerepte stukjes natuur: de Viroin-vallei. De Viroinvallei is een gebied in België dat bekend staat om zijn schilderachtige landschappen, met beboste heuvels, rivieren, valleien en rotsformaties. Het is een idyllische, kleine, ongebreideld schone en rustige plek, de perfecte uitvalbasis voor mooi wandelweekendje in de kleurige herfsttaferelen van de Ardennen. 

Vrijdag

We spreken vrijdagavond af aan ons vakantiehuis in Olloy-sur-Viroin waar we de komende twee dagen zullen verblijven. We maken kennis met elkaar en daarna maken we nog een avondwandeling 

Zaterdag: Viroinvallei 

Zaterdag ontdekken we wat de Viroinvallei te bieden heeft.  Een dagwandeling neemt ons mee op kronkelende paden langsheen prachtige herfsttaferelen, kabbelende beekjes, kleine dorpjes en nog veel meer.  Als het weer het toelaat picknicken we in volle natuur, genietend (hopelijk) het zonnetje op ons gezicht.

’s Avonds maken we het gezellig in ons huisje en genieten we van de rust.

Zondag: Fondry de Chiens

Op zondag wandelen we naar Fondry de Chiens, de Belgische Grand Canyon. Dit is een uniek natuurverschijnsel in ons land. Miljoenen jaren heeft water hier een prachtige canyon uitgesleten in de kalkbodem. Hier kunnen we naar hartenlust klauteren. Daarna gaan we al wandelend op zoek naar ongerepte stukken natuur, loeiende koeien en verborgen plekjes.  

Afsluiten doen we in een gezellige lokale bar. Het weekend eindigt rond 17 uur. Dit wordt een op en top natuurweekend.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 4 / max. 7
Inbegrepen
  • alle overnachtingen
  • transport ter plaatse
  • alle maaltijden
  • KrisKras-begeleiding
  • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
Niet inbegrepen
  • transport heen en terug
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 15
Activiteitsgraad

dagwandelingen op onverharde wegen (reken op 15 à 20 km per dag)

Belangrijk
  • Vergeet zeker je handgel en je mondmasker(s) niet voor eigen gebruik.
Praktisch

Omdat de bestemming met het openbaar vervoer moeilijk te bereiken is, zullen we een carpool organiseren.


Onze voorwaarden